標題: [討論] 歐冠盃 曼聯 vs 基輔戴拿模 赛前后討論+打氣+现场直播區 [打印本頁]

作者: ljw1982    時間: 2007-11-4 12:32 PM     標題: 歐冠盃 曼聯 vs 基輔戴拿模 赛前后討論+打氣+现场直播區

vs

日期: 11月8日星期四

時間: 03:45
地點: Old Trafford

作者: ljw1982    時間: 2007-11-4 12:34 PM

第一个支持自己!
曼联一定赢啦!!:014:
赢了就进下一圈啦!!:014:

作者: linxuan888    時間: 2007-11-4 12:44 PM

无残念啊

去他们主场都宰他们4:2

来我们主场...估计4:0

太晚了,不看了
作者: wlt1110    時間: 2007-11-4 02:06 PM

u so quick post this .....anyway....Mu sure win
作者: rivaldoliu    時間: 2007-11-4 04:43 PM

咁快就开咗帖啦?
赢咗就可以出线了
赢几多反而係其次,最紧要係要赢啊
出半力啦,准备好周末的联赛啊
作者: 老弟    時間: 2007-11-4 05:02 PM

好啊好啊!!
rivaldoliu说得好!!!
作者: wlt1110    時間: 2007-11-4 05:06 PM

must win..no matter win how many ball..must win...n play well
作者: hiroisme    時間: 2007-11-4 10:19 PM

win is sure1, we want big fry!!
作者: 老弟    時間: 2007-11-4 10:22 PM

曼联阿曼联
阿我爱你

曼联是老大

作者: crashersus    時間: 2007-11-5 04:27 PM

November 1, 20072007/08 First Phase Group F Table
OVERALLHOMEAWAY
GPWDLGSGAWDLGSGAWDLGSGAGDP
1 Man Utd330062100102005249
2 Roma320142200410010126
3 Sporting Lisbon3102340010110133-13
4 Dynamo Kiev3003380023600102-50

作者: crashersus    時間: 2007-11-5 04:37 PM

from the table...
i think MU sure don have problem to go next stage lar....just they have to make sure the go next stage wif the 1st of the group...so next round will not facing those tough team...

the next fixture to MU on UCL..
Home for Dynamo Kiev
Home for Sporting Lisbon
and then Away to Roma.

So, with 3more game left. the most easy match for them to get a point to make sure the get thru on 1st place in group is on Dynamo Kiev and Lisbon...cos if winning the remaining 3game and MU only get 4point from 2match..mean they will still lose the lead to Roma...so, although i think MU will rest of most of the player for EPL. but for 2 home game to waker team. Sir Alex will take most of it...and when travel to Roma...it much more easy lar...don be suprise for seeing many new face or young player replace those 1st XI....hehheheheh...

I think MU will not big fry agian lar...win 1 or 2ball nia lar...cos they have to grab point on EPL for not letting Arsenal to go away lar...
作者: ljw1982    時間: 2007-11-5 05:14 PM

ya agree with you crash bro...
我也是觉得曼联会集中火力打英超!:onion31:
作者: wlt1110    時間: 2007-11-5 05:52 PM

原帖由 ljw1982 於 2007-11-5 05:14 PM 發表
ya agree with you crash bro...
我也是觉得曼联会集中火力打英超!:onion31:
agree.................!!!!
集中火力打英超
作者: hiroisme    時間: 2007-11-5 06:47 PM

原帖由 wlt1110 於 2007-11-5 05:52 PM 發表

agree.................!!!!
集中火力打英超
agree +2, bring down asernal
作者: kyc888    時間: 2007-11-5 08:15 PM

no reason to lose
作者: 老弟    時間: 2007-11-5 09:32 PM

曼联一定成功作这届的老大
:onion31:
作者: reggieng    時間: 2007-11-5 09:41 PM

我估费SIR会系周中轮换一下,集中火力对布力般流浪,始终流浪尼期个势相当强横,对另外三强也能保持不败
我个人希望PIQUE可以上场,等RIO休息一下
作者: crashersus    時間: 2007-11-5 11:17 PM

