標題: 潮州小鎮揭性奴集中營 [打印本頁]

作者: 甘仔超    時間: 2008-1-4 09:24 AM     標題: 潮州小鎮揭性奴集中營

2008年01月04日% ^% v3 k2 A2 ~2 w8 j( o
公仔箱論壇) m: f! P3 v. ?/ n8 n& V% \
os.tvboxnow.com: U  q- l# h  i
公仔箱論壇1 K# Z0 p% x4 ~% X' W
一名港人在深圳的十八歲女友,近日慘被犯罪集團綁架至潮州饒平縣錢東鎮,被禁錮及遭人輪姦後強迫賣淫,淪為「性奴」。近日她借機逃脫,並向本報披露,在被禁錮的錢東鎮一所民房內,有大批與她有相似經歷的女子遭犯罪集團蹂躪,稍有不從即遭人毒打或性虐待,她稱當地猶如「性奴集中營」。本報向內地公安部、廣東省公安廳及當地公安局查詢,公安稱關注此類事件,呼籲受害女子挺身報警並協助公安破案。
1 _5 J8 q2 a5 g  }; h# W) O% {os.tvboxnow.comTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。! c& Y# @4 t* ~. b1 B5 L% K4 |
現年十八歲、原籍廣東梅州的小朱(化名),於兩年多前到深圳當「髮廊妹」,一年多前與現年二十三歲的港人阿康(化名)成為情侶,兩人原打算在今年春節後共諧連理。tvb now,tvbnow,bttvb5 E0 q" {  ?6 B0 b6 d) N) y
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。/ U$ N/ v9 n" e- t+ c9 a* C
上月十一日凌晨約一時,兩名男子來到深圳一家髮廊,挑選了小朱與另一少女小芳「出街」過夜,不久她們突被兩名男子強行拖上私家車離去。後來小芳跳車逃去,小朱則被帶至汕頭一民房內,遭七、八名匪徒輪姦。小朱回憶稱,事發時屋還有三名衣衫襤褸的少女,事後她得知,三人是同日於深圳被綁架,之前都在髮廊工作。% \: g5 b$ A' q
5 w* E, D2 P+ b; _7 P) U
「走得出門口 走不出這個鎮!」tvb now,tvbnow,bttvb- r, \) t7 V8 }6 ?+ k3 y
小朱稱,多名匪徒翌日帶她們到潮州市饒平縣錢東鎮一棟三層高民房,當時一名潮州口音的「老闆」及另外六名持槍的湖南口音男子警告說,她們已失去自由,每天須接客賺足五百元人民幣才不會捱打,若逃跑會被扔下河或槍斃。「你們走得出門口也走不出這個鎮!」tvb now,tvbnow,bttvb( g! l1 I' w+ @6 U: Z

. r  y# H0 C* [/ z" U" l+ ttvb now,tvbnow,bttvb小朱只好乖乖服從,由於她「表現好」,得以與另外十多名「聽話」少女獲「優待」,可穿尠衣服在該民房等客,其餘有十多名少女則被罰脫光衣服囚禁於一樓及二樓的房間內,其中部分女子有曾遭毆打及性虐待的痕畺,原因是營業額不足或曾經逃跑被捉回。
1 A% \7 \& {( `0 P, Z: jos.tvboxnow.comos.tvboxnow.com# U" v$ V! v" m/ y9 P
汕頭青年相助 港人女友逃魔爪
8 i% `! ]5 Y3 n( x: T公仔箱論壇被迫當「性奴」八天後,小朱月事來潮獲「優待」,被帶到汕頭一的士高跳舞,期間小朱悄悄向一名汕頭青年求助,該青年趁機將她送上前往深圳的長途巴士,小朱才得以逃出生天,與男友阿康重逢。os.tvboxnow.com; Z" t8 ]' u2 k+ ~" Z6 j0 H
( k7 x2 v# E  _- z
小朱憶述,那位潮州口音「老闆」曾向她說,該鎮有約八十家「賣淫大廈」、上千名「性奴」,當中大部分人變成只會做愛、吃飯、睡覺的「性愛機器」,唯一有機會離開就是被賣去越南、雲南、福建等地給人當老婆!小朱被綁架期間,阿康曾向深圳南湖派出所報案求助,後來又到汕頭一帶尋人並曾求助於汕頭當地警方。0 ~$ U0 j1 u9 s

