標題: [翻唱] 黎明 - 對不起 我愛你 (致Kily) [打印本頁]

作者: treekc    時間: 2013-10-7 02:14 AM     標題: 黎明 - 對不起 我愛你 (致Kily)

Kily :
+ p/ t. d6 h1 e你咁俾面點歌,我當然要唱過你聽啦!!
( o; M5 ~- ~2 \* Q3 M5 V" ?' ~不過首歌超級難唱,並唔係因為佢既音色、音域問題,而係首歌音樂實在太平,好難唱到個感覺~os.tvboxnow.com3 g4 v; W% o* m) |% r0 \
我試左好多個唱腔出來既效果都非常唔好,依家依個算係叫做最滿意架喇,希望無令你失望啦& J7 a; e. v7 ^5 [' C# D) h
' M, d* r" t7 f! q; X
希望各位評一評我可以點唱到更好,因我硬係覺得爭緊D野....但又唔知係乜>_<
  }6 H; A6 W+ c7 t& I* p最後....多謝收聽^^os.tvboxnow.com0 ?, B% P3 ^# A& H$ _  h& Z5 D

$ T/ T. v) a5 ehttps://app.box.com/s/1h9x6c35f2x8xegbr7it公仔箱論壇# \( C$ p2 J' A) @7 `3 n
7 q* N+ w4 O! O
對不起、我愛你+ [5 \) \1 m  M5 C
作詞:向雪懷tvb now,tvbnow,bttvb8 r8 T) `& N% v
作曲:盧東尼TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。' W" x+ L! m0 F) N" v  t8 _
編曲:雷頌德
8 g- u- H+ |9 ctvb now,tvbnow,bttvb公仔箱論壇+ J- _2 c8 P" s' {- P4 J
多麼想用說話留住你 心中想說os.tvboxnow.com' i: @# i3 R$ P) W1 B
一生之中 都只愛你 為何換了對不起TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。* H2 i. M' y: Y9 ]4 Q: \
公仔箱論壇- z3 G. U; p, f, u$ e$ O. V# x, v
*今天分手像我完全負你os.tvboxnow.com) L5 \( X8 d. e9 o9 X4 ?  }
 這傷痛盼望輕微 望你漸忘記, J5 D% r5 e. y" K5 h5 s; P
 我每日也想著你 靠在這街中等你
% w1 W7 G* S9 R8 k% m& D* los.tvboxnow.com 遙遠張望 隨你悲喜 視線人浪中找你( X1 H. Q8 Q4 L& `; g) l
* ?- n4 y0 _0 ]1 Z
 行近我又怕驚動你 我又怕心難死
5 W9 s/ u6 O5 |/ b" _; B- F2 h9 n! ]公仔箱論壇 立定決心以後分離 一生裡頭os.tvboxnow.com# \" g' B0 q0 v3 F3 a& m
 誰是我的心中最美 往日的你*; D5 o5 D9 w/ U! [; I0 F

! z; P+ w0 _3 S7 Q0 H$ [* f公仔箱論壇Repeat *

作者: kilykilyk    時間: 2013-10-7 02:38 AM

" V! \! g# \% u0 n4 O/ H4 A
8 x# V0 X2 o# {" s# L) [) y) rtvb now,tvbnow,bttvb
Kily :TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。4 Z3 @# ^. |4 [; D  G2 l6 f% S" k
你咁俾面點歌,我當然要唱過你聽啦!!>
( i' x" W. {7 {' I$ g/ q2 F公仔箱論壇不過首歌超級難唱,並唔係因為佢既音色、音域問題, ...
0 a0 ^  \) o. T8 ^2 htvb now,tvbnow,bttvbtreekc 發表於 2013-10-7 02:14 AM
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。1 h' s0 V3 I. a  z2 n7 e  b
好嘢~~~~有歌收,先多謝kc~~~tvb now,tvbnow,bttvb/ I& ?( p8 d6 e2 y0 i9 Y
唱得幾好聽呀!!把聲都係咁好聽,同埋幾有感情,係小咗啲起伏啫..整體好聽呀!!support~kc
作者: la..lala^0^    時間: 2013-10-7 06:52 AM

um ...tvb now,tvbnow,bttvb: w; i$ w1 U/ [, s! Y' |% \" c
! R- o+ a4 D5 H0 X
你試下 第一二次 唱嘅時候 唔好咁介意 出嚟個效果
7 [' C$ M( q; w+ ]5 B' B就 放膽去唱, 放曬D 感情 啊, 之類 唔知乜 落去。
/ B. W! m( [7 r) d# R1 h0 E# O然後自己 聽返下個錄音。
( E2 n( L0 U1 w# VTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。" y! ]8 A+ x8 _6 `6 p
再從 個錄音 裏面 搵D 自己 接受到嘅嘢, 覺得ok 嘅8 e/ z4 j& J  T0 m- {2 K( Q
用嚟 唱 個 最終版咯 0.0...
作者: ~劍全~    時間: 2013-10-7 08:11 PM

