標題: [翻唱] 唯獨你是不可取替 -試下佬的唱法 [打印本頁]

作者: cfuwai    時間: 2013-8-26 04:53 PM     標題: 唯獨你是不可取替 -試下佬的唱法

# y) d8 A( l- _; q0 ?& `, W% Xtvb now,tvbnow,bttvb. S- |! B6 h, M, m, {% I
http://youtu.be/udl0uG7uhL0
4 t( h. f% b5 T; zos.tvboxnow.com
+ g1 m+ \0 o# V1 d3 u$ Z' \2 y
8 d! y; g6 B$ eos.tvboxnow.com公仔箱論壇) F( t4 }" Z* \5 _( v9 N  k
[youtube]udl0uG7uhL0[/youtube]
* |1 M" |$ [: etvb now,tvbnow,bttvb7 C, J: N9 Q) x  h1 t  A
許志安4 i8 o6 W* w2 j2 S2 p
唯獨你是不可取替公仔箱論壇$ i. ~8 s+ }2 x* W* e1 e
作詞:梁芷姍 作曲:Tetsuro Oda/Sho Uesugi/Miho Nakayama9 j0 o  U# b1 e" Y' d+ r1 Q
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。5 c. r$ w& m- p% Z9 f1 [
曾聽說有許多戀愛 沒有結果9 [; B- r2 M9 |* p0 ^
卻剩傷心者感慨 令我都刻意避開 是我不敢相信真愛公仔箱論壇) k: }" m" [1 A* ]  |
但你不惜真心真意對待 竟令我再感到意外公仔箱論壇$ D: v9 [! a; @' f3 @6 h0 N" ~
讓我獻出全堤愛 全面喝采
& A4 m% R7 L" C0 O公仔箱論壇如果今天將失去 眼前的一切 剩低清風兩袖也不計公仔箱論壇( _* e$ G6 s' w3 b# D( R: Y
唯獨你一個是不可給取替 是我生命裡的一切 Wooh" x3 l1 c' X% w
如早知今生跟你 有幸可相愛 在當初應更努力為未來tvb now,tvbnow,bttvb# Y3 g( {) ]0 z' O& ]. R
其實我知道 是可一不可再 下半生准我留住你 一直相愛os.tvboxnow.com. x' Z$ e" g+ [) M8 ^
誰似你這般欣賞我 誰也說不上你一般清楚我
$ s/ ]- E6 U4 s2 v問我可需要甚麼 願你終身交託給我: O5 O  R! Z! }" i# Q" z
讓我一生好好把你照料 請讓我體恤你需要公仔箱論壇. E: F# f* c5 u1 B5 M1 N
讓我獻出全堤愛 從來沒缺少公仔箱論壇! n' J% ^6 T7 f5 i* q, R
如果今天將失去 眼前的一切 剩低清風兩袖也不計
: q/ K% {) U6 ~8 @; G' `tvb now,tvbnow,bttvb唯獨你一個是不可給取替 是我生命裡的一切 Wooh
( O+ @/ o8 z6 P! e) B  Ftvb now,tvbnow,bttvb如早知今生跟你 有幸可相愛 在當初應更努力為未來tvb now,tvbnow,bttvb) V% s6 m3 _, u  ^
其實我知道 是可一不可再 下半生准我留住你 一直相愛
$ B6 b0 v% y( l% S/ j其實我知道 是可一不可再 下半生准我留住你 一直相愛
作者: pinaroo    時間: 2013-8-26 05:37 PM

" J- w( m- N* ]! _. J4 W* nTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。公仔箱論壇, a0 U$ J  \* a/ k  x& g
好似未去 新手報到 播.唱得好都要去報到架.嚴王就不屬於 TVBOXNOW 論壇管.
0 n. E" S9 _0 o3 q7 V( Z; x" p  G& Ios.tvboxnow.com
+ v+ Z9 U4 `. \' I" O" z2 _" F3 k公仔箱論壇可以遲小小先去報到啦.TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。) M6 ?& W0 `0 k/ o+ l5 x/ K# X
: f. C/ H1 \# L/ J8 T
歡迎你加入我地 TVBOXNOW 論壇 自唱區 發帖分享.
! n2 Z3 A5 Q; N公仔箱論壇; ^' }: y6 l8 L" _! r5 A- g) ]
歡迎新手
" {3 X$ i/ t% j4 O; m: ntvb now,tvbnow,bttvb' a$ j- _" H9 o' K$ v- {+ B
http://www3.tvboxnow.com/forum-549-1.html
4 f' h, n; \$ g- r7 wTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
$ v0 W0 [: g) g6 u' O$ U, L唱功一流.聲線好有質感,好厚, vocal range very wide ,pitch 每個音想到都去到,唱時亦非常投入.TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。7 M* w7 h9 Y2 k6 j" Q2 W4 X
os.tvboxnow.com6 H9 D, z6 W( G+ J. u
唔知下次試吓唱柔啲嘅歌.用輕啲聲會有乜嘢效果.
0 e0 K% b7 W6 q# E( Ltvb now,tvbnow,bttvb4 R9 v* x8 J! ~# D# d( X2 _/ G
對首歌有一定處理.3 d  c  c- Q2 S7 x& A
os.tvboxnow.com; X7 _+ `0 Y4 L9 K& R% Z; Z

我只係覺得太多身體動作.因為在錄音室錄.好多表演時應有台風是缺乏.

\4 z) s8 U4 ?3 @6 T% L3 V' M& Q

因為你是用視頻,所以我覺得如果顧及視覺效果就好完美.

作者: cfuwai    時間: 2013-8-26 07:29 PM

唔好意思呀!初來步到,不識規矩請不要見怪!
# H, I1 i* `, G6 V唱歌袛是隨心唱,好就談不到啦,但投入玩就是真的.
作者: ~劍全~    時間: 2013-8-26 11:36 PM

歡迎 cfuwai 加入自唱區!!
: n! L* E. _: k
- S4 V2 U/ |, p# S% H公仔箱論壇聲線好響亮,唱得好有感情同投入,期待你下個自唱作品.
作者: cfuwai    時間: 2013-8-27 01:17 AM

多謝支持!
作者: la..lala^0^    時間: 2013-8-27 04:24 AM

0.0.... 你邊度睇到有視頻啊????
作者: la..lala^0^    時間: 2013-8-27 04:25 AM

= =啊。。。 我傻佐。 我就話點解點開有聲。。。os.tvboxnow.com1 b: g6 ?2 Q8 }* _
冇發現係 youtube.......
  `1 E) j; l: X; ^+ ^5 J* m公仔箱論壇tvb now,tvbnow,bttvb/ a; J1 D) c, e: x5 I
哈哈哈哈哈樓主。 係你啊~ man 大叔 ~ 支持你。
* a, Q/ }' O! E  o+ a( Nos.tvboxnow.com評論我唔搬啦哈哈哈哈哈。
作者: cfuwai    時間: 2013-8-27 08:54 PM

7# la..lala^0^
- Z/ T, ~4 g7 F4 D公仔箱論壇TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。; N( N' i- h7 q6 J) F

- Z, f# I$ V8 d5 l* {& T9 }os.tvboxnow.comos.tvboxnow.com" R0 J1 D2 T  Q( M: a8 G( K
0 D8 C! R7 F* {: _
哈....!喜歡唱歌既網友來來去去都係果幾度啦,我們又見面有乜奇.哈....!
- O1 _$ b' M' u- W3 r  m' utvb now,tvbnow,bttvb大家努力啦.

歡迎光臨 公仔箱論壇 (http://os.tvboxnow.com/) Powered by Discuz! 7.0.0