標題: [翻唱] 擱淺_by_地盆佬 [打印本頁]

作者: blackpig936    時間: 2013-10-28 02:43 PM     標題: 擱淺_by_地盆佬

% e& j6 t+ Y' i

0 ?# [5 r0 p. N; X5 D
os.tvboxnow.com0 A2 j% E7 g8 J' z' Q6 ]) ~
https://app.box.com/s/d5hhuoe5nnvfqsxaremb
! L' J; u: J1 P! Y% Fos.tvboxnow.com
6 w# Y' I* U, `" s) s  i& A公仔箱論壇新咪試唱,比D意見!
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。; ]/ O( p6 R) M: N
, H- G! B5 ~  J; k* ~- \  b% \

2 J! P4 c) b# V5 X' sTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。周杰倫
* u7 u& R) u8 m3 `# R2 M' utvb now,tvbnow,bttvb! p' |/ Q/ V0 q; P# [! l
擱淺) p( q& T9 [/ {8 T& r$ l
os.tvboxnow.com, D  ^. o7 W; g$ A- z  z- I7 {
作詞:宋健彰
; y4 {/ j: E, }. e+ j& K1 rTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。作曲:周杰倫
: R, D. H9 u% N, v9 |公仔箱論壇tvb now,tvbnow,bttvb# Y9 {+ H3 P. R  @, h. m5 o. L
久未放晴的天空 依舊留著妳的笑容
5 Q1 P( K2 ?# J, b/ S. j! p哭過 卻無法掩埋歉疚7 ~3 N5 F1 ~: T2 M" ]9 {* R
os.tvboxnow.com. s: j- [/ p6 K6 F
風箏在陰天擱淺 想念還在等待救援
8 Y! n+ d4 t! R; o我拉著線 複習妳給的溫柔
8 c, X8 p" c6 H+ }os.tvboxnow.com公仔箱論壇" r; b4 o' l. C+ J. _+ E4 k
曝曬在一旁的寂寞 笑我給不起承諾
1 j7 |# ?& x  G: i( Ktvb now,tvbnow,bttvb怎麼會怎麼會妳竟原諒了我TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。6 W( R& Z( c" Q  m* d
4 {9 I. T6 c' H  y. y5 N9 v2 y* b4 y
我只能永遠讀著對白 讀著我給妳的傷害tvb now,tvbnow,bttvb, w6 Y( H9 K2 A0 k! q
我原諒不了我 就請妳當作我已不在' v, I6 @* b9 H) L( g& X
我睜開雙眼看著空白 忘記妳對我的期待os.tvboxnow.com' C/ H8 t  p0 T1 L6 I& Q: M
讀完了依賴 我很快就離開tvb now,tvbnow,bttvb1 ]8 n, o5 X6 z1 m' H

/ a$ z2 H0 H8 |( D, oos.tvboxnow.com久未放晴的天空 依舊留著妳的笑容
6 ?; R" [/ @1 h/ ?0 I0 d哭過 卻無法掩埋歉疚
9 c* q2 Q% \1 p' E0 X+ X公仔箱論壇
' l5 J1 o4 v6 `# }/ pTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。風箏在陰天擱淺 想念還在等待救援" I% h  L& u* u
我拉著線 複習妳給的溫柔
; l2 H! b5 l8 B$ H) l( p
# a- C/ |; S! Q9 B0 f# {os.tvboxnow.com曝曬在一旁的寂寞 笑我給不起承諾os.tvboxnow.com) F/ q# t# u! T
怎麼會怎麼會妳竟原諒了我
9 l1 \, Y/ r) G$ UTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。os.tvboxnow.com) y3 j- {, {$ O8 k8 I8 d, i
我只能永遠讀著對白 讀著我給妳的傷害公仔箱論壇* T- H- p8 {1 A4 S
我原諒不了我 就請妳當作我已不在- F3 \+ S' n3 ?+ f# R+ k
我睜開雙眼看著空白 忘記妳對我的期待TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。  w6 P# ?7 X* ]( B) L
讀完了依賴 我很快就
& E' z& k; t/ I( p( a/ u  L
- w7 r9 ^% u+ p4 I- M- A/ ^公仔箱論壇我只能永遠讀著對白 讀著我給妳的傷害" i# H+ I* g) r$ D: W+ V9 m+ p
我原諒不了我 就請妳當作我已不在tvb now,tvbnow,bttvb" X7 n0 f- i7 ?( k3 s- d# S
我睜開雙眼看著空白 忘記妳對我的期待
  W8 Q5 Q: Z( r9 MTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。讀完了依賴 我很快就離開公仔箱論壇" U/ Z* I  n' u" Y# m7 D) }* Q+ H

