標題: [疑難求助] 真系好想拍拖 [打印本頁]

作者: jojo-pooh    時間: 2012-6-14 08:47 PM     標題: 真系好想拍拖

眼見身邊的人,都有個伴侶,有的同學仲結婚生BB ,自己都仲系一個人,而且宜家都就來26歲,家庭備左好大壓力。
作者: kingcccc    時間: 2012-6-14 09:44 PM

你係男定女先?
* U, }, B& {  m2 I: r% ^男都好D...女就真係慘, 女多男少咁嚴重
. F+ t* `# t3 z: I: e/ `5 i  O* d7 k質素好的男仔就更加少...我自己係男仔, 有時我都覺得佢地真係唔掂...TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。" Z5 k4 w! ^- F& t
但為拍拖亂去識男仔的話, 最後損失可能係你自己
作者: cuttof    時間: 2012-6-14 11:19 PM

如果你26歲都冇女朋友, 一係你身邊好少女仔, 一係你害羞.
" L1 \/ @  x; ], N4 _! Vtvb now,tvbnow,bttvb如果你的目標唔係結婚生仔, 純粹想試吓攞經驗, 你可以搵婚姻介紹所試吓.
作者: codyhk123    時間: 2012-6-14 11:51 PM

就黎 25 o既我都有依 D 煩惱..
$ m8 j+ c# ~5 D8 u& M$ @os.tvboxnow.com每次探一次婆婆又問一句「有女朋友未呀, 幾時帶上黎呀」..
作者: kingcccc    時間: 2012-6-15 07:52 PM

男仔其實應該事業行先, 25-26歲仲好後生洗鬼急咩...
作者: copyok    時間: 2012-6-16 12:58 PM

別在電腦前了
作者: copyok    時間: 2012-6-16 12:58 PM

別在電腦前了,走出家門
作者: cyrussss    時間: 2012-6-16 08:28 PM

我都有呢個煩惱,只可惜身邊女性朋友太少...6 U5 e% H* d1 y: y- s  a
自己又無其他特別興趣(e.g. 打波...)
作者: lp1234    時間: 2012-6-16 08:51 PM

4# codyhk123
( I2 X, Z: I0 D# [tvb now,tvbnow,bttvb同感!唉!
作者: i熊仔    時間: 2012-6-16 08:55 PM

有錢你驚無?
0 e+ a1 S: Y5 X4 S2 @+ ~  b; K. M男講實力,女講魅力.不變定理!
作者: dpcomic    時間: 2012-6-16 09:37 PM

對, 個個都話要30 age 前就要結婚,都唔知係咩定理., A0 L1 X0 Y3 W$ H) C% M+ I
你仲未拍拖, 會唔會覺得自己的性格有問題, or 外表? 我意思唔係一定係靚仔或是靚女, 不過至怕d不修邊幅的人, 人地第一眼對你的image 都唔好啦.
作者: 55173    時間: 2012-6-16 09:51 PM

人地結婚同你有咩關? 26歲無女朋友好出奇咩,有的人有錢又有學歷子不過唔想有女朋友..% ^6 `% B7 w) e
你既問題是有無對象先或者個人唔夠主動...
作者: catball9999    時間: 2012-6-16 10:16 PM

別在電腦前了,走出家門4 ?# T4 ]$ V) R# ]! S$ k6 C
copyok 發表於 2012-6-16 12:58 PM
" D" ~& J& ?8 _$ P7 g' l
$ J5 N7 T; J( i) l3 A: L說得對, 整天呆在電腦前, 怎樣去結識女孩子, 結識了, 人家也不會喜歡, 真是想拍拖的, 先檢討, 後改善, 守株待兔沒用的。
作者: calvin6302    時間: 2012-6-16 11:00 PM

我連一個女性朋友都冇.....真係好唔開心...公仔箱論壇7 l8 j. c' H- t2 T' s2 O
但係我知自己問題係邊, 都改緊
" c. s: j, w" g2 Ros.tvboxnow.com不過唔係樣樣野都咁易, especially都人既性格方面....
作者: codyhk123    時間: 2012-6-17 12:51 AM

