標題: 三哥寸爆無綫冷待《雷霆》明捧《名媛》 [打印本頁]

作者: MRW1129    時間: 2012-10-23 06:57 AM     標題: 三哥寸爆無綫冷待《雷霆》明捧《名媛》

今晚係《名媛望族》兩小時首播,《雷霆掃毒》要讓路;早於上周五播《天梯》兩個半小時大結局,《雷霆掃毒》已經讓咗路。前後冇咗兩集,合共隔咗四日,先有得再追番。TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。4 E: h8 T0 `( O1 L$ y8 S
tvb now,tvbnow,bttvb2 r6 R$ o6 g" s) v7 N7 U
個劇明明去到戲肉,為咗遷就《名媛》個檔期、捧人哋爭視后,搞到要兩度讓路,向Sir(三哥)自然唔老黎,啱啱喺微博寫道﹕「各位掃毒同僚及正在跟進案情發展的朋友,為配合東家節目全攻略、戰略、策略,繼上星期五因要播《天梯》大結局,我們的行動要暫停後;今晚因為要首播《名媛望族》,我們又要暫停。那有可能要等所有劇都播完,我們才可繼續行動!各位掃毒的隊友暫時要另謀高就了!謹此致歉!向Sir」有火藥味喎。
/ D  Z/ ?# Q5 a% A! {
& |" Y, f" I" U9 }* ~4 I8 a聽日一集,就會交代徐子珊個細佬俾人活活打死;星期四一集,就係徐子珊慘遭輪姦……嗚,好肉痛呀﹗
# p: y9 `  A& T( G0 G公仔箱論壇7 z: Y' g6 b1 g6 P
http://hk.apple.nextmedia.com/realtime/entertainment/20121022/51111145tvb now,tvbnow,bttvb7 O% m  u4 M( U7 j% D
tvb now,tvbnow,bttvb. H: g1 H. F, ]% Q
. n9 S: f3 g/ n, J5 J7 C
點解又無得睇架
作者: fengfeng7980    時間: 2012-10-23 07:23 AM

部劇完全冇雷霆的感覺!暫停就暫停吧!
作者: feng2255886    時間: 2012-10-23 09:56 AM

无瘾,无播两晚
作者: Wah_On    時間: 2012-10-23 11:13 AM

no way...TVB is business in first priority
作者: Icedtea_822    時間: 2012-10-23 01:19 PM

台慶劇嘅男女主角,勢必係視帝視后,年頭播嘅劇集,無論口碑幾好,收視幾高都係陪跑,那年刑警又係遭到忽視,黃日華就怒罵無線大細超,連宣傳都冇,而家又係咁。。。。。。仲有大家記得當時Laughing哥,收視口碑都是一等一,最後輸俾巾幗梟雄劉醒,平心而論,Laughing嘅角色比起劉醒嘅角色要更加有說服力,不過無線要力捧,咁唯有委屈謝天華,黃日華,歐陽震華做陪跑。。。。。莫非好嘅劇集就用來救收視?台慶劇就用來評獎?太不公平了吧。。。。
作者: omaenanka    時間: 2012-10-23 01:23 PM

提示: 該帖被管理員或版主屏蔽
作者: kslcom    時間: 2012-10-23 01:48 PM

三哥劲波。会串人
作者: edwinxian    時間: 2012-10-23 06:26 PM

支持佢!最近唯一想追只有雷霆,天梯睇到一半完全唔想睇,呢出名嫒睇咗几眼转台
作者: wbhadam    時間: 2012-10-23 06:29 PM

其实,三哥,谢天华都应该是实至名归的!支持你地啊!
作者: Frankszw    時間: 2012-10-23 07:08 PM

每天等更新看一集,确实是不错的连续剧
作者: 屁屁zzz    時間: 2012-10-23 07:21 PM

support 三哥, i've been waiting for so many days, we'll probably never going to see the ending of this drama.
作者: pittypt    時間: 2012-10-23 07:26 PM

雷霆 好睇好多
作者: popller    時間: 2012-10-23 08:39 PM

演得很好 很精彩啊 哈哈和
作者: nicolelaw    時間: 2012-10-23 09:52 PM

哈哈哈哈哈哈!!!三哥微博炮轟無記!咁又的確離譜喔!!做到高潮,無啦啦delay2集!如果雷霆ending,名媛會唔會都讓路??
作者: ErgoShape    時間: 2012-10-23 10:45 PM

14# nicolelaw
  L# H$ `9 w7 A$ {+ R8 uTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。. u7 l; l& x, q0 D0 L
应该会,名媛应该会在11月5号同19号暂停播映,5号是雷霆结局,19号是台庆。
作者: ErgoShape    時間: 2012-10-23 10:47 PM

但是雷霆结局也有可能放在4号星期日
作者: butters    時間: 2012-10-23 11:05 PM

当年刑警做台庆剧人地摆埋一边
2 e# |) x( c8 o% h5 d" s4 {tvb now,tvbnow,bttvb家下唔系又俾台庆剧踢埋一边% L, ?5 T- r: o# s- y8 [" G0 Q5 G
火都黎la
作者: KP297    時間: 2012-10-24 12:46 AM

佢咁樣停播兩集, 係咪為左照樣30集
! x1 a8 {/ t8 R- [留兩個鐘星期六播黎攝時間?
作者: 19721030wai    時間: 2012-10-24 03:01 AM

三哥發火、非同小可!!!^^
作者: rauljacky    時間: 2012-10-24 03:41 AM

TVB always like that =,=
作者: colourbeast    時間: 2012-10-24 05:05 AM

作者: txxtony    時間: 2012-10-26 08:49 AM

个戏睇下睇下都几无聊下,
作者: yuna2007    時間: 2012-10-28 12:45 PM

其實只要套劇收得,TVB唔會睇唔到嘅~好似之前《飛虎》夠話擺星期日播影響收視啦~結果一樣收得,仲話要開續集呢!
作者: vivihuang    時間: 2012-10-28 03:12 PM

我支持雷霆
作者: vivihuang    時間: 2012-10-28 03:12 PM

支持三哥
作者: 云飞    時間: 2012-10-30 04:15 PM

下周结局吧
作者: angela16    時間: 2012-10-30 07:39 PM

支持三哥,個人覺得雷霆最好看,連續四天不能看很悶呢

歡迎光臨 公仔箱論壇 (http://os.tvboxnow.com/) Powered by Discuz! 7.0.0