標題: [翻唱] 黎明 - 對不起 我愛你 (致Kily) [打印本頁]

作者: treekc    時間: 2013-10-7 02:14 AM     標題: 黎明 - 對不起 我愛你 (致Kily)

Kily :公仔箱論壇) M& |  j/ V: s; @2 @# G$ c
你咁俾面點歌,我當然要唱過你聽啦!!tvb now,tvbnow,bttvb5 X8 y) J3 M8 m3 I  w7 F
不過首歌超級難唱,並唔係因為佢既音色、音域問題,而係首歌音樂實在太平,好難唱到個感覺~公仔箱論壇3 G* l$ R4 T( W+ r7 S) d2 A
我試左好多個唱腔出來既效果都非常唔好,依家依個算係叫做最滿意架喇,希望無令你失望啦os.tvboxnow.com% N! B6 S* g7 g& `) a6 S# ?
tvb now,tvbnow,bttvb0 }' s6 x) Z' N$ j  S2 a
希望各位評一評我可以點唱到更好,因我硬係覺得爭緊D野....但又唔知係乜>_<
. O# O! t9 e* t% j7 |# h; e最後....多謝收聽^^公仔箱論壇2 R6 W- ~4 \9 @
公仔箱論壇- |$ D" K3 L( d* d# u7 B
https://app.box.com/s/1h9x6c35f2x8xegbr7it& G( D2 y" ?/ {- e

8 A3 F* C$ D( J) \; _tvb now,tvbnow,bttvb對不起、我愛你公仔箱論壇7 T% R1 q6 N. i* s* G3 N1 L$ J8 ~; }
作詞:向雪懷
0 B9 z/ Z7 r4 r. s& M% stvb now,tvbnow,bttvb作曲:盧東尼) V$ S% _- K! j7 Y/ U
編曲:雷頌德
, E* P9 ]/ u* R4 i/ r
4 Q  ?- ^# f: t  {( `6 b$ ?3 _多麼想用說話留住你 心中想說公仔箱論壇) f5 a0 _, p8 z, l8 I
一生之中 都只愛你 為何換了對不起公仔箱論壇7 B5 q) p) X6 C# f4 _2 Q1 w

# a' ~: Q" ^+ @, {os.tvboxnow.com*今天分手像我完全負你
5 b0 g% s# U+ N8 r* F( s3 \tvb now,tvbnow,bttvb 這傷痛盼望輕微 望你漸忘記
: E: A7 K2 a2 k% w; s9 ltvb now,tvbnow,bttvb 我每日也想著你 靠在這街中等你
/ u- h9 @% z; Y) U+ y# P* Q' Y公仔箱論壇 遙遠張望 隨你悲喜 視線人浪中找你
. A/ e$ Z, L. g$ L! mtvb now,tvbnow,bttvb
" k/ |8 E9 d/ \os.tvboxnow.com 行近我又怕驚動你 我又怕心難死
) `6 D3 Z+ y9 Eos.tvboxnow.com 立定決心以後分離 一生裡頭
4 c( G  O0 G3 f8 Y5 M/ _ 誰是我的心中最美 往日的你*6 U2 V/ n" o& V5 e' _

3 b& A3 n! F3 l2 M8 c. X* oRepeat *

作者: kilykilyk    時間: 2013-10-7 02:38 AM

本帖最後由 ~劍全~ 於 2013-10-7 06:58 PM 編輯 7 x" c( f9 }! a! Y" X" [
tvb now,tvbnow,bttvb/ M* U3 j& b9 H6 j6 ?5 X$ R. G. A5 ?
Kily :tvb now,tvbnow,bttvb) h9 z- m7 F7 x) a' l# D8 y; g, E
你咁俾面點歌,我當然要唱過你聽啦!!>
) Y; t# m4 M1 _tvb now,tvbnow,bttvb不過首歌超級難唱,並唔係因為佢既音色、音域問題, ...
. }7 L# `' E8 cos.tvboxnow.comtreekc 發表於 2013-10-7 02:14 AM
3 K0 L2 t8 ]1 B$ y- O/ j
好嘢~~~~有歌收,先多謝kc~~~TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。7 F, h, B# `+ d: _
唱得幾好聽呀!!把聲都係咁好聽,同埋幾有感情,係小咗啲起伏啫..整體好聽呀!!support~kc
作者: la..lala^0^    時間: 2013-10-7 06:52 AM

um ...
9 X2 B4 j+ l: G: D. T% ~; E4 M* m9 D) P5 G; }2 |, @) P1 F
你試下 第一二次 唱嘅時候 唔好咁介意 出嚟個效果
7 N1 t5 j& H% v; \公仔箱論壇就 放膽去唱, 放曬D 感情 啊, 之類 唔知乜 落去。
4 z# `; R  x' C6 N) d; P; ~6 aos.tvboxnow.com然後自己 聽返下個錄音。
+ y# w, n% b+ ^% ~. B8 `# z1 Y0 D% Y8 Q( K6 a
再從 個錄音 裏面 搵D 自己 接受到嘅嘢, 覺得ok 嘅
* s" Y7 F& h& M+ U9 C6 ~' bTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。用嚟 唱 個 最終版咯 0.0...
作者: ~劍全~    時間: 2013-10-7 08:11 PM

