標題: 太寫實,越睇越心寒… [打印本頁]

作者: selinawcf    時間: 2012-2-3 03:38 AM     標題: 太寫實,越睇越心寒…

咁多人逼埋入一間屋,係香港寸尺土的環境嚟講,可能係好平常。樓價咁貴但地方咁細,真係睇到好心寒…香港人真係好慘,我地要捱到幾時先可以住得舒服D?
作者: mjwai    時間: 2012-2-6 12:18 PM

唔係既~~係TVB拍劇咩都係大屋啫~~~~
作者: selinawcf    時間: 2012-2-7 03:03 AM

講得啱,TVB次次都用大屋,好假。
/ f; p2 P0 t" @' j4 k! ~2 bos.tvboxnow.com但今次正常3-5人單位住成10個人覺得好可怕…
作者: lmfu    時間: 2012-2-7 12:03 PM

有幾細間屋, 我細個時6個人住200呎都係咁啦, 係而家個個都要求6、7百呎先住得人啫。
作者: doglist    時間: 2012-2-8 04:42 PM

LS两位是香港人吧,有时间也看看国内那部叫《蜗居》的电视剧,更现实更残酷,老实讲句都是房子惹的祸。
作者: wallacelum    時間: 2012-2-8 05:17 PM

I have briefly watched 《蜗居》.  It is much better, I need to watch it again.
作者: erenel    時間: 2012-2-8 09:41 PM

移民o黎馬来西亞。
9 ?( @' U$ M6 F1 j7 f! b0 yTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
% S0 ~  K" H* C: {' {  c8 z. I' Y1 g800 -900 呎 Condominium 都只不過大约港幣 60 萬左右。
作者: 3181304    時間: 2012-2-8 09:50 PM

Thanks for sharing
作者: cacavalley    時間: 2012-2-9 03:42 AM

i love 蜗居! it is way much better than tvb's 缺宅男女.  寫實d
作者: Steven0225    時間: 2012-2-9 05:07 PM

超寫實!
作者: selinawcf    時間: 2012-2-10 04:01 AM

有幾細間屋, 我細個時6個人住200呎都係咁啦, 係而家個個都要求6、7百呎先住得人啫。TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。% c- n4 n; N0 ~/ M4 D# D5 b3 Y/ A
lmfu 發表於 2012-2-7 12:03 PM
  q9 x0 Q5 N4 i  |0 b% J
os.tvboxnow.com) N! ?* }9 v. c4 U$ i* b
又好似係喎,我細個都係200呎鬆住5個人,不過個時無咁多物質喎,一部好細嘅電視架空,睇到頸都痛埋
作者: selinawcf    時間: 2012-2-10 04:50 AM

多謝介紹,等我都去看看!os.tvboxnow.com4 }! Q* t' T0 \3 o( L3 B% v& |' V( S
5# doglist
作者: marooned    時間: 2012-2-10 03:03 PM

完全脫離現實, c 奶爛劇一套, 巳經放棄唔睇

歡迎光臨 公仔箱論壇 (http://os.tvboxnow.com/) Powered by Discuz! 7.0.0