標題: 女仔最憎男仔講嘅10句嘢 [打印本頁]

作者: ssqzxx    時間: 2007-12-11 05:50 PM     標題: 女仔最憎男仔講嘅10句嘢

1.你咪咁小器啦! 公仔箱論壇3 {% R8 B# W7 t& {
女人點解憎: " O. I9 t1 M  }& z* j$ M
小器係女人擁有但又不想認擁有嘅特質,你明寸佢?等開拖吧!
: J6 }8 Z. u9 r6 @1 n( c' O( ]os.tvboxnow.com男人說呢句話時通常笑笑口,點解?因為知女人唔啱聽?明知不應說但堅持說出來,就是撩交嗌? 7 J4 A  W0 ]3 f
男人說這話前通常已說完「嬲完未呀?」、「唔好嬲啦?」之類的話,但游說不果;唔識tum人就賴人小器,屙屎唔出賴地硬!
0 ?0 E) y6 I1 R8 B& aos.tvboxnow.com即係話我唔應該嬲者?女人發嬲一定有佢道理,男人駁嘴即係話我螿不講理,作死! TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。" b2 ?: X+ L* V& D
建議: ) h. a9 c* U# t, K; G, N
要女人唔嬲,真的惟有等她自己嬲完,但不等於什麼都不做,男人最好做點事來縮短過程,愈拖只會愈難TUM.基本上連個嬲字都不能提,女人好憎呢 個字,唔嬲都變嬲!告訴你,叫女人唔好嬲,佢嬲得仲勁!女人在小器、嬲爆爆,男人TUM佢盞晒;氣!要軟化女人從身體入手,抱抱或緊握她手吧! os.tvboxnow.com% v7 E1 M; G! m) a& \; _( i! A4 g% C

+ H: j3 X: R+ Q: sTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。講真,要tum女仔都等佢條氣順翻啲先好tum,唔喺你講嘅嘢,凈係等于一樣嘢,咩嘢?空氣囖~抱下佢(就算佢推開你wor~)啦!受咖啦~; N% J* w* u' x5 o2 ^9 a, S

. w% L  Z! @& I+ @" h" T2.對唔住囉!(同類說話:我唔岩;囉、我衰囉、我錯囉) TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。; {& a( y5 x3 ~1 x; q
女人點解憎:
# O7 K' q$ U4 l* c' H5 @os.tvboxnow.com「囉」什麼?晦氣到死! 公仔箱論壇/ c/ P1 W4 o9 W1 V$ ^8 e
最討厭是加個「咁」字在前頭,「咁對唔住囉?」,一個「」咁字包含了「我唔覺得自己錯但買你怕囉」這十二個字的意思,明激我啦! 公仔箱論壇4 k0 F- |( Y3 ^! ^& D5 F$ J
男人說時通常皺眉頭、眼神厭倦,擺明在說「你又來了」,乜我好難頂咩?
7 n1 f& ]* m& ]' w- Jos.tvboxnow.com建議
* q$ f5 F/ |, F6 w' H- w用口去表示歉意是低層次的做法,倒不如用行動表示。 7 a' m' W' c. z, ]% B
唔該比D性格,唔覺得自己錯的話,老虎蟹都唔認錯!唔該比D風範,道欺最緊要誠意。 os.tvboxnow.com9 F9 v& U, D8 l. A. w2 H( [0 T
其實囖呢個字,幾時聽都係..咁冇誠意.認錯就係認錯.囖囖聲.咩意思啊你?
- \9 {% @* C0 y7 F: ?5 y' Dtvb now,tvbnow,bttvb! I; [7 T( {5 A' Y2 K8 k* V. \

