標題: 假設係現實生活中你係葉翠翠,會接受像劇中韋家雄的男生追求嗎?矮妳一大截喎? [打印本頁]

作者: 天神村小吉    時間: 2012-2-17 02:06 AM     標題: 假設係現實生活中你係葉翠翠,會接受像劇中韋家雄的男生追求嗎?矮妳一大截喎?

高度真係唔成問題的嗎?
作者: sourdough    時間: 2012-2-17 11:25 AM

作者: alanlowbs    時間: 2012-2-17 01:43 PM

女高难矮的情侣很少,不过我朋友里就有两对了,其中一对真的有如戏里的一样,差那么大截。。。。。
作者: shiroikoala    時間: 2012-2-17 02:10 PM

It's difficult to say...  but I think at the end of the day, it's not the height that matters!
作者: tonyyiuu    時間: 2012-2-17 09:20 PM

女高男矮,現實中女方是很難接受。
作者: andy_23    時間: 2012-2-17 09:33 PM

中意起上嚟好难讲嘅~
作者: j173    時間: 2012-2-17 09:52 PM

現實的朋友中都有好多例子, 絕不奇怪
作者: yuenloi    時間: 2012-2-17 11:17 PM

如果是好男人高度真係唔成問題。
作者: teddybaby    時間: 2012-2-18 01:11 AM

thank you very much
作者: warteng    時間: 2012-2-18 09:29 AM

no , i will not .
作者: catmimi0405    時間: 2012-2-18 12:08 PM

冇所謂啦!中意又好合得來
作者: ngawong    時間: 2012-2-18 03:21 PM

It matter for me, no way.
作者: wallace2236    時間: 2012-2-18 03:38 PM

THis is no problem for me if this is real love!!!!!!!!!!!!!
作者: 紫雨    時間: 2012-2-18 11:59 PM

i will not lor! same height is the minimum!!
作者: 天神村小吉    時間: 2012-2-19 04:46 AM

睇嚟今時今日高度真係唔係一個問題,就好似袓藍同亞男一樣。
作者: fn1    時間: 2012-2-19 11:58 AM

睇嚟今時今日高度真係唔係一個問題,就好似袓藍同亞男一樣。' a6 G) u+ P) B/ s) k
天神村小吉 發表於 2012-2-19 04:46 AM
7 O: S! T9 P" @/ P+ @) z2 i
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。8 _: [0 [. l# u- o
agree with you..
作者: jack91918    時間: 2012-2-19 12:18 PM

如果真係好愛對方 點會接受唔到呢
作者: movee_fanz    時間: 2012-2-21 08:11 PM

我能接受!
作者: lycdsj    時間: 2012-2-21 08:58 PM

肯定有问题
作者: theng9316    時間: 2012-2-22 05:51 AM

很難接受
作者: 狼封    時間: 2012-2-22 10:21 AM

高度很重要,我應該不會。
作者: blutege    時間: 2012-2-22 11:05 AM

helll no aha
作者: 2100661    時間: 2012-2-22 04:46 PM

我觉得男仔会介意小小
作者: maye2328    時間: 2012-2-23 07:54 AM

除了身高﹐其他的都非常合對﹗我相信現實中是絕對有這種有情人的~難倒現在人們還想相信這世上只有外形相襯的金童玉女連內外都襯到一絕﹖
作者: 心缘    時間: 2012-2-23 09:40 AM

接受到,只要双方合适就好
作者: silentsky    時間: 2012-2-23 09:49 AM

矮的像 阿湯哥 木村哥 冠希哥 應該沒啥問題~
作者: chudick    時間: 2012-2-23 11:16 AM

很難接受
作者: 明智光    時間: 2012-2-23 12:09 PM

男人睇内涵啊嘛,净系睇外表有乜用
作者: gundam2099    時間: 2012-2-24 07:08 PM

男人矮真係好大問題
作者: dng8112    時間: 2012-2-25 12:53 AM

男人睇内涵啊嘛,净系睇外表有乜用
% v. s* @  Z: V# f4 n公仔箱論壇明智光 發表於 2012-2-23 12:09 PM
( \4 q8 @1 ^/ A4 i& g4 X! f
个问题系条友个品有问题。
* t9 j% l" m5 L. }7 xTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。通街惹事,仲搞到女友入医院。
作者: superbasara    時間: 2012-2-25 07:59 AM

睇嚟今時今日高度真係唔係一個問題,就好似袓藍同亞男一樣。
4 r- K5 f5 O3 P5 @! q/ T. w6 z: ~天神村小吉 發表於 2012-2-19 04:46
+ b+ H3 [! S& Y- ^% Q; N( J" mos.tvboxnow.comos.tvboxnow.com) ]5 N, ], c1 \# o; ?
今時今日真的不是問題os.tvboxnow.com: v  m0 n# k" q. G! l) A
但舊時舊日也不是問題
2 x% v7 c5 T# t7 L6 x; cos.tvboxnow.com就認識一對有若干年紀 (> 50 歲) 的夫婦
+ d: `: Q& A" E$ L' u0 a4 W女的比男的高4-5吋tvb now,tvbnow,bttvb, q1 ~- z% \, ]0 {
7 x5 |; r2 U2 @% r! X0 d

/ ^! |+ B2 w1 @0 s( U: E/ D愛情來到, 誰也擋不了% e$ R, O0 R# ]- R8 p) ?
外在, 內在因素全不是問題tvb now,tvbnow,bttvb* R) w, \7 p7 J/ K3 n7 G+ O+ h
有問題的通常是因為愛不夠
作者: martinyip36    時間: 2012-2-25 01:04 PM

代入女仔既角度0 J1 ^0 t9 r. W, L1 k7 I- ~$ W
我覺得高度係會成為一個障礙
+ f0 T$ C1 z$ h/ u  h' P# d. Gtvb now,tvbnow,bttvb因為個男矮得濟感覺上保護吾到個女
作者: Pip33    時間: 2012-2-26 02:43 AM

唔覺得有問題
作者: movee_fanz    時間: 2012-2-26 08:00 PM

内涵比较重要~~
作者: roget    時間: 2012-2-26 09:38 PM

問題不是高度, 是文化背景, 一時衝動在一起是不能持久的.

歡迎光臨 公仔箱論壇 (http://os.tvboxnow.com/) Powered by Discuz! 7.0.0