標題: 國產無人直升機成功試飛 [打印本頁]

作者: 甘仔超    時間: 2008-1-29 07:41 AM     標題: 國產無人直升機成功試飛

2008年01月29日
7 T. x- V- c3 h. I5 @公仔箱論壇公仔箱論壇0 f8 z. r+ R6 w6 J; R# J, U$ O
tvb now,tvbnow,bttvb. Z; ?' \, U& I9 D  q2 K0 w

' Q$ d' `) P: d, E2 P# n* b4 J% ^9 L* l
由鶴翔航空技術有限公司研發的WD100型無人駕駛直升機,前天在河南安陽完成自動升降試飛。這標誌尠中國在此領域的技術已躋身世界先進行列,目前僅美、德等少數國家具備該技術。WD100可完成航空遙感、資源勘探、大地測繪等作業,用途極廣。公仔箱論壇  N3 e! r/ m( o. a1 [/ b0 H

) S( F; `  ?& R9 N4 m
作者: 271631317    時間: 2008-1-29 08:01 AM

:onion31: 係咪PO错图呀? 咁嘅外型直升唔到过喎......
作者: 甘仔超    時間: 2008-1-29 08:27 AM     標題: 回復 #2 271631317 的帖子

冇錯喎!你知大陸d名騎騎離離啦,相中wz2000同WD100相同,不過冇相睇,大陸可能老作架!
作者: jj99xx    時間: 2008-1-29 01:07 PM     標題: 回復 #3 甘仔超 的帖子

又係老番:024:tvb now,tvbnow,bttvb/ V' [. z0 `+ D. u2 u- g5 [$ b$ A
os.tvboxnow.com8 b0 ~, b4 [/ z! u6 c) S: \# u

Y, P: D7 c" j" s& A# mos.tvboxnow.comTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。3 T  p) t3 l7 ~# x  U$ e- E

作者: 甘仔超    時間: 2008-1-29 01:16 PM     標題: 回復 #4 jj99xx 的帖子

美國佬老番我地中國貸得唔得先!:014:
作者: jj99xx    時間: 2008-1-29 01:28 PM     標題: 回復 #5 甘仔超 的帖子

又係幾合羅輯噃:onion10:
* B( r) f  l! j% U" NTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。! E  H* E) A/ c3 W3 e7 r
咁唔知中央幾時先至告花旗侵權呢???
作者: 甘仔超    時間: 2008-1-29 01:42 PM     標題: 回復 #6 jj99xx 的帖子

真係告的話,大把奮青支持啦,先告果d 漢堡飽r老番叉燒飽!
作者: jj99xx    時間: 2008-1-29 02:11 PM     標題: 回復 #7 甘仔超 的帖子

咁一路追究落去, 到最後咪要攞番馬馬可波羅出嚟鞭屍
作者: wkn1ght93    時間: 2008-1-29 04:23 PM

thank for sharing
作者: 271631317    時間: 2008-1-30 08:19 AM

回复#3甘仔超:, h+ U# Q9 w) o1 C: g  F' m
冇玩啦~呢部嘢肯定冇得直升(睇个引擎位置同外形就知啦)!不过WZ于解放军军备编号里面的确代表武(装)W直(升机)Z嘅意思~而WD呢则代表武(装)W电(子战)D...TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。- J2 k! s# K( n
tvb now,tvbnow,bttvb6 \$ C2 ^; L* U7 B, i  Z; C
回复#4jj99xx:
. b  P/ j5 Z* [  ^点可以老抄呢?飞机主翼同副翼同机身係有一定比例嘅,部部飞机一定嘅基本外形都差唔得几远,特别两者外形都係极其简单更使两者外形相似...
作者: 甘仔超    時間: 2008-1-30 12:52 PM     標題: 回復 #10 271631317 的帖子

