標題: 這個大哥太神化? [打印本頁]

作者: xusipi    時間: 2012-2-5 04:56 PM     標題: 這個大哥太神化?

看見這樣的大哥,真的令我汗顏。
作者: eatapple    時間: 2012-2-5 04:58 PM

世間買少見少。
作者: BenZsHiu    時間: 2012-2-5 08:16 PM

很像我 呵呵
作者: rayrayrayray    時間: 2012-2-5 10:12 PM

真的令我汗顏
作者: shiroikoala    時間: 2012-2-5 10:51 PM

某程度上我覺得他很討厭呢! 他甚麼事也好像在為別人著想, 但就是偏偏最令和他最親的人受傷害, 他以爲自己是甚麼人? 救世主嗎?  他根本就連自己都未顧掂~~~
作者: sourdough    時間: 2012-2-6 04:28 AM

作者: mjwai    時間: 2012-2-6 12:12 PM

這個大哥太辛苦了~
作者: vongolia    時間: 2012-2-6 12:44 PM

在他心目中, 老婆家庭永远都是排在最后一位。 os.tvboxnow.com/ E  r& Q3 ~1 t+ r
兄弟父母, 朋友甚至路人甲都重要过他老婆家庭。
& ?% J) R( t& z3 k2 F8 L公仔箱論壇在他的宠坏之下, 他二弟永远都不会学乖, 只会不停闯祸, 而且还会越闯越大。公仔箱論壇3 E' f% E  t8 Z: {, X
朋友买贼桩,他也可以为了朋友坐监牢, 丢下 老婆家庭不管。公仔箱論壇! X$ @9 \! x1 m+ u  C) w' ?6 g5 F
如果有日他朋友在大陆卖毒品,相信他也会为了朋友去打靶。" y4 [% N6 @! U4 g1 o' O
做他老婆真悲哀。。。
作者: 38219998    時間: 2012-2-6 02:12 PM

同意啊。
# A; N$ }5 K8 ^0 D. v, {( y0 ]我林呢个大佬都世间少有罗。
作者: malvin    時間: 2012-2-6 02:13 PM

this what we only can see on TV showtvb now,tvbnow,bttvb/ G0 w+ [7 g  M  P+ E
the brother like sohai i can say..
作者: apes_hk    時間: 2012-2-6 02:50 PM

某程度上我覺得他很討厭呢! 他甚麼事也好像在為別人著想, 但就是偏偏最令和他最親的人受傷害, 他以爲自己是甚麼人? 救世主嗎?  他根本就連自己都未顧掂~~~ ...7 W+ c% N. b0 Z% o) J
shiroikoala 發表於 2012-2-5 10:51 PM
* M3 r, w/ K: M3 r$ e* p- O! y
, A9 r, e# y& N9 l2 Wtvb now,tvbnow,bttvb同感!! 所謂:好心做壞事,就係哩一類人!!!
作者: 灰空    時間: 2012-2-6 05:52 PM

不喜欢他' j3 r0 E1 i: `+ e2 i6 x. U
觉得他是世界上最要面子的男人os.tvboxnow.com3 x+ B4 w9 k: V0 s9 [+ N! r  R
如果说他神化tvb now,tvbnow,bttvb# Y+ \8 Q0 I% q( P, `8 M/ I. J
倒不如说他被超级丑化
9 A' e* J1 \0 ?' I公仔箱論壇这样的男人可以拿去喂狗了
作者: lmfu    時間: 2012-2-7 12:05 PM

這個角式太跨張了, 在現實生活裡都未見過如此的人。
作者: alex78963    時間: 2012-2-8 05:23 PM

作者: choonseng77    時間: 2012-2-8 06:00 PM

買少見少。
作者: 3181304    時間: 2012-2-8 09:43 PM

Thanks for sharing
作者: Steven0225    時間: 2012-2-9 05:05 PM

大哥的形象一直都是這樣的!
作者: keta    時間: 2012-2-11 10:30 AM

作者: wallplayhk    時間: 2012-2-11 08:18 PM

好得有點過份
作者: winstonlove    時間: 2012-2-12 08:41 AM

以前既年代係長兄作父,os.tvboxnow.com+ K) c4 a0 C  P0 n! F0 A5 H. o( }
大佬安本身性格唔計較,抵得諗,tvb now,tvbnow,bttvb# Q8 o8 [$ U+ A3 q
係果種樣樣事都係犠性小我而完成大我既一個人泥,
- {* m+ p( Y2 ]+ L, s9 N' ^亦因為佢唔計較,就算佢自己捱病左都在所不借果種人泥,
# ]9 G) q# f9 V0 Z+ XTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。物以罕為貴,就係因為呢個大哥現實之中好可能係冇,先會覺得呢個大哥太神化
作者: 25538932    時間: 2012-2-12 08:57 AM

作者: suitfall    時間: 2012-2-12 02:11 PM

呢个大佬就一个自以为是的死蠢,如果距真系真心想帮屋企人,就应该先想办法解决自己的经济问题,自己事业有成了,自然可以关照屋企人。系部戏度,为左帮兄弟朋友,不顾自己妻子女儿,更加不顾自己的事业,简直傻到sorry甘,本末倒置,目光短浅!
作者: Steven0225    時間: 2012-2-12 03:04 PM

買少見少囖...真系!
作者: carepayer    時間: 2012-2-12 03:34 PM

本帖最後由 carepayer 於 2012-2-12 06:45 PM 編輯 , L/ m0 w2 O( s$ s' A+ v; Z! ?

/ ~, }" w3 g4 r: C3 II think i also feel like that
作者: 天神村小吉    時間: 2012-2-15 02:34 AM

做兄弟就好,做老婆就死得囉。
作者: choonseng77    時間: 2012-2-15 05:51 PM

很像我

歡迎光臨 公仔箱論壇 (http://os.tvboxnow.com/) Powered by Discuz! 7.0.0