7 @; Q4 W% H# Q2 t; w0 f9 _2 Vos.tvboxnow.com我很快就離開
* z6 |- i' z' F6 P  r. K" `tvb now,tvbnow,bttvb

作者: pinaroo    時間: 2013-10-28 04:44 PM

本帖最後由 pinaroo 於 2013-10-28 05:06 PM 編輯 ( K' R6 @: l3 d; O8 L
公仔箱論壇  P8 E* A2 j& \2 K. ?+ \. H
blackpig936 兄
( [% \2 M$ u8 l- ^/ \- j$ fos.tvboxnow.com
7 j- h# d2 D& d# ~( f# Z- h7 ^新咪試唱TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。% D3 D. V' h- ~" ^" B6 J
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。0 A( h  P& U* I( _$ O
唔知係乜牌子.周杰倫 啲歌我唔熟.) D4 N* K; r' }$ F

/ F$ l1 _1 A2 x6 W$ a) |$ ltvb now,tvbnow,bttvb都希望你都分享錄製方法.等日後會員可以懂如何入手.公仔箱論壇4 v& _: [6 b' \' k7 w) h3 J' l
2 i6 ?* _+ Q: s  l3 z4 u
可能有好歌之人.無 錄製方法 想發帖都唔得.
$ v9 q& s. k9 h3 p
+ K, }) ~3 ]* R% _: g$ T公仔箱論壇我有一種感覺,以前你個 bass 好重.
4 S3 h/ y% c$ M. b. Qos.tvboxnow.com
% J( G6 H1 v: U' e; x* I1 S) T, H; NTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。聲音濃而厚.所以我話你用聲壓過個 mic 所可能做成的 瑕疵.TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。% \3 I8 X7 t8 h9 |2 p* l# U

/ i. a8 E( j! T$ Gtvb now,tvbnow,bttvb今次好清把聲,無以前咁重 bass.tvb now,tvbnow,bttvb& P! d1 s& I! [4 ~0 p# N
& Y$ b# [8 Z% j2 H* G4 Z! `
聽得好舒服.
% s, _) k5 d! X4 {% [公仔箱論壇
' v4 G; i$ |1 X1 E( z$ V請繼續支持本論壇.
$ y4 s; K7 B7 A- w! f" r" e" g% hos.tvboxnow.com公仔箱論壇: o/ E+ e2 k0 f2 |* T* Y, P
努力呀.支持你.
作者: ~劍全~    時間: 2013-10-28 09:20 PM

今次你用支靚咪唱,真係比之前唱得高低音更加清晰分明,當然唱得更加動聽.os.tvboxnow.com3 Q- E. v& h) @" E* K+ J! e2 X
os.tvboxnow.com. l5 \& [, {! ?: {) `( I
我都想知你支新咪係乜牌子,買咗幾錢??
作者: cfuwai    時間: 2013-10-28 09:33 PM

本帖最後由 ~劍全~ 於 2013-10-29 11:03 PM 編輯 TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。( }6 w6 G0 I) F( T1 {- k

& s( ^; S4 [  L; _- }5 t' |8 hTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。你d國語好好呢,痕死人啦,我未聽過呢首歌,不過你唱得好好聽,技巧位做得好順.正!
作者: blackpig936    時間: 2013-10-28 10:06 PM

4 h7 v% c$ T& u6 }os.tvboxnow.com
" F. ~$ p! L4 n4 @& s0 los.tvboxnow.com 3# ~劍全~
" O, O. b2 M& ?/ USamson G Track USB condenser mic with Audio Interface  , 效果幾好!人仔800算物有所值!
" \" Y: B. r& M# V+ H7 CTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。公仔箱論壇# o# y! M$ b" y, x* S+ j0 e
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。( e5 n/ b! `8 C4 w- P2 f
公仔箱論壇& g9 q! ?/ C1 N- H3 b1 S
http://www.samsontech.com/samson ... microphones/gtrack/
作者: cfuwai    時間: 2013-10-28 11:28 PM

