標題: 網民發功逼改結局 Madam Jo 有得救了! [打印本頁]

作者: 匿名    時間: 2011-9-3 03:32 PM     標題: 網民發功逼改結局 Madam Jo 有得救了!

5 @% d2 P, O3 Y/ q' L$ @os.tvboxnow.com[attach]1465713[/attach]TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。2 O4 z* i- Z8 O9 X# j
法拉被黃宗澤挾持,最後更慘死收場。

- H& k( H3 e8 k! Z& p# M, j5 l公仔箱論壇
' J. I7 i% F' v7 {( u1 p公仔箱論壇陳法拉與謝天華主演的新劇《潛行狙擊》下周才播大結局,但結局內容卻被踢爆,最近網上瘋傳陳法拉、徐子珊、謝天華和黃宗澤於劇中都沒有好結果。有傳天華飾演的Laughing因無法將黃宗澤演的跛Co入罪,於是親手開槍殺死跛Co,Laughing被捕入獄。8 V  a0 ~$ ]6 y! v+ b$ n9 D7 p

1 P  R+ i* p( Y) C! C( S公仔箱論壇女主角陳法拉飾演的Madam Jo,為保護男友Laughing臥底身份墮樓慘死。雖然她與Laughing無法終成眷屬,但導演亦安排一幕結婚戲,當作法拉的幻想,安撫粉絲。至於徐子珊雖然與跛Co復合,但因她發現跛Co犯罪證據,慘遭跛Co殺人滅口。據悉子珊將會「執番條命」,在電影版中翻生回歸。
6 g2 y4 f" m: M8 j' K公仔箱論壇
; Q9 e) \; B/ c. t6 ITVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。[attach]1465714[/attach]tvb now,tvbnow,bttvb+ B; y7 W, P0 }# s0 i. r
Madam Jo與Laughing的婚禮,有指只是Madam的幻想。

! [5 Y4 }3 p$ g1 I# ~tvb now,tvbnow,bttvb! A* S& l5 D" r. J+ t6 C
故技重施
& P, {4 B3 N, m! m* Q有傳近日網民不滿「Madam Jo」要死,揚言要發起「打救Madam Jo」行動。參考09年,網友利用群眾力量,成功令謝天華在《學警狙擊》中飾演的「Laughing哥」翻生,希望重施故技令法拉起死回生。法拉得知網友的行動後,表示很感動,笑說:「依家網上流傳嘅結局版本未經證實,多謝網友熱情,希望真正結局令觀眾滿意。」

% ?; p- a. o( s! l公仔箱論壇公仔箱論壇& ]# \8 r0 j- `5 b) |" m4 {
os.tvboxnow.com  T5 A% C7 e6 x* {/ q0 {1 ]* W+ p
1 H, s9 `) a4 Z( h' c/ s$ u: T
TVBoxNow 的網友亦應記一功!
os.tvboxnow.com, k! r9 k5 \$ y: x6 W) D

8 r; o/ Q/ V- ]1 }# `
" P' c3 ~- u+ V% D7 {公仔箱論壇相關討論:
0 C9 I/ L1 ^+ X* Z  Z, C' LTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。陈法拉最后有死吗?
( z! C) z# W, [' ?Madam Jo瓜咗.... T_T
作者: asdfhkk    時間: 2011-9-3 03:44 PM

very good
作者: Victorii    時間: 2011-9-3 04:27 PM

其實都唔make sense....徐子珊一早知bosco 係黑社會...TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。( n9 s- W1 I$ v- M
一早知佢犯法, 點會因為發現犯罪証據而比佢殺
作者: mrfusion    時間: 2011-9-3 05:16 PM

