標題: 大家净系注意主角!事實上,狗頭sir系最man既人! [打印本頁]

作者: 6767167    時間: 2011-8-29 02:05 PM     標題: 大家净系注意主角!事實上,狗頭sir系最man既人!

the ending must be all dead ,but dog head ! i like dog head ^_^ ,he is the really man ! he known what he done ... , never make a girlfriend!!
作者: vistafans    時間: 2011-8-29 09:56 PM

哈哈!不同意
作者: a1166153    時間: 2011-8-29 11:55 PM

我話佢係二五仔就真啦!
作者: winstonlove    時間: 2011-8-30 01:17 AM

狗頭sir邊樹man呀TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。  b1 t0 @1 ^9 q; V" Z) h- n) L
laughing有事,比人革職時,
6 W! s, k/ u$ YTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。狗頭佢冇肝膽相照,冇相信過laughing,TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。6 B3 o  g) Q: }2 L  G6 Y6 J
仲乘機搜laughing身,落佢面
作者: gohmui    時間: 2011-8-30 04:04 AM

not support, he is no good
作者: 6767167    時間: 2011-8-30 04:54 PM

分析问题要深入囖,我觉得……5 A5 \4 n8 b7 A9 e" q
狗頭知自己系咩身份,所以唔想连累人,唔想有女朋友…… 因为知道无幸福! 仲唔伟大? 如果系其他人,我觉得对条女会有杀错无放过囖!
作者: 6767167    時間: 2011-8-30 04:56 PM

4# winstonlove " d1 R+ A# [$ M: J) U7 g

9 k" T4 c: v3 |/ C& ^
8 i  @% @/ ?3 ~' {tvb now,tvbnow,bttvb各位其主! 当你敌人落难,你都会顺便落井囖……,反之亦然!
作者: 6767167    時間: 2011-8-30 04:57 PM

sorry,打少两个字!系落井下石
作者: key00    時間: 2011-8-30 05:26 PM

LZ不同凡响
作者: hapywind    時間: 2011-8-30 10:09 PM

这个角色。。。。。。。我也蛮喜欢下的
作者: cjr123    時間: 2011-8-30 11:23 PM

i garee!
作者: 6767167    時間: 2011-8-31 11:57 AM

终于有人认同!
0 ]$ J6 R& j& G# p, _" d+ P: ^TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。查實欣赏电视电影唔好净系欣赏明星囖,我比较钟意入边角色D性格,唔一定系主角!哈
作者: wifi2000    時間: 2011-8-31 12:16 PM

對你的分析有保留,我就唔同意,但每個人都有自己嘅睇法,我會尊重嘅.
作者: 6767167    時間: 2011-8-31 01:44 PM

呢D就系我做为大陆人(虽然唔中意但无办法)中意系度发帖既原因……有自由空间
作者: winstonlove    時間: 2011-9-1 12:01 AM

本帖最後由 winstonlove 於 2011-9-1 12:24 AM 編輯 tvb now,tvbnow,bttvb+ a) V) }% v7 L& a

7 q8 g; W/ U! I. Tos.tvboxnow.com
4# winstonlove  os.tvboxnow.com2 a0 P# M4 g2 O) _$ N& ^