原帖由 老弟 於 2007-11-5 09:32 PM 發表
曼联一定成功作这届的老大
:onion31:
乘你贵言啦....你都系老大D....
作者: 老弟    時間: 2007-11-5 11:19 PM     標題: 回復 #18 crashersus 的帖子

小老弟做我该做的
作者: janleung    時間: 2007-11-6 08:11 AM

應該會全力打低基輔,因為WIN咗就一定出線,所以會淨勝二到三球吧
作者: rivaldoliu    時間: 2007-11-6 09:35 AM

原帖由 reggieng 於 2007-11-5 09:41 PM 發表
我估费SIR会系周中轮换一下,集中火力对布力般流浪,始终流浪尼期个势相当强横,对另外三强也能保持不败
我个人希望PIQUE可以上场,等RIO休息一下
布力般队波比较暴力
我记得杰仔帮佢地改过个花名叫暴力般……
我林夏格维斯都係打欧联没打联赛了,佢比较易伤……

刚刚睇咗下,貌似东方卫视有得直播,咁就可以睇电视了,尽管评述係褒冬瓜,但係总比丹麦话、泰文果D容易听啦!
特别係泰文啊,完全唔知佢讲咩野,速度又比较快,好似轰炸机咁
丹麦话偶尔都有D外来词可以听得名,不过意思係唔係咁就唔知道了
今季电视没直播,係学外语的好机会……
作者: crashersus    時間: 2007-11-6 10:00 AM

原帖由 rivaldoliu 於 2007-11-6 09:35 AM 發表

布力般队波比较暴力

刚刚睇咗下,貌似东方卫视有得直播,咁就可以睇电视了,尽管评述係褒冬瓜,但係总比丹麦话、泰文果D容易听 ...
liu兄, 甘好学啊? 你住边度卡?
作者: 老弟    時間: 2007-11-6 11:02 AM     標題: 回復 #21 rivaldoliu 的帖子

是的
蛮暴力的
但是暴力也是输给曼联

作者: ljw1982    時間: 2007-11-6 06:13 PM

原帖由 rivaldoliu 於 2007-11-6 09:35 AM 發表

布力般队波比较暴力

刚刚睇咗下,貌似东方卫视有得直播,咁就可以睇电视了,尽管评述係褒冬瓜,但係总比丹麦话、泰文果D容易听 ...
哈哈哈!!rivaldo兄!去装一个卫星传播器啦!!:onion31:
那就可以看个痛快啊!!:014:
讲回球赛,今季blackburn的战绩好像不错啊!!
最好今场曼联可收收兵来打倒BLACKBURN!!
作者: reggieng    時間: 2007-11-6 06:43 PM

布力般队波比较暴力

睇东卫果阵记得将电视机音量关细,平时果两条友讲野劲细声,一有咩风吹草动好似嗌乜感嗌
作者: rivaldoliu    時間: 2007-11-6 10:38 PM

原帖由 crashersus 於 2007-11-6 10:00 AM 發表

liu兄, 甘好学啊? 你住边度卡?
广州啊!兄弟呢?
作者: rivaldoliu    時間: 2007-11-6 10:39 PM

原帖由 ljw1982 於 2007-11-6 06:13 PM 發表

哈哈哈!!rivaldo兄!去装一个卫星传播器啦!!:onion31:
那就可以看个痛快啊!!:014:
讲回球赛,今季blackburn的战绩好像不错啊!!
最好今场曼联可收收兵来打倒BLACKBURN!! ...
我都想,但係大陆私自装鍋犯法啊!
怕怕!
作者: rivaldoliu    時間: 2007-11-6 10:39 PM

原帖由 reggieng 於 2007-11-6 06:43 PM 發表

睇东卫果阵记得将电视机音量关细,平时果两条友讲野劲细声,一有咩风吹草动好似嗌乜感嗌
好过没电视睇啦,睇电脑始终都好难睇清楚D人……
作者: rivaldoliu    時間: 2007-11-6 10:41 PM

原帖由 老弟 於 2007-11-6 11:02 AM 發表
是的
蛮暴力的
但是暴力也是输给曼联

哈哈,呢张帖已经变咗曼联对暴力般的赛前讨论,比赛直播,赛后总结帖啦

讲返正题啦,听晚有几多位兄弟打算睇波啊?
作者: 老弟    時間: 2007-11-6 10:56 PM

我连啤酒也买了咯~

hoho~
你说我看不看呢??

