標題: 呢套真係睇過咁多TVB最核突扮高深嘅白癡劇 [打印本頁]

作者: saiii    時間: 2012-2-24 08:49 AM     標題: 呢套真係睇過咁多TVB最核突扮高深嘅白癡劇

一向開始咗嘅劇集我都會睇曬佢,不過我都係留到真係無嘢睇先煲呢套
3 t! @9 p7 j$ f/ J* ~+ c" `TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。# i7 r! m$ J! a1 s
呢套真係睇過咁多TVB最核突扮高深嘅白癡劇TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。! l/ K4 _9 e7 d, g9 H! d, I$ u
- c% }- d0 h9 Z$ Q5 p
D臺詞扮高深TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。8 b- S! x6 U, D2 E

( W7 f/ _7 d* `3 k8 b: s5 r每個角色嘅故事都係籠籠統統求求其其咁發展
" f& `/ i: |) d. U: i+ t5 S4 |公仔箱論壇公仔箱論壇6 D' v$ S6 y& V! r
1.chole所謂國際大明星,點會無啦啦鍾意咗一個無腦唔上進婆媽眼光短淺嘅余震東?
$ D* U$ @7 _5 x2 T% |; f0 z2 }9 A0 x  |/ H$ _
好突然咁對佢產生咗感情?有人話係因為余振東夠平凡夠小市民而chole想要一段平凡嘅感情
/ u) Q6 w  C0 e8 e0 Nos.tvboxnow.com公仔箱論壇1 t& y5 \+ z- O2 }$ p( `: `" L
但係換轉係我我就對呢個談吐無風度行為粗魯又婆婆媽媽嘅男人的確一D好感都無.
0 c1 T$ P, V  Z- W9 vos.tvboxnow.com) q) Z) Q3 e7 V2 V* \
呢條感情線發展得太勉強.公仔箱論壇6 _! ?: F1 l" G$ k$ W
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。. `3 Y" d/ ~; {. D. \5 o+ N5 Z1 C
ufo嘅對白情節實在令我不敢恭維
0 l3 Z% V1 l' s$ c% ctvb now,tvbnow,bttvb
1 u- z/ C3 j6 L, B2.葉翠翠嘅演技的確不敢恭維,開心唔開心都好似抽筋咁嘅樣.又有人話角色需要! P% |; d' H1 y+ w$ @. v1 H; ?9 u1 L
公仔箱論壇4 x1 i8 }% Y7 u
咁係咪佢個角色嘅唯一定位係僵硬就得?呢段感情嘅阿良我只不過係覺得TVB想做善事宣揚下身高唔係問題+唔好違禁吸煙+環保!!tvb now,tvbnow,bttvb4 \* g6 C/ G: C, j

4 |/ U, F" c# [9 J' x0 @: @7 x5 Z) y3.性取向與其他人唔同,如果一個真正嘅GAY係無可能會同一個女人有性行為(起碼我身邊嘅男同性戀係好反感呢樣嘢).
6 c2 [! L% _% k" `+ u$ MTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。( K9 P+ }4 Z  I
咁又點會10年都無發現呢?tvb now,tvbnow,bttvb+ |6 k$ r6 g, e9 j/ v( M, ~# P
公仔箱論壇9 m3 l3 G  T) `
4.朱慧敏黃德斌嘅感情路線無乜新意無野講
/ q* A0 E3 |6 \; L7 i9 ~# Q  J9 c$ x, Aos.tvboxnow.com
8 R! s4 J7 X$ h8 R1 q( ptvb now,tvbnow,bttvb5.唯一一段我覺得比較合情理嘅感情線係一夜情開始嘅金剛+簡慕華os.tvboxnow.com5 G5 z, f4 K  _- A8 o/ g( L  {
tvb now,tvbnow,bttvb& S* |7 x' a, y
6.志明春嬌爛gag都出埋問你死未
, ?* h5 {( O7 _. m# L0 o  k; S3 sTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。os.tvboxnow.com0 ]) w" {0 A+ i' R( M9 ^/ L' V
呢套戲裏面嘅人,原本演技派嘅退曬步,無演技嘅就更加唔洗講
: r, v/ J( Z7 V' {os.tvboxnow.com
4 c/ U6 e3 t, C0 i2 K+ A成套戲就得4個字:不知所謂公仔箱論壇/ e7 \, ^# N3 w! y
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。+ N+ }8 v9 b2 T- x4 u* |, w
原來我嘅膚淺+文字處理唔係咁好.只係有感而發.
作者: syrinx    時間: 2012-2-24 11:08 AM

講真, 其實套劇又唔係甘差啫!!
作者: kiwiII    時間: 2012-2-24 11:36 AM

淨係首歌都咁難頂
作者: jpsho    時間: 2012-2-24 11:40 AM

yes it is true
作者: guntroll    時間: 2012-2-24 03:31 PM

This is obviously not When Heaven Burns...
作者: gundam2099    時間: 2012-2-24 07:05 PM

就嚟又做鍾無豔,仲白癡!
作者: lucy105    時間: 2012-2-25 01:35 AM

唔使擔心下個星期就有你鍾意的師奶劇
作者: 天神村小吉    時間: 2012-2-25 03:07 AM

有時睇劇太深究嘅話,咪盞自己辛苦,算吧啦。
作者: limited-too    時間: 2012-2-25 11:22 AM

有時睇劇太深究嘅話,咪盞自己辛苦,算吧啦。5 S' T# O/ I; U: R
天神村小吉 發表於 2012-2-25 03:07 AM
公仔箱論壇2 B. E% [) T2 ]% m. x

+ q, ?. E( R1 w* vos.tvboxnow.com拍些高深的又吾like, 拍些獅9劇又話太簡單....
作者: babylon1897    時間: 2012-2-25 01:19 PM

3.性取向與其他人唔同,如果一個真正嘅GAY係無可能會同一個女人有性行為(起碼我身邊嘅男同性戀係好反感呢樣嘢).! {7 [9 [- O# b  |
0 F  D. O0 a; `
咁又點會10年都無發現呢?
$ [: D; Y& s) n: N7 Q  q5 `4 LTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。! k: @# Z$ v6 j9 k* b/ Y. e
其他唔講, 我看報紙報道在外國已有不少例子, 其中一個英國男子(已過五十,實數記不起), 有埋孫先發覺, 最後離埋婚同新歡一齊. 個新歡都好似唔細.
2 T& w; V: D4 J- E. ytvb now,tvbnow,bttvb
) @! K( l- {3 p7 N+ STVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。佢老婆又接受到.(報紙寫)
作者: sei340262    時間: 2012-2-25 01:31 PM

不得不說,這套戲的口味不是一般人能接受
作者: onizuka36    時間: 2012-2-25 02:28 PM

求求期期,事事单单就结束了.太多主角了.来不及表达就完了
作者: saiii    時間: 2012-2-25 03:40 PM

師奶劇有師奶劇嘅簡單同易明我覺得無乜問題公仔箱論壇$ @4 [* z) X- M0 H2 V% b3 S) h
不過個人真係比較鍾意天與地呢套難得一見嘅好劇集
作者: app123app123    時間: 2012-2-25 09:34 PM

作者: kakawong69    時間: 2012-2-25 11:22 PM

我只係唔明點解要有UFO......

歡迎光臨 公仔箱論壇 (http://os.tvboxnow.com/) Powered by Discuz! 7.0.0