標題: 我撐唔撐《女警愛作戰》拍續集投票及評分 [打印本頁]

作者: leekwoklam    時間: 2013-3-25 11:21 AM     標題: 我撐唔撐《女警愛作戰》拍續集投票及評分

4 x, {; m9 O% c% v  p  l公仔箱論壇tvb now,tvbnow,bttvb' Z" R" @- Q: E# H- b# O- V
我撐唔撐《女警愛作戰》拍續集投票及評分
$ h2 G+ T- E2 s2 f1 {! ]7 ~9 fTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。「唔係事必要你投票,但係你嘅投票將來可能成為無記開拍續集嘅證供。」公仔箱論壇7 i- G+ Y! s* G- u0 L
《原因1》提升士氣os.tvboxnow.com; g8 T+ l0 F- l1 Z# D4 ^6 p  z* }
[attach]2142288[/attach]

2 J, }! _" ]# p3 c" Q公仔箱論壇七位靚靚警花各有各靚:能幹警花呂霏俠熱血警花藍愛愛發電警花林朗寧交通警花米家寶青春警花唐美淇精明警花金瑞娜、硬朗警花司徒驕。個個英姿勃發又有情有義,正義化身有助提升師姐士氣(雖然我知道本港女警一向好專業士氣又好)。
  R  }" @% _5 `# I, Vtvb now,tvbnow,bttvb  l8 w) c4 f& ?1 t# |
《原因2》福將再顯奇功TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。# F) ?8 g9 n4 o0 T6 O
[attach]2142305[/attach]包面時期[attach]2142306[/attach]靚靚時期

# Z0 E4 X, w6 q) Q: ?$ F可能小弟品味異於正常人,雖然好多人話Niki有啲包包面又話佢演技多年無乜進步,我不完全反對但亦不敢苟同
4 S, Q8 o9 O  C# K: W& xtvb now,tvbnow,bttvb周麗琪係有觀眾緣的,否則點會拍咁多音樂MV及廣告呢。初出道包包面係有﹝見圖﹞,但近年已順眼很多,雖然側面確有輕微扁(Niki近期接受訪問都嫌自己鼻樑唔夠高),然而以化妝髮型幫助下已化解不少。至於演技呢縱然唔可以話係超好,但都不致於「差」啩,係咪? 2 D& I& o2 z8 f* \: }" ]
公仔箱論壇% V0 Q' y' {1 u8 A
《我的如意狼君》徐芯及《秀才遇著兵》拾義妹都幾討好,《桌球天王》游加勤就真係麻麻地似桌球好手嘞。但多年來咁多監製選用Niki,如果演技真係如此不濟咁又點解釋呢?唔好忘記當中包括金牌監製添哥李添勝噃。( p% L! a& E1 w2 Y- D
  J2 u# b' e# f( _  ^0 N
天幕下的戀人/最美麗的第七天/翡翠戀曲惜未看過,但將會收睇。& d' ~* }# u4 Q6 c2 k

& k5 R8 }4 ^$ P# ^. d《原因N》
, f5 H, W6 ^% Z2 ftvb now,tvbnow,bttvb
其實重有好多原因可講,但我想留比網友討論,好嗎?os.tvboxnow.com' \2 {* h8 l) Z! [- @- r5 `' d( M
不如咁啦,投票完後無論你支持或反對開拍續集都好,如果回帖附上支持或反對理由的話,可額外獲TVB元及功勳啦,OK。
tvb now,tvbnow,bttvb. F" W. {" O# L9 w' b. r" d1 B( `: R

5 ]. m5 C5 v# d  s0 ^TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。如果100分是滿分,各位網友會給《女警愛作戰》值多少分呢?回帖時請評分。os.tvboxnow.com9 [! l# M% S8 S+ c
不合格(<60分)
2 S( f0 M- g2 g不過不失(60-69分)
4 D' l" M8 b9 N, \8 }. J+ w0 d# qtvb now,tvbnow,bttvb中上(70-79分)
3 u* F. Q8 t* ?; {% _. E% j公仔箱論壇精彩(80-89分)
/ t, l# U, r3 z) t2 s; q公仔箱論壇好到極(≧90分)