作者: ljw1982    時間: 2007-11-6 11:01 PM

原帖由 rivaldoliu 於 2007-11-6 10:41 PM 發表

哈哈,呢张帖已经变咗曼联对暴力般的赛前讨论,比赛直播,赛后总结帖啦

讲返正题啦,听晚有几多位兄弟打算睇波啊?
又是喔!!我一定会看啊!!:onion31: 你呢??
作者: lansilanyong    時間: 2007-11-7 12:52 AM

作者: hiroisme    時間: 2007-11-7 01:45 AM

原帖由 lansilanyong 於 2007-11-7 12:52 AM 發表
Manchester United = Sure Win
nice name wo lan si lan yong
作者: rivaldoliu    時間: 2007-11-7 08:05 AM

原帖由 ljw1982 於 2007-11-6 11:01 PM 發表

又是喔!!我一定会看啊!!:onion31: 你呢??
一定睇啦,上轮顾住整即食面,搞到唔记得上嚟报到
今次唔同了,我买咗D合味道,直接加水就係了……
作者: rivaldoliu    時間: 2007-11-7 08:07 AM

放一个据说係曼联的21人名单,今晚的应该会从中选11+7,希望对未参与游戏的朋友有帮助啦(包括我……)

范德萨, 库兹查克, 布朗, 奥谢, 费迪南德,维迪奇, 皮奎,埃文斯,埃弗拉, 辛普森, C-罗纳尔多,哈格里夫斯, 安德森,弗莱彻, 伊戈尔斯, 卡里克, 吉格斯, 纳尼, 萨哈, 鲁尼,特维斯
作者: ljw1982    時間: 2007-11-7 08:09 AM

原帖由 rivaldoliu 於 2007-11-7 08:07 AM 發表
放一个据说係曼联的21人名单,今晚的应该会从中选11+7,希望对未参与游戏的朋友有帮助啦(包括我……)

范德萨, 库兹查克, 布朗, 奥谢, 费迪南德,维迪奇, 皮奎,埃文斯,埃弗拉, 辛普森, C-罗纳尔多,哈格里夫斯, 安德森,弗莱 ...
这也是个好主意!!!还没参与的会员们快快来玩啦!!:onion31:
作者: ljw1982    時間: 2007-11-7 08:11 AM

原帖由 rivaldoliu 於 2007-11-7 08:05 AM 發表

一定睇啦,上轮顾住整即食面,搞到唔记得上嚟报到
今次唔同了,我买咗D合味道,直接加水就係了……
哈哈哈!!那就好啦!!今晚我们在搞兴个场啊!!:onion31:
作者: wlt1110    時間: 2007-11-7 08:36 AM

sure......
作者: crashersus    時間: 2007-11-7 10:17 AM

原帖由 ljw1982 於 2007-11-7 08:11 AM 發表

哈哈哈!!那就好啦!!今晚我们在搞兴个场啊!!:onion31:
好啦...我今晚会飞返pg拉....甘睇今晚边个拿到第100贴啦....
作者: 老弟    時間: 2007-11-7 10:25 AM     標題: 回復 #39 crashersus 的帖子

:019: :019:
下午我没有空
你们自己灌先
作者: crashersus    時間: 2007-11-7 10:34 AM

原帖由 老弟 於 2007-11-7 10:25 AM 發表
:019: :019:
下午我没有空
你们自己灌先
今晚先灌啦......
作者: 老弟    時間: 2007-11-7 10:59 AM     標題: 回復 #41 crashersus 的帖子

