標題: 驚世大發現-微波爐拆炸彈 [打印本頁]

作者: octkidhk    時間: 2011-9-11 08:25 PM     標題: 驚世大發現-微波爐拆炸彈

相信微波爐好快成為全世界警方拆彈組的標準裝備!下次如果有 Hurt Locker 續集就會見到美軍係依拉克用微波爐拆汽車炸彈同人肉炸彈!7 J2 _0 V# y* U3 U) f2 C/ [; [9 o/ _/ v
. H) ?4 ^4 m5 l- l( b9 d
唉!TVB編劇…真係當香港人傻o既…TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。  ~( L: N9 ~* X! t: A
6 q& R% C0 v! [
0 t$ G. \2 `/ M: a/ p

: x9 n" r3 y- U) @' M公仔箱論壇
$ o) P7 u3 z) U! W公仔箱論壇
& h- S9 K/ s) m, m! H/ t( R: k  ?* u- m
作者: lawrence99    時間: 2011-9-11 09:32 PM

光是廢棄大樓有電有微波爐就夠怪了
作者: yan10a    時間: 2011-9-11 09:40 PM

幾搞笑
作者: kennethklkk    時間: 2011-9-11 09:40 PM

草草了事 是TVB一贯的结局手法
作者: begun    時間: 2011-9-11 09:45 PM

Laugh Die Me.tvb now,tvbnow,bttvb0 O& v6 @6 S( D6 B, ?/ S
totally not make sense
作者: asapii    時間: 2011-9-11 11:02 PM

果然係吹水, 當真死硬.
作者: chan0202    時間: 2011-9-11 11:18 PM

D劇情真係瘋回路轉,冇理到咁,上百度搵人都會答你唔得啦- -
作者: mrfusion    時間: 2011-9-12 12:38 AM

yes, this is very stupid.
作者: jinglow    時間: 2011-9-12 01:06 AM

甄子丹的 “导火线”,肥猫不是给微波炉的炸弹炸鬼死了!想骗我们?打赢甄子丹先啦!
作者: catgtb    時間: 2011-9-12 01:49 AM

八仙过海,各显神通
/ Q$ b* z/ u7 m8 J5 X- N& {0 |8 n你太认真了
作者: a1166153    時間: 2011-9-12 02:18 AM

completely retarded...... how could they think of such stupid thing............ OMG
作者: maxcks    時間: 2011-9-12 12:05 PM

如果真係咁攪年中都唔知死幾多件
作者: garcia_morgan    時間: 2011-9-12 12:08 PM

那一個地方剛好是餐廳!
( C* s- q' T5 J: Stvb now,tvbnow,bttvb只是微波爐還能用很妙XD
作者: cycfs    時間: 2011-9-12 12:33 PM

唔好話拆炸彈兒戲啦, 講到係人都識整炸彈夠荒謬啦
作者: jassq788    時間: 2011-9-12 01:12 PM

哈哈,真的看傻眼,哪里有这样的事 , 不合逻辑
作者: cycfs    時間: 2011-9-12 01:14 PM

唔該TVB的編劇上網搵下資料先啦...唔爆
" N! W1 b$ K! q) q$ l- ptvb now,tvbnow,bttvb[youtube]noG7LskIuqc&feature=player_embedded[/youtube]
作者: jj09    時間: 2011-9-12 02:17 PM

無語
作者: pmaatbrleck    時間: 2011-9-12 03:56 PM

炸彈這樣東西講就好間單。現在都是得個講字,乜都得,信不信由你。不過實在太過份。
作者: jun90    時間: 2011-9-12 03:57 PM

if really can then is miracle!! haha
作者: liangk9527    時間: 2011-9-12 04:07 PM

是有点勉强,,,没有这方面知识 真不知这是否真假...
作者: kenny2003    時間: 2011-9-12 04:24 PM

點會有電?
作者: mrfusion    時間: 2011-9-12 05:28 PM

甄子丹的 “导火线”,肥猫不是给微波炉的炸弹炸鬼死了!想骗我们?打赢甄子丹先啦!
* {8 f0 e& O% }7 `" l' YTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。jinglow 發表於 2011-9-12 01:06 AM
exactly what happen there? is it a timed bomb, is the mircowave on?
作者: chkhoo    時間: 2011-9-12 05:34 PM