( K) j+ G' V" GTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。本報曾向公安部、廣東省公安廳、錢東派出所等部門了解。廣東省公安廳宣傳處新聞科蕭先生指出,饒平一帶確曾出現誘拐少女賣淫集團,他呼籲該受害少女直接向公安機關報警,公安機關會轉刑事主管部門跟進,查明屬實會採取行動。錢東派出所一名公安則承認以往曾有類似事件發生,但近期未有聽說有關情況,近期也沒有接到有關報案。汕頭警方日前回應稱應找案發地的派出所了解事件。公仔箱論壇! F3 P: t( J5 W! K, a1 N
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。/ W' c  K* T0 s" X4 }4 r
公安部新聞發言人陸紅燕女士表示,目前公安部未接到有關情況匯報,有關問題應由地方公安部門處理,但呼籲逃出來的受害少女報警求助。另潮州市、饒平縣、錢東鎮政府均拒絕接受查問。 公仔箱論壇1 q9 I1 k% n- d' d; Y' E
os.tvboxnow.com0 q9 y2 I% @) S3 d! }
公仔箱論壇: ^* }7 w$ w0 ?* [; W
疑被用作淫窟的單位,露台位置不尋常地用黑布完全遮掩。) K0 T6 r  R: z9 x3 T* [& a7 \

5 \0 _, h( c  u5 ^, Stvb now,tvbnow,bttvb[ 本帖最後由 甘仔超 於 2008-1-4 09:25 AM 編輯 ]
作者: e_kwock    時間: 2008-1-4 09:30 AM

拉去枪毙:024:
作者: nycboy    時間: 2008-1-4 09:41 AM

難以置信的事情,簡直毫無人性。
作者: icefoxq    時間: 2008-1-4 09:48 AM

原帖由 e_kwock 於 2008-1-4 09:30 AM 發表 公仔箱論壇& w  ]- i; Q: T" i
拉去枪毙:024:
* a2 S; T7 }$ J/ PTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
# M3 U& m7 S2 Z5 h0 g8 a2 r7 e公仔箱論壇" j5 }- N% i* m/ {
完全同意, 搞密鬼, 大陆有呢人就是冇人性, 主要是读书少, 同埋社会风气所致.
作者: 甘仔超    時間: 2008-1-4 10:02 AM     標題: 回復 #4 icefoxq 的帖子

你冇睇我發嘅;少女發明星夢試鏡變試鐘咩?d人傻下傻下...唉..
作者: NewYorkers    時間: 2008-1-4 10:13 AM

有需求,先至有得做o既~!公仔箱論壇" Z; h/ B* D, f
拉晒呢D人去打靶就对啦~!:024:
作者: l77o5twa17t3d    時間: 2008-1-4 10:16 AM

thx 4 sharing
作者: anonfree    時間: 2008-1-4 10:56 AM

说不定老板都是香港来的……
作者: jj99xx    時間: 2008-1-4 11:08 AM     標題: 回復 #8 anonfree 的帖子

台湾唔得咖?  澳门都得咖!
1 M; A' d1 J( t1 ctvb now,tvbnow,bttvb' c! I9 W; n& [
唔好乜都入香港佬数 borTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。6 U" H2 B$ m+ z$ f! Q9 o
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。3 u( q& V. V) p2 L2 ?
邊度都有好人同壞人 ge
作者: 甘仔超    時間: 2008-1-4 11:14 AM     標題: 回復 #9 jj99xx 的帖子

人地有錢自然講面子啦,嗅屎密冚!
作者: jj99xx    時間: 2008-1-4 11:20 AM     標題: 回復 #10 甘仔超 的帖子

冚極都係督屎啫,我又唔信佢地 d 屎唔臭 ge
作者: 甘仔超    時間: 2008-1-4 11:36 AM     標題: 回復 #11 jj99xx 的帖子

晒乾左真係唔嗅架!大陸仲有好多地方攞呢整屋,不過南方d天氣冇可能乾嘅..
作者: 月※月    時間: 2008-1-4 02:58 PM

另潮州市、饒平縣、錢東鎮政府均拒絕接受查問。5 W% n( d* F4 t! Q
該鎮有約八十家「賣淫大廈」、上千名「性奴」/ {  t, \% Y# `8 E4 a7 _$ V
可能當地政府包庇
作者: 甘仔超    時間: 2008-1-4 03:08 PM     標題: 回復 #13 月※月 的帖子

「賣淫大廈」都有呀?咁利害,d公安唔知嘅咩?
作者: jj99xx    時間: 2008-1-4 03:17 PM     標題: 回復 #13 月※月 的帖子