hoho~
好的好的~
你们好好加油!!
作者: 我系一督屎    時間: 2007-11-7 03:35 PM

今晚一球小勝拉。小組賽五使去得甘盡拉。
作者: 老弟    時間: 2007-11-7 03:37 PM     標題: 回復 #43 我系一督屎 的帖子

我也觉得一球定输赢~
作者: rivaldoliu    時間: 2007-11-7 10:45 PM

准备训觉了兄弟们,3点半见……
作者: ljw1982    時間: 2007-11-7 10:53 PM

好啊!!
就3:30见啦!
作者: wlt1110    時間: 2007-11-7 11:09 PM

yes...3.30 am!!!
:onion14:
作者: rivaldoliu    時間: 2007-11-7 11:18 PM

原帖由 我系一督屎 於 2007-11-7 03:35 PM 發表
今晚一球小勝拉。小組賽五使去得甘盡拉。
我觉得打4个左右会稳阵D咯
毕竟小组第一对曼联嚟讲係非常重要的
今年D比赛太正路了
小组第一基本上都係强队,而且我地最后一场作客罗马,如果我地净胜球同罗马差1-2个,咁样就好尴尬了
因为8个小组的第一基本上形势已出:国米、A米、皇马、巴塞、阿仙奴、车仔、利物浦果组情况未定,曼联小组亦未大定。如果利物浦最后两场赢塞,而波图赢唔到净返2场的任一场,咁样利物浦就应该会成为小组第一了。如果呢个时候曼联小组第二出线,由于第一轮淘汰赛有同国球队不相遇的规则,曼联的对手将会肯定係国米、A米、皇马、巴塞……求其一队,曼联都没必胜的把握。当然能冲破,曼联就是破茧,唔能冲过就对曼联今年的征程好大影响了。
相反,如果曼联係榜首,咁样各小组第二的球队就好大好多了。因此从争取三冠的角度上讲,曼联最好还是可以赢4球左右,确保最后一场对罗马时我地有一定的净胜球优势,令到罗马被迫同我地打默契波,咁我地就成功了。
相对而言,尽管周末的对手係暴力般,但係总体嚟讲,我地对暴力般还是有一定的信心的。而能场没压力的比赛,我地应该鼓励一D少上场的球员争取表现,希望佢地可以带动球队,打入更多的入球。咁样就係对曼联的最好结果了!
作者: 老弟    時間: 2007-11-7 11:31 PM

我可是打不死小神童哦
XD
不要睡!!
我约了两个老死我宿舍看
哈哈哈
作者: HIDE    時間: 2007-11-8 03:13 AM

我頂唔順  岩岩做完功課好眼訓
雖然仲有半個鐘就開波 但我聽日要返學
對唔住各位 早抖 曼聯必勝 :sleeps:
作者: rivaldoliu    時間: 2007-11-8 03:32 AM

起床了,兄弟!
作者: rivaldoliu    時間: 2007-11-8 03:41 AM

有没有人啊?早餐都准备好啦!
作者: ljw1982    時間: 2007-11-8 03:59 AM

我来啦!!:onion05: :onion05:
已经开场10几分钟啦!:onion31:
作者: ljw1982    時間: 2007-11-8 04:05 AM

YELLOW CARD!
18min-ROONEY 啊!!:onion31:
这张不应该给黄卡啊!!
作者: ljw1982    時間: 2007-11-8 04:17 AM

rivaldo兄你走啊!!
没人啊!!
曼联进球啦!
是PIQUE啊!!
没人中那个游戏啊!!
作者: rivaldoliu    時間: 2007-11-8 04:18 AM

居然係pique入第一个波……
作者: rivaldoliu    時間: 2007-11-8 04:18 AM

我响厅睇电视啊!
个波越位啦摆明就
卡力克二传顶中处于越位位置的tevez再弹到pique果度
作者: ljw1982    時間: 2007-11-8 04:22 AM

是啊!!真是好彩啊!!
球证没看到啊!
作者: rivaldoliu    時間: 2007-11-8 04:23 AM

强烈要求派彩比估中第二个入波係tevez的我……
作者: ljw1982    時間: 2007-11-8 04:25 AM

哈哈哈!!TEVEZ进球啦!!:014: :014:
他的第一个欧冠进球啊!!:onion31:
作者: ljw1982    時間: 2007-11-8 04:32 AM

