標題: [翻唱] 無邊的思憶_回憶下先(失手版) [打印本頁]

作者: cfuwai    時間: 2013-10-13 01:23 AM     標題: 無邊的思憶_回憶下先(失手版)

[youtube]30Uo-xXADJ0[/youtube]
7 {" @, {+ S3 Zos.tvboxnow.com' S% R+ U; R9 X* b; u% X2 X! L
無邊的思憶 - 譚詠麟
( z/ c$ }4 H7 T% t8 T! Vos.tvboxnow.com     曲︰網倉一也* |* U0 g+ c$ |! L. d: P/ a
     詞︰盧永強os.tvboxnow.com' X9 L, A8 ]+ s/ c
     編︰入江純TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。) u+ Q7 s, }# U9 x- @

/ z1 B. @9 A0 U9 w( dtvb now,tvbnow,bttvb     情鎖中哀哀的掙扎一漢子tvb now,tvbnow,bttvb! W" y0 ]6 D) a1 S
     無邊的思憶不竭止
" l) o  S, \. X" Ios.tvboxnow.com   *人像流浪漢瑟縮於榕樹
( X+ Q+ ~! S) G  R: H" Y& c- dTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。     像街邊花貓不知道地址
7 g+ m/ z3 X* `3 T. Cos.tvboxnow.com     呆坐長路裡不知因何事5 s8 ?6 x; l9 h7 T
     令今天苦惱 只知不應當初愛面子os.tvboxnow.com, m' I: |6 ~% Q1 t, D
   #讓妳天天打招呼親身相邀相邀無限次TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。( [8 q, @9 W$ ~8 ]/ b3 f$ _( Y
     都冷落妳 都也扮作不知
( L) U& F0 a8 o/ `" K$ a3 }3 o     令妳火般的痴心沖洗冰水冰水無限次TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。& G! P+ p$ R  ~; U% O  q
     跟我別了 教我察覺我實在幼稚公仔箱論壇: l9 f0 K% k- h  ^8 J
   +閃光燈中當話別時os.tvboxnow.com* k* _+ O! i6 B/ s3 T1 n1 W
     多麼想趕走飛機把妳留住TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。& @4 `+ e7 P9 ~; U' N; u! f# Q
     話到口偏偏找不出 偏偏講不出
3 c" z9 @8 v. Y7 a2 S公仔箱論壇     我愛妳這易讀句子
; u" x2 v. k* }1 o- D/ w6 B; R  TTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。  今天孤單失落盡時tvb now,tvbnow,bttvb. O; b, b) i" G! h6 o% q/ Y  n
     於風中高聲高聲呼妳名字
4 {; w& b& V9 Y8 j; |TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。     在雨中苦苦的追思 漆黑中痴痴
0 r; |; q  U& e+ A$ OTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。     我愛妳已是沒意義
# J0 a7 T2 X: [# W* [- qtvb now,tvbnow,bttvb     紅色的深深一雙眼添血絲  _" T" C* l% \$ C  o- B! v0 r
     無邊的思憶不竭止os.tvboxnow.com) G; ~. {3 N: ]$ K' K3 T2 [
     重唱tvb now,tvbnow,bttvb& F9 R4 H4 N% N8 j
     情鎖中哀哀的掙扎一漢子
, d8 }- u" M3 ~: B' ~0 i0 K. g/ rTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。     無邊的思憶不竭止
) o# F1 G8 w: F5 v" atvb now,tvbnow,bttvb     紅色的深深一雙眼添血絲公仔箱論壇: h* J! d' I+ w9 f+ @0 J/ K& }/ [
     無邊的思憶不竭止
作者: kilykilyk    時間: 2013-10-13 01:34 AM