其實都唔make sense....徐子珊一早知bosco 係黑社會...+ J' D8 g8 k9 {5 T6 X
一早知佢犯法, 點會因為發現犯罪証據而比佢殺
5 u/ e1 [$ Z, T$ @Victorii 發表於 2011-9-3 04:27 PM
" h! E( L. T4 d  ros.tvboxnow.com, q; [3 R3 ~2 _. {8 z' D
Agree, make no sense at all.
作者: mrfusion    時間: 2011-9-3 05:22 PM

anyway, where did the image comes from, if it was a dream, then it could already be part of the story, so nothing is new.
作者: facket    時間: 2011-9-4 02:49 AM

先播放悲惨的结局吧
作者: macrom    時間: 2011-9-4 06:35 AM

没错,最后Madam Jo死不到,还跟Laughing終成眷屬,结婚生子。。。。
作者: AVA-GOOD    時間: 2011-9-4 06:37 AM

作者: dullmay    時間: 2011-9-4 10:56 AM

又是個局我覺得唔會囉~可可本來都不是好人
作者: AQCM21    時間: 2011-9-4 11:02 AM

Good, 十卜十卜
作者: dxi    時間: 2011-9-4 11:54 AM

即係MadamJo今唔洗死啦...?
作者: macrom    時間: 2011-9-4 02:25 PM

没错,网友要求,MadamJo唔洗死,最后死不到,还跟Laughing終成眷屬,结婚生子。。。。
作者: scum790    時間: 2011-9-4 03:50 PM

没错,最后Madam Jo死不到,还跟Laughing終成眷屬,结婚生子。。。。公仔箱論壇$ q" {9 j* H3 K/ _/ z
macrom 發表於 2011-9-4 06:35 AM
有冇咁顺摊哦?係唔洗死就好咯!
作者: benny0804    時間: 2011-9-4 05:45 PM

Madam Jo不要死呀!
作者: vam_dicky    時間: 2011-9-4 06:34 PM

改劇本 . . .無聊
作者: wingon521    時間: 2011-9-4 06:40 PM

會唔會又好似上次0甘叫法拉拍咗段片叫自己“唔好叫我madam Jo,叫我Jo姐。”
作者: macrom    時間: 2011-9-4 07:55 PM

13# scum790
3 u+ P: }2 z5 D$ J5 Q7 A# m公仔箱論壇, k% f8 f) p  ?( f! p" L: x9 [9 ^" V
os.tvboxnow.com4 r, |+ }7 `! F
[/url][/quote]TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。$ I( o) e  q2 B8 s" z1 @* @! w5 i
没错,这张相就是最好的证明。。。
作者: pilate    時間: 2011-9-4 08:40 PM

一直以為天華飾演的Laughing打死為救黃宗澤演的跛Co的子姍,跛Co又殺了法拉報復,最後Laughing為了正義沒有殺了跛Co,跛Co只是受重傷全身癱瘓,大小便失禁, 好像”點解亞sir系亞sir"系列一樣。
作者: was673702    時間: 2011-9-4 08:56 PM

希望是好的结局。
作者: psp2001    時間: 2011-9-4 09:45 PM

禮拜5自有分曉啦
作者: wong_826    時間: 2011-9-4 09:51 PM

Madam Jo要死..
7 Q; r! T, \7 J1 d. Wtvb now,tvbnow,bttvb唔好ar!! 不過改結局又有咩好睇..
作者: 燒丸    時間: 2011-9-4 11:13 PM

支持改劇本,唔要madam jo死
作者: mevicuronium    時間: 2011-9-5 12:01 AM

TBB is always like that
作者: tonytxx    時間: 2011-9-5 09:38 AM

要改嘅剧本就唔方喺喺好剧本啦。
作者: kentralee    時間: 2011-9-5 09:51 AM

記得好幾年前, 黃子華, 蔡少芬那個劇的結局嗎. 終於又要改一改人安慰觀眾囉.
作者: fellatioho    時間: 2011-9-5 10:02 AM

Madam Jo 死了才浪漫, 第3集又搞個同樣的出來好了
作者: a4antirsi    時間: 2011-9-5 04:51 PM

故事剧本本来就是这样的结局,有什么好改的?真的有这样的必要吗?做戏而已,不是真的死掉,难道每部戏都要大团圆结局吗?如果真的是这样,那么接下来其他电视剧或电影大结局也不会有多大惊喜了,反正看戏的人说不可以死,导演就要改剧本了。。。
作者: idol1    時間: 2011-9-5 06:52 PM