係身邊少異性朋友呢, 可能工作性質關係tvb now,tvbnow,bttvb; S7 ~' H  A% O- v& F3 W, u9 s
自問都唔算特別宅呢, 不過黎黎去去都係果兩三堆朋友
8 T) X: t1 m0 p9 x/ D. R& Wtvb now,tvbnow,bttvbtvb now,tvbnow,bttvb, _) u7 s% Z) u: B
的確, 我都相信事業可以吸引異性, 但都想早D 識到一個, 可以相處時間耐D, 唔想到時結婚先發覺大家唔多夾
作者: tim2002chan    時間: 2012-6-17 11:07 AM

隨緣吧!命裹有時終需有命裹無時莫強求!!
作者: jojo-pooh    時間: 2012-6-17 05:07 PM

多謝大家噶意見,我系女仔來噶,身邊噶朋友都系男性朋友多的,好似辦公室就有14個男仔,可惜唔系結左婚,就系有親戚關係,剩低噶就系的90后,真系講都沒人信。
作者: AlanKwok1122    時間: 2012-6-17 05:18 PM

我今年都30了
" b% S# K4 m' c8 F! v! o. ?* p# Htvb now,tvbnow,bttvb我個樣同頭像差浯多
) V3 G4 n1 l$ z6 `/ W: S# qtvb now,tvbnow,bttvb身高同佢一樣咁矮
8 x8 i0 r* M% K! s5 Q; O' Uos.tvboxnow.comtvb now,tvbnow,bttvb( u$ s5 l3 V# ~0 y' F! C
唔知我幫唔幫到你
作者: i熊仔    時間: 2012-6-17 08:44 PM

多謝大家噶意見,我系女仔來噶,身邊噶朋友都系男性朋友多的,好似辦公室就有14個男仔,可惜唔系結左婚,就系有親戚關係,剩低噶就系的90后,真系講都沒人信。 ...
, q& C0 t3 U1 J公仔箱論壇jojo-pooh 發表於 2012-6-17 05:07 PM
8 Z$ {4 _* ~! H9 m( J. g# etvb now,tvbnow,bttvbtvb now,tvbnow,bttvb! M: n0 f" J2 Z$ J5 b  k
那小心選男友囉,如果為"拍拖"而拍拖.那拍拖只是"表面風光,心裏很乾"
作者: Arrkam    時間: 2012-6-17 09:06 PM

多謝大家噶意見,我系女仔來噶,身邊噶朋友都系男性朋友多的,好似辦公室就有14個男仔,可惜唔系結左婚,就系有親戚關係,剩低噶就系的90后,真系講都沒人信。 ...
6 b2 X0 }' `; h0 }! E( ~7 XTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。jojo-pooh 發表於 2012-6-17 05:07 PM
9 _# l( G. R6 c3 X( z' l& z# D公仔箱論壇我反而跟你調轉TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。% |" e2 k2 C0 M' U
我係男仔
; H# O; ], f6 k; o" ptvb now,tvbnow,bttvb公司大部分女生
- R, `" Z0 ]! J# }& Los.tvboxnow.com但係唔係等結婚就是有男朋友
/ O, b" M, |+ b特別係年紀相若個啲
作者: codyhk123    時間: 2012-6-17 10:45 PM

) b- E2 j# k  i5 W2 T5 ?

, H5 I% Y# i, x/ D3 Z4 }# j& X那小心選男友囉,如果為"拍拖"而拍拖.那拍拖只是"表面風光,心裏很乾"
$ a" C, e5 {* X( T9 k公仔箱論壇i熊仔 發表於 2012-6-17 08:44 PM
: R& W! x& J3 ^, Btvb now,tvbnow,bttvb有點同意...不過覺得係拍左一段時間相處唔多o岩先會有咁o既感覺, B0 C( ^7 A) J% b- `0 E9 s* n
但係拍拖過程之中都係比個機會更了解自己呢~
作者: lp1234    時間: 2012-6-18 08:21 PM

