標題: 可唔可以有新既題材 [打印本頁]

作者: donald_duck    時間: 2011-11-6 11:09 AM     標題: 可唔可以有新既題材

做親清宮劇都係後宮互鬥,我想清朝歷史唔係得呢樣嘛........
作者: shineboy2007    時間: 2011-11-6 12:32 PM

你可以看  大陆的  康熙大帝
作者: ckalexyap    時間: 2011-11-6 02:32 PM

所见略同,有点闷
作者: ethaniel84    時間: 2011-11-6 05:04 PM

作者: 巽木    時間: 2011-11-7 11:22 PM

是啊 演來演去就這些 了無新意
作者: withoutr    時間: 2011-11-8 10:35 PM

收視穩陣ma% x0 T% k8 u  g4 m8 ?1 L: u
tvb now,tvbnow,bttvb5 x/ u& a. a- {- E/ S, J, `
1# donald_duck
作者: chiu9012    時間: 2011-11-9 07:26 PM

十卜你講法,,,但係冇計,d c拉中意睇e d野ma!!!
作者: alan1988131    時間: 2011-11-9 09:13 PM

宫廷斗争,永远不老的题材
作者: leon0621    時間: 2011-11-10 04:33 AM

哈哈 不過我還蠻喜歡後宮鬥爭戲低
作者: fkv    時間: 2011-11-10 09:26 PM

内地有穿越题材既清宫戏,好过无
作者: jeffq22    時間: 2011-11-10 10:05 PM

宮廷鬥爭沒有歷史記錄,可以改改改...自由發揮
作者: tvb0215    時間: 2011-11-11 11:30 PM

agree tvb so bad 1# donald_duck
作者: AUTOKILL    時間: 2011-11-20 11:55 AM

作者: tanngiap    時間: 2011-11-20 12:22 PM

TVB的戏多数都喜欢是勾心斗角,一年之中,数来数去只得几部喜剧,悲剧就一箩萝,新捧的演员又做不到想当年那些老演员的可以表达意思的眼神,如果可以,希望做多点喜剧,或者做比较前的朝代(秦,汉,三国之类),至少衣服和头发(清朝半秃头)有点变化。
作者: 金羅漢    時間: 2011-11-21 04:46 PM

三色台有邊套劇d橋唔係似模似樣, 只係有現代版同古裝版之分...
作者: daxiang19831026    時間: 2011-11-21 07:34 PM

TVB的戏多数都喜欢是勾心斗角,一年之中,数来数去只得几部喜剧,悲剧就一箩萝,新捧的演员又做不到想当年那些老演员的可以表达意思的眼神,如果可以,希望做多点喜剧,或者做比较前的朝代(秦,汉,三国之类),至少衣服和头发(清朝半秃头)有点变化。
作者: fatneo    時間: 2011-11-22 01:01 PM

無新意
作者: scybpl    時間: 2011-11-23 01:14 PM

那你来想题材嘛,有看的就不错了了,还挑剔什么?

歡迎光臨 公仔箱論壇 (http://os.tvboxnow.com/) Powered by Discuz! 7.0.0