半场啦!!:014:
2-0!希望能在进更多球啊!!
作者: rivaldoliu    時間: 2007-11-8 04:34 AM

再入多2个,4:0啦!
再次强烈要求派彩给估到第二个入波的tevez的我
毕竟第一个波係越位嘛,我地要站在公平公正公义的角度去,大义灭亲咁否认pique入球的有效(当然係指负责派彩的版主啦!)
作者: wlt1110    時間: 2007-11-8 04:37 AM

原帖由 rivaldoliu 於 2007-11-8 04:34 AM 發表
再入多2个,4:0啦!
再次强烈要求派彩给估到第二个入波的tevez的我
毕竟第一个波係越位嘛,我地要站在公平公正公义的角度去,大义灭亲咁否认pique入球的有效(当然係指负责派彩的版主啦!) ...
haha....u like that also can ah!!
anyway....big win match for Mu
i believe will score 4goa..even i bet 3-0 win
作者: ljw1982    時間: 2007-11-8 04:39 AM

不要这样啦!rivaldo兄算啦!!:onion31:
钱财身外物!最重要是曼联赢啊!!:014:
作者: wlt1110    時間: 2007-11-8 04:40 AM

is tgis not a big match,how come so liitle ppl come here "blow water"
come on..baby...support mu here leh!!!!
half time2-0...:onion14:
barcelona also 2-0:onion14:
作者: wlt1110    時間: 2007-11-8 04:43 AM

原帖由 ljw1982 於 2007-11-8 04:39 AM 發表
不要这样啦!rivaldo兄算啦!!:onion31:
钱财身外物!最重要是曼联赢啊!!:014:
agree with u!!!!!!!!!!!!!!!
i lose many money in sport game leh!!
suppport mu win win
作者: ljw1982    時間: 2007-11-8 04:45 AM

i think all sleep liao lah....:sleeps: haha
so late liao....
作者: wlt1110    時間: 2007-11-8 04:47 AM

yes......
mayb this weekend match more ppl will watch cos is vs blackburn..
作者: wlt1110    時間: 2007-11-8 04:48 AM

half time is going start lah..dambate Mu...big win!!!
作者: wlt1110    時間: 2007-11-8 04:49 AM

wat sup man!
y change vds out ???
wat startegic ferguson use?
or vds injury again?or give chance 2 kuszazck play in uefa cup?
anyway...add oil!!!!
作者: ljw1982    時間: 2007-11-8 04:54 AM

i think ferguson to have vds some rest la...
is not injured on him....
作者: ljw1982    時間: 2007-11-8 05:03 AM

TEVEZ 啊
你做什么不射啊!!
作者: ljw1982    時間: 2007-11-8 05:10 AM

many good chance... but cannot turn it into goal ar!!
作者: rivaldoliu    時間: 2007-11-8 05:18 AM

nani传中,曼联3:0
入多个啦,就够4:0嫁啦!
作者: wlt1110    時間: 2007-11-8 05:26 AM

for those bet in sport game mu give 1 n half ball.sure win lah...!!
i bet mu 3-0..haha
finally i saw rooney laugh!!!
作者: rivaldoliu    時間: 2007-11-8 05:31 AM

CR,4:0啦
作者: rivaldoliu    時間: 2007-11-8 05:31 AM

CR响射咗7脚波之后终于换来一个入波
作者: wlt1110    時間: 2007-11-8 05:32 AM

c7goal...4-0
作者: wlt1110    時間: 2007-11-8 05:32 AM

aiyah......i bet mu win 3-0..now..gone...but win in sport game!!!:onion14:
作者: wlt1110    時間: 2007-11-8 05:34 AM

finale wistle....4-0
作者: wlt1110    時間: 2007-11-8 05:35 AM

rivaldo brother.cheers...:onion14:
作者: wlt1110    時間: 2007-11-8 05:37 AM

no ppl..i move 1st lah...so late here....5.45am morning
88..99
作者: rivaldoliu    時間: 2007-11-8 05:57 AM

