標題: 大家觉得莊医生怎样? [打印本頁]

作者: Ping_po    時間: 2012-2-17 10:26 PM     標題: 大家觉得莊医生怎样?

我觉得呢..
. C6 R+ c. \/ k- [8 i5 pTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。每次病人在他手上都是危在旦夕的..TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。9 j# |6 D# {& z1 _5 ^9 x0 g6 o% z
每次做手术,脑都会爆血管的..$ `5 Z6 W) Q. i
如果他是真实的医生,在他手上死的人还真多.. 悲哀..
作者: candycsy    時間: 2012-2-17 11:33 PM

同感,,
6 |8 {/ c3 J* O" J$ G* ?TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。很討厭他,,
3 @5 V( c% u4 Z6 y6 X& T) K/ G) W還是張一健比較好``
作者: dolesun    時間: 2012-2-17 11:50 PM

He has skills but he also has an attitude. As a person, he's a punk, but as a doctor, you want him to operate on you when you need it the most.
作者: 天神村小吉    時間: 2012-2-18 03:18 AM

是啊!做他病人好似運氣都唔係咁好。
作者: xinyi99    時間: 2012-2-19 10:39 AM

同感' w: ?  L' w% p, w9 f  z+ ?! `
很討厭他
作者: shiroikoala    時間: 2012-2-19 10:46 AM

我覺得佢真係唔掂囉, 有病俾佢醫就死梗啦!
作者: huangjunhao    時間: 2012-2-19 02:10 PM

我都係甘觉得,次次被亲佢医噶,都係重伤
作者: soalwing1989    時間: 2012-2-19 03:26 PM

作者: npy1983    時間: 2012-2-19 10:57 PM

一路以来都唔多like他的演技~他好似未曾做过好人咧~今次仲衰~心胸狭窄~拿病人条命来搞飞~
作者: winstonlove    時間: 2012-2-20 02:35 AM

1 M; ~% V8 [2 O0 a
( |& Q- D" G* ~! C) G2 pos.tvboxnow.com莊医生係一個心胸狹窄,亦係一個忌オ既医生tvb now,tvbnow,bttvb9 e+ T, Y" D, x4 Q" i( n/ @
塑造莊医生呢個角色,係顯示人性上既明爭暗湧,係不分任何行業,; K* V0 L5 @) P/ n) S" e5 _
知識如妙手仁心雄オ偉略既医生界亦都會有,只不過係以腦去暗算多過以動手動腳去解決甘解
作者: evidence123    時間: 2012-2-20 03:28 AM

not good at all
作者: tvbgohb    時間: 2012-2-20 11:55 AM

超黑人憎,恃世凌人
作者: KUNKIYT    時間: 2012-2-21 01:45 AM

討厭佢,張一健好佢好多
作者: tchioud    時間: 2012-2-21 02:35 AM

不像醫生阿~~~~公仔箱論壇& K6 Y+ t9 U" z. p$ T, c! \0 ~
是做官的吧:XD
作者: jabar888    時間: 2012-2-21 03:02 PM

黑人憎,很討厭他
作者: alienaire    時間: 2012-2-22 04:56 AM

覺得佢真係一個忌オ既医生, 做他病人超運氣唔好
作者: 絃之花月    時間: 2012-2-22 09:03 AM

佢同楊怡個角色一樣自我中心~~自把自為~~有點討厭~
作者: kiki36    時間: 2012-2-22 12:17 PM

讨厌他 以为自己很厉害
作者: oscarwjoko    時間: 2012-2-22 02:02 PM

坏银!!!
作者: winstonlove    時間: 2012-2-22 02:55 PM

" M9 y& U6 {! {公仔箱論壇7 A3 P# O5 K( q& y4 E; k
好似前日做手術果集甘,4 a6 A9 S- B3 G7 ~# h, `$ j2 X
莊医生怪馬國明係重大關頭無通知佢要係現場監督,通報os.tvboxnow.com$ s; B; g* V' f0 u$ _  c$ l1 x
馬國明救左個病人事後仲要比莊医生處分
2 [, J" f- n7 ~0 F6 ]tvb now,tvbnow,bttvb莊医生佢自己都同馬國明講過,係做手術期間係有好多突發性変数出現,
2 R& W* N" w! ~  R但最後又要佢旗下医生跟足規舉條例去做,而忽視馬國明既彈性靈活處理手法,
7 ^( K% r! B5 m編劇營做呢幕,點出..一切規舉條例行先,睇情況環境而靈活處理手法在後,
+ p$ q( b2 X* [' d  P0 x若好似馬國明自把自為救活左病人還要遭受處分,到最後只會危害自巳,TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。3 w. {  {7 H, K! }
之所以為什麼現今d人會抱唔做唔錯,少做少錯心態來辦事的原因了
作者: Steven0225    時間: 2012-2-22 03:42 PM