整都好聽呀!!無乜失手啫!!!support!!!
作者: pinaroo    時間: 2013-10-13 01:43 AM

本帖最後由 pinaroo 於 2013-10-13 02:03 AM 編輯 7 {# ?3 i( W: m( Z* t

5 _* J4 D3 B% x# T1 B2 }  p  t睇短訊呀.評論不能出街.; F( A7 C" Q; N/ F" I3 S% l% u  J
. ]) p# @# @- V" f$ c4 O  Y
原來聽錯咗.無事放心啦.
" ?- @5 N4 L3 [公仔箱論壇TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。( J3 z. D% @- ^& ?8 F
今次有催板.有小小亂.os.tvboxnow.com% w6 U! [# m6 E# K" j
" x' Y( M# {8 e9 }0 Z
好似係演唱會版.個 beat 快啲.
  i' A: y  w! xTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。1 [& g& F- u! T5 Z% Z6 p+ l! A% X2 ?
所以有催板感覺.
  Z5 s  I6 m2 y- K
' a% r# Y. S" e8 ~% G5 z! E公仔箱論壇但係都唱得好閱耳.
# C# Q: ~! v" j% Y公仔箱論壇
& o; s# [8 [' m, R! ctvb now,tvbnow,bttvb只係我挑剔.
+ R3 d6 i8 u# M. F- @" F- v1 R" O" C
請繼續努力.
作者: cfuwai    時間: 2013-10-13 01:47 AM

- j( B5 }0 ]: [4 K8 g3 Q* B: r9 u公仔箱論壇
3 Z6 ^% ]  `0 n5 W5 I, z3 K: }公仔箱論壇2# kilykilyk # X  O' ?$ z9 L
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。( c, r" E; I0 n% [/ Q, b. Y9 q
都係" pinaroo "耳仔好d,聽到我都唔知的歌詞.你問佢啦.
作者: cfuwai    時間: 2013-10-13 01:51 AM

本帖最後由 cfuwai 於 2013-10-13 01:53 AM 編輯 公仔箱論壇# n) s6 j5 c& f8 Q- l. `

# @0 t+ y  w3 ?4 X; ^公仔箱論壇4# cfuwai 5 X7 t; D. q  d4 @  M8 u

: ]3 ?0 B: F* n, `2 |4 }8 H呢次我都唔滿意啦,始終歌詞唔熟.不過今日趕`老婆食飯,怕佢鬧我掛住唱歌唔理佢,冇法啦.香港d男人好冇自己空間架!
作者: pinaroo    時間: 2013-10-13 02:08 AM

呢次我都唔滿意啦,始終歌詞唔熟.不過今日趕`老婆食飯,怕佢鬧我掛住唱歌唔理佢,冇法啦.香港d男人好冇自己空間架!
6 _9 @) R$ @; ~7 q6 h! Z公仔箱論壇
  {" a4 b8 X) K! p; Qtvb now,tvbnow,bttvb原來係 歌詞唔熟.係有小小怪怪地.$ v' A/ d2 g4 `2 r: ~" w6 u2 e

& Q  ?- O, z6 z4 n  }& {tvb now,tvbnow,bttvb但係最滿意係你老婆.  @2 K8 W, y0 e: x# N

5 a' ~7 ~5 [5 d/ Gtvb now,tvbnow,bttvb
怕佢鬧我掛住唱歌唔理佢,冇法啦.香港d男人好冇自己空間架!
1 S% f6 K, n# W! ios.tvboxnow.com+ J/ q$ q  v7 s; |$ j
單係以上呢句就值得讚.對老婆好係應該.
作者: kilykilyk    時間: 2013-10-13 02:21 AM

* `4 q) K, @2 h) q% L- }# s' [) htvb now,tvbnow,bttvb
3 {$ r- j! _7 C$ O. |2 {8 _tvb now,tvbnow,bttvb
2# kilykilyk
& T4 h3 Y) P: _# o; ETVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。4 f/ B* m1 P$ C& W; a( Y0 e+ V4 _
都係"pinaroo "耳仔好d,聽到我都唔知的歌詞.你問佢啦.
: v+ y5 }0 _* J7 n' U5 I6 u% m公仔箱論壇cfuwai 發表於 2013-10-13 01:47 AM
公仔箱論壇* P( b5 u% P  X- [# I7 z. Q
我聽到小小拍子問題囉!!係有點趕...因為個音樂同原本個有唔同,TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。) W% J" _7 m$ c5 u- B: Y
我估都你唔熟個音樂,平時評歌留比pinaroo師兄,我最緊要聽得開心就夠!!haha
作者: cfuwai    時間: 2013-10-13 02:22 AM

6# pinaroo
- k; a9 f1 x1 C7 ETVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。# T0 c! t# \6 z% X  h6 C
唉!你都咁諗!最慘我有二奶即係"唱歌",培二奶的時間總係過得快d的.唉!
作者: kilykilyk    時間: 2013-10-13 02:22 AM