咁你係唔係「咖地冷」呀? 係就米返鄉下 LOH公仔箱論壇1 e: ?! \. o: G" u' K! ~" r% S. F$ a/ A
tvb now,tvbnow,bttvb# l3 p$ n* A, i! O2 g9 F# c3 R
我陪你返就 OK...
作者: jj99xx    時間: 2008-1-4 03:22 PM

原帖由 甘仔超 於 2008-1-4 03:08 PM 發表 TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。" j3 N: X/ v) i& K, D# J
「賣淫大廈」都有呀?咁利害,d公安唔知嘅咩?
3 n$ U8 q, a) p$ }' G' y# sos.tvboxnow.com妖,我地油尖旺加埋起碼有幾万隻雞啦
# M+ }: @  k2 M2 \" A4 {未計砵蘭街﹔淨係重庆,立信,平安加埋都起碼成个師呀
作者: omikelong    時間: 2008-1-4 03:44 PM

thank you for sharing:onion18: :onion18: :onion18:
作者: 卡卡龙    時間: 2008-1-4 03:56 PM

真是暗无天日啊!
作者: caroltam    時間: 2008-1-4 03:56 PM

oh my god
作者: jj99xx    時間: 2008-1-4 03:57 PM     標題: 回復 #17 omikelong 的帖子

喂試吓寫帖吖,亂 up 都得,用英文都得咖'吹下水啦
作者: 月※月    時間: 2008-1-4 04:22 PM

原帖由 甘仔超 於 2008-1-4 03:08 PM 發表
& J/ Y3 y) x( q) W( r. Yos.tvboxnow.com「賣淫大廈」都有呀?咁利害,d公安唔知嘅咩?
! `* b4 u5 E' d' w. T2 {1 ITVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。可以扮唔知嘛
作者: 月※月    時間: 2008-1-4 04:26 PM

原帖由 jj99xx 於 2008-1-4 03:17 PM 發表 公仔箱論壇+ c. k' C9 v( E8 i  G! x/ k
咁你係唔係「咖地冷」呀? 係就米返鄉下 LOH公仔箱論壇, B' M' L1 d  g/ K0 z6 r# m

! U! E: ^; |8 z5 ]! r公仔箱論壇我陪你返就 OK...
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。3 q. P4 [5 o1 U  ?
喂...我都唔返鄉下啵
- {" g& ~/ Q  z公仔箱論壇你去陪有需要的人
作者: jj99xx    時間: 2008-1-4 04:50 PM     標題: 回復 #22 月※月 的帖子

吓,你真係潮州人, mm se bung de nung?
6 _' |) }; S0 @2 R9 D& ETVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。我第一个女朋友都係 bor, 幾靚咖,屋企做抽紗生意,当年我移民两个响啟德喊到乙乙声公仔箱論壇9 P0 a( }& [7 f2 R3 g- P
希望唔会好似無記劇集咁,有咁啱係你媽米
作者: 甘仔超    時間: 2008-1-4 04:54 PM     標題: 回復 #23 jj99xx 的帖子

阿月應該唔係潮州人,潮州人邊有咁闊佬架!
作者: 月※月    時間: 2008-1-4 05:14 PM

原帖由 jj99xx 於 2008-1-4 03:57 PM 發表
* I& P, V, z5 l) p& S公仔箱論壇喂試吓寫帖吖,亂 up 都得,用英文都得咖'吹下水啦
- z8 N0 x' t5 t4 iTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。喂...你亂up好喇:024: 還要人和你亂up做乜鬼姐:024: + B3 R- @3 m$ ~  E0 t7 t* |
我地個個都無亂up,一言九頂:onion18:
作者: jj99xx    時間: 2008-1-4 05:22 PM

原帖由 月※月 於 2008-1-4 05:14 PM 發表 公仔箱論壇: @+ v, v% ~7 U; u8 ]! g, Y# R

( e4 K( S* p* V* T5 a' W1 dtvb now,tvbnow,bttvb喂...你亂up好喇:024: 還要人和你亂up做乜鬼姐:024: tvb now,tvbnow,bttvb0 `4 E4 l" O; e" q+ S& U" ^
我地個個都無亂up,一言九頂:onion18:
公仔箱論壇/ f! U5 v+ Z: v# m: T; ~* v
你依家咪响度乱 up 緊 loh, 衰婆os.tvboxnow.com5 l* I- {# h1 H( e: d. ^

0 j8 W( J1 D" FTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。一言九頂?  我就成日俾你一言九炳
作者: jj99xx    時間: 2008-1-4 05:27 PM     標題: 回復 #24 甘仔超 的帖子

