標題: 问题:钟无艳第十集 [打印本頁]

作者: Revoltech    時間: 2012-3-13 11:45 AM     標題: 问题:钟无艳第十集

钟无艳第十集被贬为西宫.但系长脚蟹骂国舅爷偷野的时候就说 ( 你地Geh东宫都剩系是做那一个月咋)
9 x: L( N6 j! W0 D# S但是就不看到齐王话过 1 个月 协议!5知算系点叻依加..
作者: mak110707    時間: 2012-3-13 11:52 AM

哈哈哈哈
作者: Thierrymissu    時間: 2012-3-13 03:10 PM

我也是想问,有人懂吗?
作者: Revoltech    時間: 2012-3-13 06:42 PM

看来没人知!!唉....找不到人讨论添!
作者: 天神村小吉    時間: 2012-3-13 07:12 PM

我都睇唔到齊王有咁講呀?真係睇到人一頭霧水呀!
作者: wsgoh1227    時間: 2012-3-13 09:50 PM

nice...
作者: silentssky    時間: 2012-3-14 12:41 AM

無慧是罵他們,到東宮還沒一個月就開始偷東西的意思。os.tvboxnow.com* e9 V' E8 T! i: u
tvb now,tvbnow,bttvb+ t& n. z% I5 V
完全就當是他們自己的家,(當然迎春的父母本來就是厚顏無恥型的,根本不在乎)
  a: u# O' Z) G% E& S& v6 _8 [os.tvboxnow.com- P3 B2 f. S. P# x5 l
就是指屁股還沒坐熱就開始搬家啦~
作者: eska    時間: 2012-3-15 08:24 AM

要不就是剪接出問題 or "傳紙仔"寫錯, 否則就是呂慧儀表達錯
3 [' [9 R8 d( D: z/ htvb now,tvbnow,bttvb, ]0 L: G" n! \  o: ^
"哼~我好驚呀, 你地唔好忘記呀TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。0 |1 L( i0 j' U* E6 r: I* g: a
你地果個咁既東宮娘娘只不過係做一個月架咋
% q$ _2 x$ V6 ?- B- h' \/ N! s1 |os.tvboxnow.com有咩資格將東宮既野送比你地呀"
( S" n( Y3 K( p+ h7 b0 gtvb now,tvbnow,bttvb
! S. ~7 R$ g. |4 B, @6 z0 T以廣東話的語氣, 她所表達的
2 A( `' H. X+ T; r% _好像已預知迎春做"東宮娘娘"是有限期的
6 ]4 K* o- `5 l3 ]; B* @連TVB打字幕的, 也是說 "你們那個東宮不過是當一個月而已"/ L0 V( H" ^) u8 B' k

3 F) W. q9 l& c" P: Z如果如7樓所言的話, 語氣應該是 "你地果個咁既東宮娘娘只不過係做左一個月架咋"TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。; G" P+ M1 J9 T- v/ D9 R
而字幕也應該加回那個 "當了一個月而已"5 u. A) e1 w# ^

' h# g8 Q3 {: v; f5 {6 e是導演沒有聽清楚便收貨吧
作者: pinkpink23    時間: 2012-3-16 08:35 PM

我也有留意到这个问题,我还以为我看错了....大家来讨论一下
作者: jkbthk    時間: 2012-3-18 09:33 AM

原意可能係畀夏迎春做一個月東宮再打做返西宮,不過可能中途劇情有變
作者: shiroikoala    時間: 2012-3-18 10:44 AM

無慧無艷識道術㗎嘛, 可能佢哋算到迎春只係可以做一個月東宮啩~~~
作者: kahwah    時間: 2012-3-18 12:48 PM

haha...
作者: pmaatbrleck    時間: 2012-3-18 07:05 PM

不懂就當聽唔到,見唔到,唔知不理,照樣看下去。編劇目的就是這樣。
作者: HD1080    時間: 2012-3-18 11:18 PM

看戏而已,放轻松
作者: fungfootcity    時間: 2012-3-19 01:08 AM

睇電視姐
作者: HD1080    時間: 2012-3-19 11:15 PM

真係睇到人一頭霧水呀!
作者: dingli568    時間: 2012-3-19 11:30 PM

唔使咁认真
作者: Revoltech    時間: 2012-3-20 12:20 AM

嗯!那暂时不理啦 ~ 但是最近首播停左几日!真系等到人心情都差左!
" A8 H6 B0 j9 Z0 c! |6 FOn Call36小时都大结局了!钟无艳还在停播...
作者: bin382349736    時間: 2012-3-20 02:45 PM

我也有留意到这个问题 編劇目的就是這樣
作者: xiumengren    時間: 2012-3-20 06:51 PM

呵呵
作者: ken6848    時間: 2012-3-20 07:31 PM

我又想知道jek~~
作者: 齐主任的人    時間: 2012-3-21 07:58 PM

看不懂
作者: bmgogo    時間: 2012-3-23 12:40 AM

睇一集留一集 所以唔了解
作者: kan949    時間: 2012-3-23 03:09 AM

I like it very much
作者: quincykboy    時間: 2012-3-23 09:01 AM

1# Revoltech
作者: quincykboy    時間: 2012-3-23 09:02 AM

very good thanks
作者: quincykboy    時間: 2012-3-23 09:03 AM

happly nice day
作者: quincykboy    時間: 2012-3-23 09:03 AM

you are so good
作者: gloriadenise    時間: 2012-3-23 10:35 AM

哈哈 简直了。。。
作者: aa5670372    時間: 2012-3-23 08:44 PM

有点无理头!!
作者: vivaking    時間: 2012-3-25 03:40 PM

thanks alot
作者: googlelover    時間: 2012-3-26 01:35 AM

no big deal.
作者: 花吟双    時間: 2012-3-28 03:55 PM

一些细节拍不到嘛,呵呵
作者: carriefish    時間: 2012-3-31 10:10 PM

i don't really get it, thanks~
作者: g78222    時間: 2012-4-1 12:47 PM

thanks
作者: xiaoke9251    時間: 2012-4-7 07:04 PM

这个问题 不清楚哦 期待答案

歡迎光臨 公仔箱論壇 (http://os.tvboxnow.com/) Powered by Discuz! 7.0.0