she is a lucky girl.
作者: hellohello88    時間: 2011-9-5 07:02 PM

好野.....沒有死到
作者: chung07887958    時間: 2011-9-5 07:10 PM

Thank you for sharing
作者: hoyathang    時間: 2011-9-5 07:13 PM

thanks for sharing
作者: a1166153    時間: 2011-9-5 08:48 PM

真係好想知個結局會係點囉!好期待啊!
作者: libracupid    時間: 2011-9-6 12:17 PM

做卧底是有代价的 那就是牺牲自己最爱的人
作者: 亲亲菜菜    時間: 2011-9-6 12:29 PM

該怎樣還是怎樣吧
作者: garcia_morgan    時間: 2011-9-6 09:19 PM

網友的力量真偉大!TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。1 E' I9 U; R, y2 X8 R
我想再戲劇中很多人都希望是好的收尾~, s& f% F3 ~- j
畢竟現實生活中有太多無可奈何的事情!
- W5 W6 w: i6 d5 D公仔箱論壇看戲!最要緊開心^^
作者: gin714    時間: 2011-9-6 11:11 PM

OH~NO 我不要太悲慘的結局丫....><"
作者: jassq788    時間: 2011-9-6 11:32 PM

jo姐根本不用被安排死,她还有很大空间用来扭转故事情节!可可,会出卖co可能是应为她想摆脱黑色会拖累她上位吧。
作者: cacavalley    時間: 2011-9-7 01:55 AM

i hope for a happy ending and no one die!
作者: jun90    時間: 2011-9-7 03:39 AM

she can't die.. !!!
作者: 暗黑托利斯    時間: 2011-9-7 02:13 PM

D結局,咁快就知道,不如開第二部,
作者: lksddss    時間: 2011-9-7 02:19 PM

。。咁都得。。失敬失敬
作者: km30    時間: 2011-9-7 02:25 PM

thanks very much
作者: Benny_master    時間: 2011-9-7 03:27 PM

唔好喇啩,又搞D咁嘅嘢,有阵时有D遗憾,有D缺陷美先至令人刻骨铭心噶嘛!上次《原来爱上贼》里面嘅Jack哥、《学警》嘅啊Laughing哥同嘪《古灵侦探》里面啊于sir到玩“反生”,搞到套剧烂大街,E家Madam Joyou有故伎重演,都喺嗰句:我接受唔到啰...现实喺残酷嘅,唔一定要每套剧都大团圆结局嘅...比一套剧接近生活好唔好..!?!os.tvboxnow.com, `* N3 f4 H+ ^& y9 b

作者: stephen0626    時間: 2011-9-7 07:56 PM

好鍾意睇到大團圓O既結局
作者: andy_23    時間: 2011-9-7 09:17 PM

问下三色台高层啦~
作者: lizhen_0306    時間: 2011-9-7 09:49 PM

算啦,反正电影主角还是laughing,其他的人可以随时改的3 I3 ^% h: \# m7 a! K8 y! A6 r+ P
何不这么在意?
作者: chan0202    時間: 2011-9-7 10:07 PM

最好改啦,如果唔改下點可以吸引到人- -
作者: whitedogdog1668    時間: 2011-9-7 10:13 PM

两個結局都想睇!
作者: webklo    時間: 2011-9-8 12:45 AM

群眾就是力量
作者: 78278375    時間: 2011-9-8 12:49 AM

作者: shawntee    時間: 2011-9-8 01:05 AM

Madam Jo不要死呀!
作者: cerovis    時間: 2011-9-8 01:40 AM

睇戲唔使甘認真,

歡迎光臨 公仔箱論壇 (http://os.tvboxnow.com/) Powered by Discuz! 7.0.0