我感覺今次你為咗遷就首歌,故意將聲線壓得低沉.+ M, S( I1 L1 c. r* s( T9 G, U
我覺得你應該要再放鬆聲線去唱,同再加多啲感情落去,咁唱出嚟效果會比較好
作者: treekc    時間: 2013-10-7 08:42 PM

os.tvboxnow.com! K! k8 |0 a! o( n
好嘢~~~~有歌收,先多謝kc~~~
6 B' \% ]% i( ~1 i$ s' f% Z唱得幾好聽呀!!把聲都係咁好聽,同埋幾有感情,係小咗啲起伏啫..整體好聽呀!!support~kc
2 A; B+ }$ h  M% Ios.tvboxnow.comkilykilyk 發表於 2013-10-7 02:38 AM
- n/ o9 H) _2 @4 H( Z4 u, k) n5 d; BTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。os.tvboxnow.com, P4 ~  |$ m4 y' @/ d( Y  J. P. z
確實係無乜起伏,攪到好悶咁,所以其實唱依首歌,音真係唔難唱,但要唱得好聽係超...............級難!!!!希望你唔好介意啦>.<
" x5 X+ q  c: u  g4 J% k( Gos.tvboxnow.com( u& V: E! E$ e0 `6 B
um ...- O, W1 n( X2 Q3 @! g
5 R4 W2 n  n, b
你試下 第一二次 唱嘅時候 唔好咁介意 出嚟個效果
6 o3 q' b8 b1 y% XTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。就 放膽去唱, 放曬D 感情 啊, 之類 唔知乜 落去。TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。: r7 n+ Q; Q4 a
然後自己 聽返下個錄音。公仔箱論壇. l: F# I. K6 s7 p
2 }. m, R- E4 a/ Z; n7 M0 R. z
再從 個錄音 裏面 搵D 自己 接受到嘅嘢, 覺得ok 嘅公仔箱論壇' F3 t! M  t. f" {
用嚟 唱 個 最終版咯 0. ...
7 f( O, r0 t" dla..lala^0^ 發表於 2013-10-7 06:52 AM
( q  [, e9 H& ?2 U  Atvb now,tvbnow,bttvb公仔箱論壇& O( l. z9 Q/ W, o, f+ N
有道理! 我返去試下先!!! 多謝!!!!
: \8 ~0 g9 k% I7 ?再有建議記得話我知啊!!!!!公仔箱論壇. P( z/ [3 F$ H& |

/ h. c# B4 @3 e3 G9 ^
我感覺今次你為咗遷就首歌,故意將聲線壓得低沉.TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。$ f7 _! e" h& N' L  N0 Y7 T* P
我覺得你應該要再放鬆聲線去唱,同再加多啲感情落去,咁唱出嚟效果會比較好
7 x* d2 U. |; S4 c( T: e  lTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。~劍全~ 發表於 2013-10-7 08:11 PM
公仔箱論壇9 o) L6 X- B* O$ D

l/ c# E1 z: H( mtvb now,tvbnow,bttvb其實....我好有衝動自己走去將首歌升高1KEY!!!T_T.....不過最後都係忠於原唱....HAHA!!!
作者: kilykilyk    時間: 2013-10-7 11:25 PM

TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。2 n  j, D# t2 ~3 b
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。3 U5 t4 u" O) n) B1 x+ i
確實係無乜起伏,攪到好悶咁,所以其實唱依首歌,音真係唔難唱,但要唱得好聽係超...............級難!!!!希望你唔好介意啦>.<tvb now,tvbnow,bttvb1 Y1 m5 E  G$ t! \& G( {6 c
tvb now,tvbnow,bttvb, o- R' V; c  ^
公仔箱論壇$ V5 ]2 B5 S8 n* V0 j( v0 i4 k' e
5 i$ P7 E# @+ s: @
有道理! 我返去試下先!!! 多謝!!!!
7 S) N" C8 v9 [+ c: }2 Ptvb now,tvbnow,bttvb再有建議記得話我知啊!!!!!
. k: L$ s" m2 Q6 a0 n
# v8 {4 x, K9 B7 B0 @& D" |os.tvboxnow.com0 T0 _0 o1 Z) K* G! n

" f+ e4 I5 f" k4 Los.tvboxnow.com其實....我好有 ...( }. P7 c6 C5 s
treekc 發表於 2013-10-7 08:42 PM
tvb now,tvbnow,bttvb' h3 j3 Q. i1 ]  q2 h7 m( u) e
我好鐘意呀!!多謝KC送首歌比我

歡迎光臨 公仔箱論壇 (http://os.tvboxnow.com/) Powered by Discuz! 7.0.0