4# cfuwai
# V& U. T! {+ x" otvb now,tvbnow,bttvb
  l# a! V! [/ H公仔箱論壇呢次我都唔滿意啦,始終歌詞唔熟.不過今日趕`老婆食飯,怕佢鬧我掛住唱歌唔理佢,冇法啦.香港d男人好冇自己空間架!TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。1 c" w! O) a2 K5 I
cfuwai 發表於 2013-10-13 01:51 AM
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。  p& A1 J3 ^9 P
師兄你好幸福呀!!唱歌係娛樂,遲啲再唱囉
作者: cfuwai    時間: 2013-10-13 02:28 AM

7# kilykilyk . U) k8 W: ~5 }
tvb now,tvbnow,bttvb. `: h) ?+ g3 ~. u* O3 I
* Y2 L' l5 I: ^6 R
哈!主要係歌詞不太熟,雖然以前聽過,但今日即興搵來唱.因真係第一次唱呢首歌,真係睇不及歌詞.
作者: kilykilyk    時間: 2013-10-13 02:36 AM

7# kilykilyk  3 o" k6 E: D' y8 z; H. V
  ~  ~3 W- h: A4 i1 Z% T4 n
. z9 y: E3 n# b9 [$ _/ o5 k' v
哈!主要係歌詞不太熟,雖然以前聽過,但今日即興搵來唱.因真係第一次唱呢首歌,真係睇不及歌詞.
3 x4 d% n9 z& N3 K( C0 pcfuwai 發表於 2013-10-13 02:28 AM
6 O7 P+ y8 g- v7 }5 _4 V& z+ k: y
" f5 l; C, x6 D4 J1 D% c2 j) W我好明白呀!!我都成日玩即興,成日唔熟啲歌,錄一兩TAKE就起貨,自娛嘛!!!
作者: cfuwai    時間: 2013-10-13 10:35 AM

11# kilykilyk
+ U8 u' l; U) R9 s" q+ \4 ~
; e- ]8 t; N' _" X1 F嘩!勁呀!錄一兩次我係"學友"同克勤的舊歌有部份都得,其他的歌手都係近幾年錄歌上網先開始聽,原來真係好多正歌以前冇留意的,但大多不熟的.所以有時錄一兩個鐘錄一首.公仔箱論壇% l" a, m8 F- o" S$ X( k/ X
"一絲不掛"我都唱左兩粒鐘先投降當收貨.歌詞太密同高低位太大,理得歌詞又搞唔掂高低位上落,真玩死.0 M' R) d4 m: s1 G( p0 i4 R
不過唱歌就係要有戰心先好玩.太平的歌真係頂唔順,未唱完都會訓著啦.
作者: ~劍全~    時間: 2013-10-13 11:06 PM

雖然聽落真係比較趕,不過你嘅唱歌技巧搭夠,所以唔算太失手.
* |2 ^7 T: m7 g; Xos.tvboxnow.com
: m7 x: ]( v7 D! T) p) C3 [話時話,小心你老婆入嚟睇到你話"最慘我有二奶即係"唱歌",培二奶的時間總係過得快d"% l+ C, G7 i) G$ c
公仔箱論壇& X& @$ n6 z. E6 h. R
到時要你封咪都似.
作者: cfuwai    時間: 2013-10-14 01:04 AM

13# ~劍全~ os.tvboxnow.com1 F7 H6 q3 ^3 p

; ]' E; t+ z! \6 w# \) B+ R
# [) e1 a2 E  Y+ ~工作室係二奶呢個稱號係佢冠的,唔洗驚.7 g$ I6 X+ J9 o$ k) [2 {
因為寬除左做野,不在家就在工作室的.
作者: cfuwai    時間: 2013-10-14 01:22 AM

tvb now,tvbnow,bttvb) |+ [/ b/ G! _1 k* D) t5 S* |
師兄你好幸福呀!!唱歌係娛樂,遲啲再唱囉3 \) H# h8 N: V- |9 u/ N
kilykilyk 發表於 2013-10-13 02:22 AM
1 W! C, v6 ^0 [6 t8 t: }$ l7 sos.tvboxnow.com
3 u$ o3 e8 p! T
1 |! V  R2 d: a% G2 g* t1 i公仔箱論壇是的呢!有開心家庭,又有地方玩唱歌呢樣咁黑街方爭的興趣.到呢一分鐘為止,我都活得好開心架!

歡迎光臨 公仔箱論壇 (http://os.tvboxnow.com/) Powered by Discuz! 7.0.0