標題: 有關黎耀祥的感覺 ! [打印本頁]

作者: tokyo247    時間: 2011-10-17 02:32 AM     標題: 有關黎耀祥的感覺 !

我看了5集,始終覺得黎耀祥跟這個角色格格不入,因為這麼專業的行業,無可能一個英語的職業名詞都無講過,反而他的手下都有講一兩句,黎耀祥都是做平民百姓,為口奔馳的基層會好D!
作者: yhyky    時間: 2011-10-17 02:57 AM

AGREED !!!
作者: skyrise1    時間: 2011-10-17 09:14 AM

说得对
作者: fcity    時間: 2011-10-18 12:35 PM

100% agree!!
作者: apieceofshit    時間: 2011-10-19 01:25 PM

同意! 佢太草根啦
作者: zhengyan2    時間: 2011-10-19 01:52 PM

bobby演的时候有没有讲单词没注意到TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。7 d% E  S9 R8 V) J4 r+ z
怎么没有这种感觉呢
作者: yuhang82    時間: 2011-10-19 03:07 PM

不會啊~~~祥仔演什麼像什麼
作者: johnchancs    時間: 2011-10-19 11:47 PM

说得对
作者: lov3angu    時間: 2011-10-20 12:40 AM

可能大家还没有适应祥仔演“草根阶级”以外的角色~~让他有点突破~以后会更好噢~^^
作者: Icedtea_822    時間: 2011-10-20 11:32 AM

冇果種專業人士嘅味道。。。。。。反而如果去做警察CID會好D.....
作者: limited-too    時間: 2011-10-20 11:34 AM

佢根本係爛泥, 不適合演時裝劇
作者: hiuying.ck    時間: 2011-10-20 11:49 AM

絕對同意。佢做得一D都唔似,格格不入=.=
作者: JordannLim    時間: 2011-10-22 08:03 PM

可能大家还没有适应祥仔演“草根阶级”以外的角色: V* w2 t2 S3 O/ k- Z9 V

( D' k7 {, J) M; j* A- V! F公仔箱論壇hahaha.. i still remember he was acting " 猪八戒“
作者: down.    時間: 2011-10-23 11:50 AM

柑橘一般,也就这样啦
作者: HunterJacky    時間: 2011-10-23 01:38 PM

珠玉在前!或许大家对bobby演的角色有一点先入为主的感觉吧?我觉得黎耀祥还好啊。
* a+ C8 [  F* g9 Z: t7 |" a$ E$ kos.tvboxnow.com就好像大家谈到《射雕英雄传》里的黄蓉角色通常都会先想到翁美玲那样。
作者: ko888    時間: 2011-10-23 02:23 PM

作者: luka007    時間: 2011-10-23 03:48 PM

絕對同意。佢做得一D都唔似
作者: metopian    時間: 2011-10-23 06:17 PM

講句公道說話,其實佢係畢打自己人到,著住西裝又ok咖喎~ 公仔箱論壇2 G1 d9 P6 h" E4 a
不過今次真係有D怪怪~
作者: 一日三餐    時間: 2011-10-23 09:42 PM

黎耀祥做得一D都唔自然,
作者: yyy124    時間: 2011-10-24 11:36 PM

不想看他了,看厭了!
作者: silentsky    時間: 2011-10-24 11:41 PM

不太行 還是肥佬演的好!
作者: ddokasan    時間: 2011-10-25 12:05 AM

黎耀祥 is too cool, maybe he thinks it's the professionalism but he should consider it will influence his performance.
作者: shuyao2002    時間: 2011-10-25 08:08 PM

我都系咁感觉 不过演技好减少了很多了
作者: 26988407    時間: 2011-10-25 08:09 PM

我覺得佢根本都吾岩做呢d戲...佢同張可x亦都過吾到電
作者: leon0621    時間: 2011-11-10 04:12 AM

不喜歡 整個氣場都弱掉ㄌ
作者: cwyong    時間: 2011-11-10 06:38 AM

麻麻地,名PRO着。
作者: whitefish    時間: 2011-11-10 09:18 AM

呢套訂個個都冇咩突出的表現,可能是因為支線太多了,來不及發揮。
- N6 q- S+ J& a$ s公仔箱論壇題外話﹕ D 場景同人物做型勁抄CSI 好像戴黑超查案,CSI MIAMI 個老大成日都係咁, 蕭正楠同陳欣媺就勁似CSI NY MESSER 同LINDSAY 的發展, PRO SIR 同胡定欣就好似CSI GIL 同佢個伙記(5 記得個名TIM)咁,聽佢講TALK 之後被佢吸引 ........總之CSI FANS 睇到好多熟口熟面的情節
作者: tvb0215    時間: 2011-11-10 09:48 AM

support 1# tokyo247
作者: pak_c99    時間: 2011-11-11 01:53 AM

變靚仔左~
作者: apple56789    時間: 2011-11-11 09:53 PM

缺少一种专家特有的“傲气”,专家在自己的领域如鱼得水、眉飞色舞,甚至应该有兴奋的感觉。而他每次都淡定地读出一些莫名其妙的句子。很难跟专家联系起来
作者: penboy    時間: 2011-11-11 10:29 PM

Yes, me too. I can't help constantly comparing Bobby to 黎耀祥.
作者: helpdesk    時間: 2011-11-12 11:21 AM

佢有進步的空間

歡迎光臨 公仔箱論壇 (http://os.tvboxnow.com/) Powered by Discuz! 7.0.0