& A/ S. u! P& c1 C2 u. k6 q' g2 J/ `os.tvboxnow.com3.鍾意嗎?我送比你丫! 9 D2 y5 r& e. k) u7 C
女人點解憎 # h$ ^# j' G9 U( n) ?- W
因為得個講字,男人總以為講左就等於買左,毋需真的買! 0 v0 D' C) m9 u/ d
見我雙眼發晒光仲問,你盲架?
! N6 C3 i1 I# Xtvb now,tvbnow,bttvb要我用把口去講我鍾意,即係要我認貪心! 3 F, A  w; `% n/ q( Z9 ~
建議
4 u0 _5 [5 `. G2 L+ y$ q# D% j公仔箱論壇講得出就要做得到!一定要趁熱買,一拖,女人又話你無誠意!
# W- F7 [- p! I  i1 t! d立即在她面前付款是最方便的做法,但女人最憎呢種方便,唔浪漫。
  x# _) s, B6 r  O% z公仔箱論壇男人總係唔識送禮物,以為買左然後交過去就大功告成!其實送禮物最重要是點樣交到對方手上,即係心思、驚喜。 tvb now,tvbnow,bttvb& m, \; s9 R! g6 Q9 e) i9 Z) Q
男生們,平時出街留意下你哋嘅女朋友中意啲乜,自己偷偷哋買定,下次見佢果陣俾佢.好過你哋咁問啦~(咁問法,想要都凈係可以say no啦~) tvb now,tvbnow,bttvb6 V: o/ }4 e4 p) X  w0 J
: K. p5 `5 I' D1 G5 f
os.tvboxnow.com8 j9 P  O. J/ j# O6 C. g! @! y
4.使唔使幫你?(同類說話:使唔使車你、使唔使幫你拎? )
5 o- N; s% `" }( ~8 {% ITVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。女人點解憎 tvb now,tvbnow,bttvb( l% S1 r/ I  l8 h' t# ]" \0 O2 m
廢話!
& K& X: R! u7 V  o公仔箱論壇問來幹麼?答得你我都做完! TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。, F( h( U3 x0 O' }# T2 t
建議 公仔箱論壇: ^% |3 q, o: T' j; a) R( p+ O
女人最憎男人「齋TALKING 」,唔聲唔聲做左先才是英雄
$ G. l0 ~8 I2 G. I+ Ktvb now,tvbnow,bttvb做多無壞,即使自己搞得掂,女人都鍾意男人獻殷勤.
; w( K) m, ]! a! O# D男生們表現主動嘅時機到啦,唔洗下下提嘅,見到要幫手,默默嘅去幫佢啦.lum死佢啦~ 公仔箱論壇1 }7 Y! |6 X" z( _4 A

+ h. L; g  h6 h" x3 r  K) Gos.tvboxnow.comTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。1 }5 l3 e4 a( u2 b& n7 E
5.搵日同你去……
$ {$ S0 V# M: Los.tvboxnow.com女人點解憎
+ I) ?- O; l  I1 v搵日,通常不會兌現 公仔箱論壇3 f$ W: Y/ n7 E8 {' w
又信口開河了! 1 |( z6 N4 u; M( ?- ?! W
你估我係你D客,「搵日出黎飲茶」咩!
9 K& b( T" ?+ `建議 tvb now,tvbnow,bttvb+ l" ]$ m0 y3 _0 G  g( V
女人記性很好,此等不兌現的小事是她日後炒大鑊的導火線 & \: I* n2 T7 H
女人無要求的話,男人切忌自動OFFER,無謂製造機會比人CHALLENGE
& n: K6 @. N- W% c' S/ Q8 ]% itvb now,tvbnow,bttvb記性呢家嘢,時好時坏啦,不過對于你哋承諾過嘅嘢,我哋實記得咖.切忌!當你做唔到果樣嘢嘅時候,千其唔好周街承諾. TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。0 G/ o; j) `# k* }. J
tvb now,tvbnow,bttvb* w5 T& k" G6 o& k

/ @/ ^; ^8 \6 G7 _7 NTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。6.得架啦!得架啦!(同類說話:掂架啦!掂架啦) TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。: @$ T. a8 Q- W( W5 F+ N* K5 Q, ~2 {
女人點解憎
8 L) e" x4 m9 r3 E認屎認屁叻,結果錯漏百出無樣得!
0 T; r8 G) G0 q" G公仔箱論壇你覺得佢係怕你煩,想塞住你把口,所以吹到天咁大,但其實得鬼! # z5 [" K- c% }( @6 R6 H: c
建議
( s8 J9 s" k1 b' G2 KTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。無希望就無期望,無期望就無失望,實話實說吧!
$ r4 l6 [' i, Q# c. r6 r" L, h公仔箱論壇女人要講野,一定要比佢講;而比佢講,佢先唔講。
3 J" H! N! \! W3 m; m7 G+ iTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。係咁掂就唔喺講啦.得把口.理由基本同上. 6 H4 T, F, Y4 |& }