新一脱果代點会同你慳吖, 佢地就正如小超个名 ------ 「理七佢」(要用潮州口音讀)
作者: 甘仔超    時間: 2008-1-4 06:42 PM     標題: 回復 #25 月※月 的帖子

係啦,一言九頂,頂佢個肺,...:onion03:
作者: 月※月    時間: 2008-1-5 12:43 AM

原帖由 jj99xx 於 2008-1-4 04:50 PM 發表 公仔箱論壇8 b+ e9 X, {! K
吓,你真係潮州人, mm se bung de nung?TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。$ a/ N5 z- Q# U6 l1 I4 Z- E) e* h6 b
我第一个女朋友都係 bor, 幾靚咖,屋企做抽紗生意,当年我移民两个响啟德喊到乙乙声
- ]1 {& A( e& ~2 T希望唔会好似無記劇集咁,有咁啱係你媽米 ...
3 j4 J5 R7 i4 X) g
我都唔係潮人啵:014: : {' w0 A& B8 b* ]
當年在啟德喊乜鬼 * _* i" U5 B0 }2 `* R$ t
你女朋友開心可以離開你,所以開心到喊
作者: jj99xx    時間: 2008-1-5 12:53 AM     標題: 回復 #29 月※月 的帖子

你唔係潮人'係潮氣,OK?
2 c8 G1 j: u, w8 I; z1 {os.tvboxnow.com佢个妹俾 d 相我睇,佢肥咗,似足佢媽咪,我諗佢依家会變咗肥師奶
) |7 X1 J4 b$ f: I& m不過我依家都係肥佬咯,上个礼拜驗身有 188 磅
作者: 月※月    時間: 2008-1-5 12:56 AM

原帖由 jj99xx 於 2008-1-4 05:22 PM 發表
/ C8 N5 c/ H2 a" x; S+ n
' p8 {, g0 ]/ l' j4 M$ L公仔箱論壇你依家咪响度乱 up 緊 loh, 衰婆TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。9 Y2 F$ M3 b& J# X  _: k8 z

! o  _/ H8 w; xtvb now,tvbnow,bttvb一言九頂?  我就成日俾你一言九炳
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。9 u$ G3 S0 l$ @0 Y) N; K4 I
幾時有炳你啵tvb now,tvbnow,bttvb, X+ n9 G. C7 m. `
我以事論事咋
作者: jj99xx    時間: 2008-1-5 01:08 AM     標題: 回復 #31 月※月 的帖子

咁你錫吓我啦,我病到就嚟癡線啦
作者: 月※月    時間: 2008-1-5 01:34 AM

原帖由 jj99xx 於 2008-1-5 01:08 AM 發表 TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。) G3 q' a5 I7 o
咁你錫吓我啦,我病到就嚟癡線啦
os.tvboxnow.com7 K( W/ P8 G- p3 Y
我呵返你喇 呵呵呵,好過舊屎DD多
作者: jj99xx    時間: 2008-1-5 03:20 AM

原帖由 anonfree 於 2008-1-4 10:56 AM 發表
1 n  \+ H2 h9 P1 }( V8 u$ H' J说不定老板都是香港来的……
/ f' _$ S) i4 [% w. X
我查証過,今次你啱、條粉腸係香港佬
. s/ `8 i$ p% sTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。我沙冧!!
6 o+ Q2 c$ ]/ d( j" g- i8 K/ B1 ^& c公仔箱論壇
  x. P- @7 D# b& @2 u
作者: jj99xx    時間: 2008-1-5 03:30 AM

原帖由 月※月 於 2008-1-5 01:34 AM 發表 公仔箱論壇5 i7 U) X# S# _$ w0 J) W! C
) o  N1 P3 k- |4 D
我呵返你喇 呵呵呵,好過舊屎DD多
tvb now,tvbnow,bttvb/ q6 t3 R% ?% O
嘩,我就俾你电瓜啦...
9 J; k. P* a3 W& e1 QTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
" E7 s. ?/ u# Nos.tvboxnow.com
作者: 甘仔超    時間: 2008-1-7 08:49 AM

查明屬實會採取行動,即是等到幾時呀!?
作者: petermac    時間: 2008-1-7 11:54 AM     標題: 回復 #13 月※月 的帖子

不可想像,這等事會發生在潮州這等民風純樸的地方!
作者: brian123    時間: 2008-1-8 10:16 AM

thanks for sharing:onion14:
作者: Viking72    時間: 2008-1-18 02:37 PM

還是一様,不了了之,

歡迎光臨 公仔箱論壇 (http://os.tvboxnow.com/) Powered by Discuz! 7.0.0