我感覺今次你為咗遷就首歌,故意將聲線壓得低沉.
. a) s3 F" p# y' u* \  T, qTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。我覺得你應該要再放鬆聲線去唱,同再加多啲感情落去,咁唱出嚟效果會比較好
作者: treekc    時間: 2013-10-7 08:42 PM

% N  ~0 L5 J/ f0 Xtvb now,tvbnow,bttvb好嘢~~~~有歌收,先多謝kc~~~TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。8 ?8 d/ S# j7 d# c
唱得幾好聽呀!!把聲都係咁好聽,同埋幾有感情,係小咗啲起伏啫..整體好聽呀!!support~kcos.tvboxnow.com3 [6 j% S7 ^, u* d9 w
kilykilyk 發表於 2013-10-7 02:38 AM
' a  s# v4 M* l& w
; |$ _- g" h' w4 P: k: R( o  P公仔箱論壇確實係無乜起伏,攪到好悶咁,所以其實唱依首歌,音真係唔難唱,但要唱得好聽係超...............級難!!!!希望你唔好介意啦>.<
6 H  ]7 h$ [9 X' atvb now,tvbnow,bttvb
# Z" p' f/ G/ M! X8 s. T/ gTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
um ...& l6 C  U. P/ C: o5 t( b
" z; a5 V1 N2 m! C0 G, K$ R! O" S  L
你試下 第一二次 唱嘅時候 唔好咁介意 出嚟個效果1 K8 d7 n( X9 I2 A% H% M& w
就 放膽去唱, 放曬D 感情 啊, 之類 唔知乜 落去。
" i' ?, u8 Y( O" e; s( [5 Ktvb now,tvbnow,bttvb然後自己 聽返下個錄音。
- Q- M/ h" N+ Y0 V+ vtvb now,tvbnow,bttvb
9 p* ^. s1 t( s6 Q& bos.tvboxnow.com再從 個錄音 裏面 搵D 自己 接受到嘅嘢, 覺得ok 嘅
; q- }$ w3 M$ K9 ^6 {公仔箱論壇用嚟 唱 個 最終版咯 0. ...
1 a6 U  L7 H- b3 X& E. L* U9 Q! I公仔箱論壇la..lala^0^ 發表於 2013-10-7 06:52 AM
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。3 r; J9 z8 w8 W
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。; s6 F$ p0 @) V. O+ C2 z
有道理! 我返去試下先!!! 多謝!!!!os.tvboxnow.com4 R" W$ ^$ I3 I# Q% Q* B
再有建議記得話我知啊!!!!!
, j: K  q% s  R6 h) G7 _" r' Y9 Utvb now,tvbnow,bttvb
# x$ @1 \! o! D+ \/ k, H* C+ n
我感覺今次你為咗遷就首歌,故意將聲線壓得低沉.
, [$ T5 K- D) [& d  c  E; Q( i; G我覺得你應該要再放鬆聲線去唱,同再加多啲感情落去,咁唱出嚟效果會比較好公仔箱論壇3 l/ I# e1 U/ |( T' T
~劍全~ 發表於 2013-10-7 08:11 PM
$ L3 K, M; G2 j6 A. J$ f

! P- p* k  e9 P. z) QTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。其實....我好有衝動自己走去將首歌升高1KEY!!!T_T.....不過最後都係忠於原唱....HAHA!!!
作者: kilykilyk    時間: 2013-10-7 11:25 PM

1 \& ]+ n' r8 G4 \. c: Rtvb now,tvbnow,bttvb
/ O$ z# W/ p# q4 Dos.tvboxnow.com確實係無乜起伏,攪到好悶咁,所以其實唱依首歌,音真係唔難唱,但要唱得好聽係超...............級難!!!!希望你唔好介意啦>.<tvb now,tvbnow,bttvb7 f2 s; E0 V2 P. _5 q6 D: j
1 f! F1 Q3 V7 B3 Z! H

$ v% o- y2 S8 Z0 w& _; Q公仔箱論壇
# w" p& g" M, o% B4 [+ Z! `公仔箱論壇有道理! 我返去試下先!!! 多謝!!!!
; V1 n$ Q4 c) f2 ctvb now,tvbnow,bttvb再有建議記得話我知啊!!!!!' \- t: `* t/ y9 C7 v

' b0 @( M1 d& z7 A" b: h. V/ ]tvb now,tvbnow,bttvb
2 I# |  Y0 u% X; |! N2 Z4 p$ y: Uos.tvboxnow.com
7 R7 z6 i2 W7 n  F其實....我好有 ...os.tvboxnow.com6 j9 r# D$ h+ H# K! v6 D' r
treekc 發表於 2013-10-7 08:42 PM
公仔箱論壇- S/ t1 h, x8 A1 _4 D) m# U
我好鐘意呀!!多謝KC送首歌比我

歡迎光臨 公仔箱論壇 (http://os.tvboxnow.com/) Powered by Discuz! 7.0.0