9 A0 b; Q2 d/ |2 x( N$ `os.tvboxnow.com
* k, p+ f0 m, c5 z0 Eos.tvboxnow.com7.明啦明啦 (同類說話:係啦係啦、得啦得啦)
6 H  {0 g) ]7 b女人點解憎 os.tvboxnow.com3 A3 Q) B, e" L0 s$ d. v2 H
明個屁,想我收聲至真!
8 [3 f' Z# W4 a8 |) Y0 }真係明?咁我岩岩講到邊度先?
3 Y+ c1 t' m9 _$ J$ g, p8 h- ]公仔箱論壇建議 os.tvboxnow.com  i$ ?2 ^' d- y* @& p
她在跟你說一些她認為很重要的事,即使你覺得無聊,也請耐心聆聽,硬食吧! TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。; `' u% W7 W/ n
在她喋喋不休時緊握她的手,信我,好快收口。 tvb now,tvbnow,bttvb0 q7 x  m* k! J( {
適當時候發問,讓她知道你在聽;無傷大雅的小事不妨附和,大事情則要糾正。 公仔箱論壇9 e6 v6 `7 @( ]& p6 u' P
通常咁講果陣都心不在焉,尊重下講緊嘢嘅我哋好唔好? os.tvboxnow.com, D6 \. K: \7 c. ]1 H
6 i7 f4 ^7 @" H! Q6 _
7 g2 x. O: k; l8 A, x/ F* \
8.是但啦 os.tvboxnow.com& Q, R' x9 g/ t7 w- S) N7 I
女人點解憎 * }+ u- R) J7 D
無要求,無原則,無性格! * u. |. I+ K/ l6 ^+ u* a5 w$ [$ D$ r: d
你又嫌我煩了! tvb now,tvbnow,bttvb/ ^7 @  J5 q' L: a
你寧願SUFFER任人擺布,我諗我真係好討你厭,嗚……
( f' m; R& k* Q5 y0 z+ X7 y7 d建議
- R: l$ }% p5 W) Nos.tvboxnow.com大可拋個波比佢,溫柔地說:「你話呢?」她反而覺得你尊重她
$ B8 j% c; T: G- l. v. S; Z不在乎說什麼,而是在乎怎樣說;男人說話時語氣夠堅定就是說服力,女人自然收聲。
/ H+ k2 D" i" Z3 n3 Nps:就個人而言,我中意有主見同有計劃啲嘅男仔,最好同我出街,成日嘅行程佢都plan好晒,邊度吃飯/吃啲乜/等陣去邉之類嘅問題全部唔洗我捻(因爲我最憎最煩有人問我呢啲問題!).哇!!正晒~ tvb now,tvbnow,bttvb2 N  S% _0 i2 f0 Y3 b0 X

* b8 _0 G) r! e, Q: y; G3 S( ]- F% B0 e% Y
9.想唔想做?
, J5 m0 i( {* }) S$ Y+ o公仔箱論壇女人點解憎 tvb now,tvbnow,bttvb1 M; Z& Q0 W5 c5 l9 ?  Q% d" `0 n2 b
摸緊先問,遲左D喎! 公仔箱論壇$ c& B- p  L8 T. C' ^- r6 W
別懶尊重我吧! ) _9 P# m4 E, q  v9 `9 _& l( ~
乜你睇唔出咩?
% q% ?, q: u& a點答你呀?唔好難為我啦!
% w2 X) b1 L% `+ a8 D% X建議 公仔箱論壇1 D, z& W- i1 `% L+ u0 J- S' t
女人做愛講MOOD,一句說話足以摧毀一切。
5 B# T4 ~% T+ r! `+ g" Q; uos.tvboxnow.com不反抗已是默許,醒D啦!
# H0 J, s  s5 K
. z- W5 \5 @: r/ S0 C; |8 u: fTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。0 r3 u, |& S3 }
10.你開唔開心?(類似說話:你HIGH唔HIGH?、我得唔得?勁唔勁?) 公仔箱論壇. d! [6 o: \) w! U
女人點解憎
8 W) _. p7 q$ i) ]; A9 nTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。焗住要答開心?
9 o1 p! ~' d4 s' _2 Vtvb now,tvbnow,bttvb迫人講大話!
+ y" m4 E+ Q+ O1 x- Q公仔箱論壇乜你睇唔出咩? 公仔箱論壇$ Q  P, I( \9 x9 g
建議
6 ^& f2 K4 R. n' l抱抱算吧,別生不必要的事端,比機會佢問番轉頭:「咁你愛唔愛我?」
& E& _- q9 z7 `! `唔提反而唔諗,別「刺激」她去思考,你真係好渣斗!