5# blackpig936
) C: u* [4 b5 D3 qos.tvboxnow.com
# {7 L$ h# q; sos.tvboxnow.comTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。% h. }; K0 j  C9 Q# h- y
真係幾ok,我唔係買左冇耐,都買支玩下.是可以直插電腦用?
作者: la..lala^0^    時間: 2013-10-29 01:05 AM

!!! 哩個! 我之前特價都想入手啊。 哈哈哈& e( s6 ~5 q8 ~) }
不過 后來諗下都系算,我E+ 支我都用得好順手 >..<os.tvboxnow.com5 X0 C5 X, H" K
對samson 好有好感 XDD。
' d: j& H% \$ Z+ h; E! f5 u  nos.tvboxnow.com
3 _8 I! h( J' G, }TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。支持你先。
作者: blackpig936    時間: 2013-10-29 01:07 AM

本帖最後由 blackpig936 於 2013-10-29 01:08 AM 編輯 公仔箱論壇( n- F( k" p! g$ W; D3 n
tvb now,tvbnow,bttvb0 n& R  v( o; P' f& `( [
6# cfuwai 直插電腦usb已經用得,唔駛插48V 電源推,佢除咗係支電容咪之外,仲係一張外置聲咭,可以直接插耳机及訊號輸入或者樂器,轉為數碼訊號輸入電腦,可直接較咪及耳机大細聲,TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。4 K+ V" g7 H) c" `- X5 s
方便得嚟支咪都幾靚聲架!仲有正版cakewalk sonar LE 電腦錄歌軟件送,公仔箱論壇  b0 L1 A1 {) T/ D6 j
八舊人仔好過買大陸咪!話晒samson都算有D名氣嘅……
作者: cfuwai    時間: 2013-10-29 01:40 AM

8# blackpig936 os.tvboxnow.com! U* G- r* O0 O) t# V2 a2 ~; ~
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。9 m7 ^2 w8 p. P" Q+ x
早d識你我唔洗買錯啦,你果支真係好方便又簡單,正!係邊度買架?
作者: blackpig936    時間: 2013-10-29 01:50 AM

9# cfuwai ( [% f7 P! m$ R. ~; F* E; d
1 X& Y1 O: [( U) ~# J
淘宝 !
作者: kilykilyk    時間: 2013-10-29 02:52 PM

支咪好正咁喎!!超碼好過我支,這首歌聲音好清,
& I* C. T2 q, T' [高音位有小小唔順,其他都好好,support~
作者: blackpig936    時間: 2013-10-29 03:10 PM

支咪好正咁喎!!超碼好過我支,這首歌聲音好清,/ Z1 K8 V" f: y( c3 f) Q
高音位有小小唔順,其他都好好,support~4 E$ K0 ^' A6 l; l, ^; H7 X
kilykilyk 發表於 2013-10-29 02:52 PM
3 e* `* U7 e/ u$ f3 V  h* d呢支嘢我睇中咗好耐,一路都唔捨得買,不過近排股票賺到少少
# G, F9 U" _. t0 x% Nos.tvboxnow.com% f5 q' ~& C; ]8 B9 h! D3 M  B8 n
咪當奬勵吓自己囉……
作者: kilykilyk    時間: 2013-11-4 06:26 PM

os.tvboxnow.com% @1 l# Z/ F2 {/ ]2 f
呢支嘢我睇中咗好耐,一路都唔捨得買,不過近排股票賺到少少
$ D) o$ i6 _1 ATVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
/ l. y5 ~8 P+ V; J: D( @1 u2 ?公仔箱論壇咪當奬勵吓自己囉……TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。6 [* J0 I# M1 }0 x2 m: H
blackpig936 發表於 2013-10-29 03:10 PM
3 ~1 `8 x+ L; A
地盤佬唱歌掂,估唔到玩股票都咁掂~公仔箱論壇, {4 r% k5 n" u9 Z8 Q9 L/ v
tvb now,tvbnow,bttvb6 `* l/ V& M& z7 w& ~$ T0 z
再來收聽&支持blackpig正歌!!

歡迎光臨 公仔箱論壇 (http://os.tvboxnow.com/) Powered by Discuz! 7.0.0