有D甘geh事??
作者: AVA-GOOD    時間: 2011-9-12 05:52 PM

作者: ac86    時間: 2011-9-13 03:22 AM

14# cycfs
( X5 i" O4 n$ Q) u) O$ stvb now,tvbnow,bttvb
6 c' c+ R: c/ u$ T+ ]TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。朋友仔
( C6 c/ Z' \" ?' q8 fos.tvboxnow.com你錯了
2 F/ y( s' u! O4 j: _* H" y: R系邊個都做到炸彈公仔箱論壇% e- H9 ~- t, D7 B
睇你醒唔醒
9 {2 {! H% X/ [& X% \, L! z2 Bos.tvboxnow.com
, _8 T5 y$ s, I% q) jtvb now,tvbnow,bttvb至於微波可以拆呢個可能真系得
作者: carcar188    時間: 2011-9-13 10:59 AM

Micowave is the best...LOL...
0 b7 f  n- U' H" m7 w2 VBut they had nothing to do for the last one..公仔箱論壇& {% O4 h2 }: s0 R5 M
Stupid TVB, we should forward this to FBI...ha ha ...os.tvboxnow.com7 S+ X. @& M7 s2 C. M% L! m
So all the agents need to learn( training LOL) how to use micowave to distory a bomb!!
作者: catmimi0405    時間: 2011-9-13 11:18 AM

Tvb 好野喎!草草了事
作者: thomaswoo    時間: 2011-9-13 11:20 AM

呢 d 真係要問下 d 知識份子啦
作者: vivianlam2008    時間: 2011-9-13 03:31 PM

都唔一定話冇可能嘅,或者人家用嘅系高科技炸彈,用芯片精確控制時間,微波爐叮一叮將芯片叮壞,時間唔會再行都勉強講得過去。唔信你拿你電腦CPU放入微波爐叮一叮必壞。何況編劇都系普通人,冇可能識所有行業嘅嘢,睇過就算啦。
作者: ckboon    時間: 2011-9-13 04:07 PM

哈哈哈,笑搞死我啦
作者: reno88    時間: 2011-9-13 04:30 PM

作者: huynh.vietthanh    時間: 2011-9-17 12:41 PM

作者: eggda    時間: 2011-9-17 01:41 PM

哈哈~我覺得其實都唔一定話無可能噶!
作者: 大胃王    時間: 2011-9-17 02:40 PM

当时看到我还真傻去百度了一下,我日!
作者: Benny_master    時間: 2011-9-17 03:25 PM

微波炉叮罐头时等于炸弹,叮炸弹时比拆弹专家仲要掂....真喺不可思议啊....
作者: haobeck    時間: 2011-9-17 05:13 PM

那何必有拆弹专家?那何必找空地来引爆炸弹?索性用微波炉咯~!
作者: ming8969    時間: 2011-9-17 05:42 PM

=.=~~其实呢个问题我都林左好耐~~废弃大楼仲有甘Q多野~~
作者: wailunh    時間: 2011-9-17 06:18 PM

yes, this is very stupid.
作者: huangjiale    時間: 2011-9-18 12:24 AM

作者: 12hour    時間: 2011-9-18 12:43 AM

后面三到四级剧情严重不合理……
作者: LiewJohnLoong    時間: 2011-9-18 07:46 PM

脑残的编剧& K4 D/ ^3 C5 S1 g' O; z5 S. i
叫他们试一个真的炸弹吗~

歡迎光臨 公仔箱論壇 (http://os.tvboxnow.com/) Powered by Discuz! 7.0.0