醫德啊...在哪裡?
作者: iamchinakira    時間: 2012-2-22 04:54 PM

個人覺得莊醫生嘅話,與其話系醫生,佢更適合做一個政治家。
作者: Chingaling    時間: 2012-2-22 05:01 PM

討厭
作者: kimgundam    時間: 2012-2-22 05:11 PM

剧情需要,但其实他系一个好医生来的
作者: bushiwojiushini    時間: 2012-2-22 06:26 PM

不是很讨厌啊~~
作者: akc333    時間: 2012-2-22 06:44 PM

no good
作者: sei340262    時間: 2012-2-22 07:44 PM

人地都係渣正黎做je,出發點是對的
作者: withoutr    時間: 2012-2-22 10:43 PM

不錯,, 懂得顧及大局,范智岳都覺得馬明有問題 1# Ping_po
作者: hkwong7    時間: 2012-2-22 11:22 PM

有戏分的效果. good.
作者: crazycrazyman    時間: 2012-2-23 12:17 AM

你是說他的演枝?  愈來愈好!!
作者: vistafans    時間: 2012-2-23 10:25 AM

一般都有几个这样的角色
作者: 扣子啦啦啦    時間: 2012-2-23 10:14 PM

戴有色眼镜看人 最讨厌了
作者: winstonlove    時間: 2012-2-24 04:13 AM

無heart的人先會渣正黎做
作者: josephfhy    時間: 2012-2-24 04:07 PM

nothing special...but he look smart!!!!
作者: pangpk23    時間: 2012-2-24 04:17 PM

令人讨厌。公报私仇,看见张一健厉害过他的徒弟philip就妒嫉。讨厌死他。
作者: wangshing7787    時間: 2012-2-24 04:38 PM

好好好
作者: gundam2099    時間: 2012-2-24 06:53 PM

E啲人點可以比佢畢業架
作者: lilian19831026    時間: 2012-2-24 06:56 PM

顶啊
作者: lilian19831026    時間: 2012-2-24 06:58 PM

顶啊
作者: lilian19831026    時間: 2012-2-24 06:59 PM

顶啊
作者: lilian19831026    時間: 2012-2-24 06:59 PM

顶啊
作者: coolman3612    時間: 2012-2-24 08:33 PM

不怎麼樣,滿討厭的
作者: 2998    時間: 2012-2-24 09:01 PM

唔排除现实中真係有咁既人,不过呢个莊医生就夸张左D,忌才,没医德,又钟意人地擦佢鞋!
作者: JordannLim    時間: 2012-2-26 11:00 AM

莊医生係一個心胸狹窄,亦係一個忌オ既医生.. have to act one bad character then can show 張一健 is a good doctor..9 G' c8 H; N: w; Z2 O0 }& E

: Q  ~% t  T/ d0 p' o3 rTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。Always need one person to act like bad guy and vice versa
作者: tungyi_chee0908    時間: 2012-2-26 11:53 PM

一個正常人.........
作者: anco    時間: 2012-2-27 05:34 PM

no so good
作者: dog2013    時間: 2012-2-29 07:04 AM

Just usuasl
作者: 463697891    時間: 2012-2-29 07:33 PM

很討厭他
作者: kapono    時間: 2012-2-29 09:15 PM

i think this character is very bad, i mean he is a bad guy, i hate him
作者: the3tyuio    時間: 2012-2-29 09:37 PM

莊医生演技越来越纯熟,还不错啦~
作者: txm888    時間: 2012-3-1 09:59 AM

小男人,太過於情緒化,沒有男人的心胸,性格不適合做醫生啊,遇到此醫生發爛炸,病人命休矣!
作者: blue17    時間: 2012-3-3 10:53 PM

nice actor....although not so famous...but so good in acting!!
作者: guoshenghaof    時間: 2012-3-4 04:22 AM

佢究竟系米一个奸角黎噶???林起酒店风云,里面马德钟扮演的啊个角色又类似系甘。
作者: ps6688    時間: 2012-3-4 05:19 AM

a good doctor????
作者: ps6688    時間: 2012-3-4 05:20 AM

a mean man, don't like people better than him.
作者: winstonlove    時間: 2012-3-4 06:41 AM

依家照甘睇莊医生都唔係忌才,os.tvboxnow.com5 N3 O  c2 e& j* M# V3 c
而係佢介意過馬國明同佢老婆拍過拖,
- F/ W9 k, n- S7 _! e1 Z! @os.tvboxnow.com其實好難怪佢對馬國明態度係甘,tvb now,tvbnow,bttvb7 Q( i6 U: q. ]" p) u( z
因為一個男人幾大量,讀過幾多書都好,
' O) A1 f! k  o9 w! Z5 ktvb now,tvbnow,bttvb一旦涉及女人問題,幾理智都會變得唔理智
作者: winson6931    時間: 2012-3-4 12:43 PM

事实的确是会死人的
作者: gtoaway    時間: 2012-3-4 02:12 PM

同感, 非常討厭他!
作者: kabuka1981116    時間: 2012-3-5 01:13 AM

做人真无语了
作者: carmenyong    時間: 2012-3-5 02:00 AM

NOT PROFESSIONAL ENOUGH .. GOT ATTITUDE PROBLEM ..
作者: jordanas    時間: 2012-3-5 10:57 AM

其实他都几好呀。做的、甘一集戏更系有反派噶啦。个个都做好人。无晒矛盾点啦。
作者: WIFOL13    時間: 2012-3-5 11:48 AM

角色不讨好
作者: q22952748    時間: 2012-3-5 02:35 PM

黑人憎,很討厭他
作者: ivan0621    時間: 2012-3-6 05:46 PM

賤囉.............
作者: BenZsHiu    時間: 2012-3-6 05:54 PM

奸角当然讨人厌
作者: casualwa    時間: 2012-3-7 01:22 AM

觉得他很会吃醋,有点坏。

歡迎光臨 公仔箱論壇 (http://os.tvboxnow.com/) Powered by Discuz! 7.0.0