作者: izzytkwwan    時間: 2007-12-13 12:20 AM

好事實既想法呢...push
作者: h2oangle    時間: 2007-12-13 05:17 AM

hahah 。。全中啊!!
作者: astley88    時間: 2007-12-21 10:59 PM

thanks for sharing
作者: perhaps.smile    時間: 2007-12-28 03:19 PM

全中!!!thx 4 sharing oooo ....
作者: l77o5twa17t3d    時間: 2008-1-13 09:36 AM

thx 4 sharing
作者: coki    時間: 2008-9-3 05:48 PM

.............................
作者: qbao    時間: 2008-9-3 06:15 PM

经典!!!!真的学到野了
作者: skywalker    時間: 2008-9-10 02:19 AM

又學到野喇!!
作者: jean1013    時間: 2008-9-10 07:19 AM

汗||||。。。。
* {5 @* U& N* W) v很多都是事实
作者: 852852888    時間: 2008-9-10 07:49 AM

好變態=.=.......真係有人問咩??
作者: ling234    時間: 2008-9-11 02:51 PM

形同。。。真系事实。。。
作者: yjc4258    時間: 2008-9-11 10:14 PM

多谢楼主,唔迷我地呢班男生死佐都仲未知乜野事....
作者: yjc4258    時間: 2008-9-11 10:14 PM

多谢楼主,唔迷我地呢班男生死佐都仲未知乜野事....
作者: 056123    時間: 2008-9-14 08:44 AM

全部讲晒~!
作者: pretz    時間: 2012-12-15 01:33 AM

呵呵,...
作者: benny111    時間: 2012-12-15 04:57 PM

好,一定要珍藏
作者: Edwind    時間: 2012-12-16 12:08 AM

好难理解!
作者: justforjjuse    時間: 2012-12-16 11:47 AM

lol agree
作者: sharon_bb    時間: 2012-12-16 03:05 PM

HAHA都真係幾憎~
作者: n00bie    時間: 2012-12-17 01:22 AM

Thanks for sharing! Learning a lot from it
作者: herjia    時間: 2012-12-20 11:30 PM

还有“你好肥!!”
作者: ttc2003    時間: 2012-12-20 11:59 PM

全部讲晒~!
作者: GGTTGG    時間: 2012-12-21 04:00 PM

1.你咪咁小器啦!8 q' P% A9 U, ^% q9 K( D8 {

" S! @+ v# A/ K6 v公仔箱論壇
作者: エスメ    時間: 2012-12-21 06:58 PM

原來我都好少講呢10句說話.  唔怪之得條女咁冧我. 哈
作者: graph    時間: 2012-12-21 07:05 PM

其實對 - 唔住"囉" - 呢句,不輪男女都最唔啱聽
作者: andeiho08    時間: 2012-12-22 01:20 AM

講又死吾講又死
作者: strepsils    時間: 2012-12-22 03:06 AM

lol funny and true
作者: joannc    時間: 2012-12-22 04:32 AM

好變態
作者: azdolt    時間: 2012-12-22 06:24 AM

thank you! 學到野喇.
作者: tvb情人    時間: 2012-12-24 02:30 PM

多谢楼主,学习下。
作者: love4ever    時間: 2012-12-25 05:20 PM

hahah...good points
作者: devilboy999    時間: 2012-12-27 03:52 AM

lol very true
作者: kyooodidi    時間: 2012-12-27 06:19 AM

very true thanks
作者: =kelvin=    時間: 2012-12-27 03:05 PM

very good.. thanks for sharing
作者: kimmy1211    時間: 2012-12-28 12:09 AM

thanks for sharing

歡迎光臨 公仔箱論壇 (http://os.tvboxnow.com/) Powered by Discuz! 7.0.0