! k) e2 n/ i7 {# u2 |公仔箱論壇
作者: leekwoklam    時間: 2013-3-25 11:25 AM

1 d5 C' F. h" p+ B& jtvb now,tvbnow,bttvb
/ s' m# c" |1 \: u6 ~公仔箱論壇《陀槍師姐》系列係後,真係無乜以女警為主題的劇集,《女警愛作戰》重有好多條線可發揮。
作者: butyu    時間: 2013-3-25 02:31 PM

愛美係人類天性.型男美女之劇集,梗係希望有續集喇.
作者: leekwoklam    時間: 2013-3-25 07:17 PM

係呀,butyu講得好,夠晒直接,基本上我比本劇80分,在未來幾日我會陸續講出理由,請繼續支持。
作者: MRW1129    時間: 2013-3-25 07:47 PM

我支持《女警愛作戰》拍續集
作者: leekwoklam    時間: 2013-3-26 10:28 AM

《陀槍師姐》系列係後,《女警愛作戰》可以係較後生版本的系列長拍長有.
/ B" Y: K+ u1 S$ Q  ~' YTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。續集其他建議可分別寫各師姐兩、三年後的發展:
. e4 [  i8 k! U: L# `! aTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。建議1.林朗寧被安排作短期臥底,偵查時裝界的疑案。

& J5 B) G) K: ~6 e0 GTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。[attach]2143798[/attach]6 X6 r0 q0 \- v% R% J3 k
公仔箱論壇& O* z, m/ ?1 Z  n8 ?1 U# M  O: Z

作者: diveyu    時間: 2013-3-27 06:46 AM

我也支持《女警愛作戰》拍續集,虽然不算经典,但看看美女也不错啊,大家说对吧
作者: 777-300ER    時間: 2013-3-30 01:53 PM

其實真係好一般5 G/ D# w- q- S. a( t; ?# A* t
公仔箱論壇1 P4 a/ Y: i- K: J1 t
無咩特別
作者: andy846    時間: 2013-3-30 09:19 PM

我覺得幾好睇,所以支持
作者: leekwoklam    時間: 2013-4-6 11:27 AM

續集其他建議可分別寫各師姐兩、三年後的發展:公仔箱論壇2 I3 L# c* u4 r8 z
1.林朗寧被安排作短期臥底,偵查時裝界的疑案。TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。' j; d/ w4 i0 P; L" i4 l
2.女俠跟一一結成夫婦做埋愛愛大嫂,前者重有咗兩個月身孕,引發工作及執勤的小趣事。
/ c# l( v  S. }os.tvboxnow.com3.愛愛兼做警員及拍攝警訊節目,卻成為變態兇徒目標。
# f8 g1 n5 m' N1 X" YTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。4.家寶跟劇中某一警司結婚,退役做幸福少奶奶,或可以寫佢如家寶所願升級成為交通部主管。
0 w! A# R4 \3 V; a5.Goldie退職唔做女警,但因為家裡有米而成立私家偵探社,繼續同好姊妹用另一種形式齊上齊落。
% c* W( S+ n' u2 o6.司徒驕成為重案組話事人,繼續統領好姊妹及其他男女新人對抗罪惡。
0 s6 C! ]! Y- U7.Miki退職但幫Goldie手做好私家偵探社。tvb now,tvbnow,bttvb$ K" i3 [- b  D) a. l

作者: serrurier    時間: 2013-4-8 12:05 AM

女警愛作戰這個劇集內容非常精彩,故事充滿正能量,直得我們好好學習!但我唔支持開拍續集,原因是我覺得故事的結局十分完美,如果為了開拍續集而勉強把故事拖長的話,這樣便會破壞了前者的完美形象!
作者: 留美博士    時間: 2013-4-9 12:39 AM

我支持《女警愛作戰》拍續集,而整體我給中上,因為我覺得還有很多題材可以加入,而niki演戲也很好看,其實結局好像有拍續集的空間喔!
作者: gigi831008    時間: 2013-4-11 04:41 PM

我支持《女警愛作戰》拍續集, 評分 " 中上". 但剧情欠集中性, 所以不會令人深夜記住.

歡迎光臨 公仔箱論壇 (http://os.tvboxnow.com/) Powered by Discuz! 7.0.0