原帖由 wlt1110 於 2007-11-8 05:35 AM 發表
rivaldo brother.cheers...:onion14:
多谢啊!
可惜我个tevez迟咗
唔係就发过肥仔米咯
不过曼联赢波先係最重要的
呢场波,pique的表现好稳定,希望费sir可以给更多的时间佢,例如联赛时对弱队可以大胆咁起用pique,唔係成日都rio、维迪。而且今年佢地其中一个受伤,曼联都唔洗怕没人了。林起上年4月果时,后防线最烂的情况下居然由艾华、轩斯、奥沙、费查……今年应该唔会出现呢个现象了。
另外右后卫的森逊表现都唔错,佢同brown比起身,可能係经验同身材方面稍微差D,但係佢插上助攻、传中,都仿佛让人睇到曼联右路版“艾华”的希望。至于艾华攻击方面的表现依然让人非常放心,但係防守始终都係一般,费sir应该入个防守型的左后卫,曼联的选择亦可以更多。当年,明年就可以加盟曼联的两个巴西孖仔或许可以成为曼联又一对传奇兄弟兵。佢两个一个係左后卫、一个係右后卫,希望可以将佢地培养到攻守兼备啦。咁样未来的曼联边路走廊沟通的官方语言可能就会变为葡萄牙语了。
伤愈复出卡力克今场表现一般,卡力克都有1-2脚漂亮的传球
费查明显係伤完之后,状态未到100%,今场有D追波显然速度仲係有D慢

今场曼联的攻击线给我地睇到未来10年曼联的基本攻击阵容,朗尼、CR、NANI、tevez,佢地里面最老的tevez亦只係23岁……saha今日替换上场表现亦算OK,不过佢玻璃人,难堪大任,曼联冬季係时候稳个替补了!其实曼联可以考虑下巴塞的bojan,呢个后生仔,如果培养得好应该唔错的。而从短期争3冠嚟讲,安历基、贝碧托夫都係唔错的选择,起码两个至少可以即刻加入锋线的轮换,而且可以保证仲有至少3-4年的表现。
至于两翼亦需要加一个轮换球员,当然,呢个唔係非常逼切。因为今季giggs仍可以参与轮换,但係下一季就难讲了,曼联应该係时候稳个18、19岁的返嚟,参与下轮换了。

希望曼联可以延续呢个势头,周末打爆暴力般
作者: rivaldoliu    時間: 2007-11-8 05:58 AM

原帖由 wlt1110 於 2007-11-8 05:37 AM 發表
no ppl..i move 1st lah...so late here....5.45am morning
88..99
晚安啦,wh兄!
作者: rivaldoliu    時間: 2007-11-8 06:23 AM

现时欧联形势,曼联4战12分8个净胜求位居榜首
罗马4战7分2个净胜球
sporting4战4分-2净胜球
基库4战0分-9……
曼联只要下场只要主场几百sporting就可以确定以小组第一的成绩出现
对于下阶段稳到个较弱的对手嚟讲,小组第一非常重要
sporting如果要出现就要寄望曼联最后一场击败罗马,而自己响净返果两场比赛里面可以全胜,宜家起码要有令到净胜球达到+4左右的水平
如果下场罗马暴击咗基库4球,咁样实际上sporting已经出局,因为sporting没爆机基库4球以上的实力……
作者: crashersus    時間: 2007-11-8 10:03 AM

训过隆.....无睇到添...:onion03:
作者: 老弟    時間: 2007-11-8 10:52 AM

wah!!!
昨天真精彩!!!
我太喜欢了
作者: untori    時間: 2007-11-8 11:01 AM

Mu win 4-0

good game
作者: linxuan888    時間: 2007-11-8 11:04 AM

4-0啊~~我估4-1都太保守了啊...
作者: wlt1110    時間: 2007-11-8 11:14 AM     標題: 回復 #83 rivaldoliu 的帖子

rivaldo bro....u talk the good speech..!!!!
support ur opinion!!!!
作者: hiroisme    時間: 2007-11-8 12:43 PM

lucky got wake up and c, Ronney is perfect man~~~~
作者: crashersus    時間: 2007-11-8 01:24 PM     標題: 回復 #91 hiroisme 的帖子

ya...i already forget to count he scoring streak strecth to how many match laio....NO 1 can stop R10 now...

歡迎光臨 公仔箱論壇 (http://os.tvboxnow.com/) Powered by Discuz! 7.0.0