% B# q7 d- ^. N* ?jojo-pooh 發表於 2012-6-17 05:07 PM
* S6 }  W) ]9 C5 L& P8 W4 Ios.tvboxnow.com身邉的人也是結了婚,也不是香港人!!有時溝通不了!!!
作者: wmy123    時間: 2012-6-18 09:21 PM

只是緣份未來,隨緣.
作者: dreamsangel    時間: 2012-6-18 09:36 PM

可以了解你的心情: }$ q* g1 N' z( @

* _8 G) [9 y5 d3 \+ Q7 ^" }tvb now,tvbnow,bttvb但這種事是強求不來
6 g4 d; }0 G- W9 u/ |公仔箱論壇
6 E6 m, m  A# LTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。也許你可以先充實自己
3 t. `$ n! B1 e, x: ?2 b2 J- Dtvb now,tvbnow,bttvb% Z: [0 I" ]: c# y9 Q$ F
可能是口才身材外貌 * j1 X" K" x& u% ]0 e

) i0 g) |0 S, @& f機會上門才不會白白溜走
作者: kityankit    時間: 2012-6-19 11:29 AM

係身邊少異性朋友呢, 可能工作性質關係
. s$ K7 p& d1 r, B# q+ u3 n& @+ rtvb now,tvbnow,bttvb自問都唔算特別宅呢, 不過黎黎去去都係果兩三堆朋友公仔箱論壇& e5 R7 q4 n+ M' O$ G1 e

- e8 y+ W/ Y# W4 Y$ M& ATVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。的確, 我都相信事業可以吸引異性, 但都想早D 識到一個, 可以相處時間耐D, 唔想到時結婚先發覺大家唔多夾 ...
7 X. E9 A3 H9 D4 k' lTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。codyhk123 發表於 2012-6-17 12:51 AM
( p, t! Z5 q6 _  o- v: k9 LTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。公仔箱論壇1 i* P5 W7 H1 w( e7 l: D  O
同你一样情况!
6 t% y. [5 ?4 V& D  M; a: x1 Eos.tvboxnow.com我还衰过大家,因某些活动识到一个女仕,有段长时间,因某事出现而相爱,开始无耐就被家人阻止,现左心都封闭,心如撕裂
( K' m$ W! Q6 a  s9 U事因爱上一个比自已大好多的人
# e* z; J, L. ~4 d/ T% n自己识就被家人阻止,经人介绍就比人玩
( w) h$ q* p! @( w4 X: n有时单身还自在,随缘各位,伤多几次想法不同
作者: 外星怪兽    時間: 2012-6-21 04:09 PM

唔使甘心急!!!
作者: jeff729    時間: 2012-6-21 09:51 PM

多多賺錢,以後才養得起老婆小孩
作者: ljbzyhh    時間: 2012-6-22 05:24 PM

走出去,领回来。
作者: kazafkazaf1    時間: 2012-6-23 12:36 PM

那麼多年了,依然放不下她...
作者: bisa888    時間: 2012-6-24 03:46 PM

主動D 出席多D唔同既場合  識多D人, H5 ~: D3 \; P1 ]0 V2 M
祝樓主早日搵到自己喜歡既另一半^^
作者: Cloud_Strife    時間: 2012-6-25 02:03 AM

我都想多D異性朋友...但都係工作性質關係,真係搵唔到
作者: ahwing88    時間: 2012-6-25 03:28 PM

緣份既野..講唔定架啦..可能話來就來架啦!!..
作者: jacky000329    時間: 2012-6-25 09:54 PM

把你的電腦封鎖起來9 U# F2 l5 i8 R, ?- Z8 k+ I  k$ R
然後走向人群
作者: ngma    時間: 2012-6-25 11:01 PM

同意樓上~
作者: pilipalahei    時間: 2012-6-26 08:16 PM

26岁就愁结婚的 肯定是女孩罗 现在的男生 26岁都还没玩够 都不愁的
作者: lamk85    時間: 2012-6-26 08:48 PM

唉....我都冇.....
6 q4 `, K& B% B9 {公仔箱論壇但又唔想求期搵個....唉...

歡迎光臨 公仔箱論壇 (http://os.tvboxnow.com/) Powered by Discuz! 7.0.0