講完笑講回正題,睇完你嘅回帖,你都可能係一個軍事發燒友,TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。9 O  q8 l4 D! v# M+ w, J
我地講中國老番外國貨不是冇道理的,: t  c9 ?: _7 e: S' u
首先睇完中國各大軍事新聞,都從未睇過中國有這等倒X嘅設計,就算中國最新機種都係進口貨,所以先有如此推斷!
作者: jj99xx    時間: 2008-1-30 04:55 PM     標題: 回復 #10 271631317 的帖子

如果两件外型相似嘅物体, 一件係人地係廿年前開始研發, 七年前已開始在實戰使用. 另一边你果件就到現在都還未正式投產, 咁你唔係老抄咁又係乜??  唔通係太公婆報夢??
2 Q) h: z$ |6 y/ m. S5 J2 [TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。" n: Z' _* m* u/ }6 j" o  H
你上網睇吓有關 globalhawk 同 predator 嘅資料咗, 立現真章
作者: 271631317    時間: 2008-1-31 04:57 AM

经查实, 图一为WZ-2000模型(摄于珠海航展), 绝非直升机!!! :onion31:  估计係个报道摆咗个大乌龙~~以为係Z嘅就係直升机...tvb now,tvbnow,bttvb3 N2 K# o  R1 v. u' y
公仔箱論壇. [$ |2 f4 R) I7 K& l9 w- O- o; K$ Q
WZ-2000其编号W含义为无人, Z为侦察... 识汉语拼音嘅朋友唔难理解... 其模型首次亮相于珠海航展, 该型号花名叫"千里眼"...
6 j5 O" [. Q4 e1 R" O+ gos.tvboxnow.com
) j8 C3 E4 n  {os.tvboxnow.com而图二呢... 就认真唔知係咩回事...
: k& I1 r/ K1 S+ \公仔箱論壇. J+ \2 i$ `+ P
最后...
7 S* y4 }5 ?+ f& Rtvb now,tvbnow,bttvb5 P* B; N+ I, X3 B9 K
:024: 呢部先係WD-100!!!
$ _' T( M1 i5 l. P/ e& e: cTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。公仔箱論壇2 J6 W, V4 m4 w
公仔箱論壇+ N$ r9 T$ X5 X$ d

0 L- f1 i; z) ztvb now,tvbnow,bttvb
作者: e_kwock    時間: 2008-2-1 01:18 PM

各国武器互相抄袭一点也不出奇,上到战场你话命仔紧要,净系版权紧要.
, R% ~+ u3 B# R; i* c" ytvb now,tvbnow,bttvb最近美国一单商场枪击案,就是欧洲某国伪制的AK47.
作者: e_kwock    時間: 2008-2-1 01:24 PM     標題: 回復 #13 271631317 的帖子

南派足球其实好勉强,队内广东人不多.
作者: 271631317    時間: 2008-2-2 02:53 AM     標題: 回復 #15 e_kwock 的帖子

係囖... 所以我始终都好缅怀细个睇波嗰阵彭伟国嗰个年代嘅广州队... 当然~再早D我老窦嗰代~赵达裕嗰D南派足球就更加冇得顶! 时下现代足球越来越体力化, 身体条件係广东球员嘅最大弱点, 咁当然技术方面亦不及以往上一代彭伟国, 胡志军等人...
作者: e_kwock    時間: 2008-2-2 11:33 AM     標題: 回復 #16 271631317 的帖子

赵达裕真系好可惜
作者: 271631317    時間: 2008-2-2 12:32 PM

如果85年赵达裕有得踢, 就唔会有519事件啦! 当时个主教就係睇死佢冇身高, 不过讲脚法, 当时中国国脚冇一个及得上佢!
作者: e_kwock    時間: 2008-2-2 01:58 PM     標題: 回復 #18 271631317 的帖子

519我差0的打烂电视机

歡迎光臨 公仔箱論壇 (http://os.tvboxnow.com/) Powered by Discuz! 7.0.0