) Y( |, x8 z1 S2 m7 D
+ z* y( X" I  S1 a% X4 a. v9 g0 A各位其主! 当你敌人落难,你都会顺便落井囖……,反之亦然!
) X: ^0 {) C/ Q1 k2 h- l& g+ p) nTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。6767167 發表於 2011-8-30 04:56 PM
& v$ F& G9 r8 ptvb now,tvbnow,bttvb
5 i( P/ t* S* e公仔箱論壇呢個,只不過係你做人既方式係甘,唔代表每個人都會係,* K4 s/ ?5 |& T* o8 |7 e! B
如果,我見到我既敵人落難,我唔會踩多佢兩腳,. W/ h1 H- ^* g8 ~7 ]
係因為,人地已經落難,你再去踩,亦唔道義,二來,贏左亦唔光采,亦唔英雄,TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。8 @, H# a1 U" q5 g
落井下石,係一d本性天生已經係有攻擊性既人,先會做得出係人地落难時,会顺便落井下石
0 d- j1 F: f6 t2 K0 e$ R做人有攻擊同防守兩種,就好似係個球場甘,有主踼同守龍門,
1 Q" _$ n! A9 {. C& t% i0 v6 M9 X公仔箱論壇人性都係,做踼既,會係中意踼邊度就會踼邊度,而守龍門既呢,就只係負責防守,而唔會主動攻人
! m& j8 \2 x1 p5 i公仔箱論壇大部人會認為,做防守係會好輕鬆,其實,做防守係要有先知先覺人地會出咩招,而去做定防備,
  T0 f1 `9 K/ B/ r0 l0 d但就只會永遠係防人地而唔會主動攻擊人公仔箱論壇( c8 P0 @4 E3 u" g7 o' G2 J0 @
你甘主觀認定他人落难時会顺便落井下石,係因為,你自已係呢類人,先會諗人地都係甘4 ]6 P. h  D, D+ J+ W( p5 F
狗頭依家都仲未表態出係卧底身份,狗頭又点可能同 laughing係各位其主?!請問?!
: }9 W9 S, D: h  @* O而且狗頭之前仲同開laughing宵夜,到laughing一比人革職,狗頭就即刻变面la,公仔箱論壇# |1 N: [1 C& J* h& o
甘狗頭点會係man呢?佢同laughing雖然唔係咩岀生入死既好兄弟,但都唔洗係laughing落难時,踩多佢兩腳甘陰濕架?
作者: 6767167    時間: 2011-9-1 10:33 AM

HK 我唔知……0 c  l( u4 r$ `, `
系中国做生意,如果对敌人仁慈。即系增加自己落难机会!讲真,我真系会踩多脚,因为我深信敌人亦都一样!
7 q5 W& O5 W' x5 \, ~3 I* pTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。至于man,系觉得狗頭对个女下属又几道德……又几矛盾,好难得囖
作者: 小亨19    時間: 2011-9-1 10:57 AM

哎,可惜他在戏中是黑警
作者: catmimi0405    時間: 2011-9-1 12:20 PM

佢唔想连累人所以冇gf.
作者: AVA-GOOD    時間: 2011-9-1 12:24 PM

作者: 6767167    時間: 2011-9-1 04:46 PM

话时话,laughing 对付女人应该系属于有杀错无放过个只…… 对丁敏都系一样,顺便完成任务,哈!
% J* S6 B( [8 `* N2 X我觉得同丁敏上床应该都系比足心力架喇
作者: meiwang1964    時間: 2011-9-1 05:08 PM

只是覺得d角色愈來愈復雜
作者: 3870826    時間: 2011-9-1 05:08 PM

支持一下   好连续剧
作者: winstonlove    時間: 2011-9-1 05:57 PM

8 u- z3 j+ W* [  Z# L, nos.tvboxnow.com
话时话,laughing 对付女人应该系属于有杀错无放过个只…… 对丁敏都系一样,顺便完成任务,哈!+ m1 X+ V4 V, I2 [& g
我觉得同丁敏上床应该都系比足心力架喇
8 t9 i5 g$ x& F( ~+ c  itvb now,tvbnow,bttvb6767167 發表於 2011-9-1 04:46 PM
. \+ p7 _) U& m8 K7 }9 }- Atvb now,tvbnow,bttvb你以為la,你甘睇,laughing真係多得你唔少os.tvboxnow.com5 a( |1 _" e- A
淨係睇laughing佢對以前死左既女朋友,果種念念不忘,. @: W, |- Y0 a; c% Y& {! _
已經可以睇出,laughing對男女之間感情既野,並唔係睇得甘隨便既一個人泥,公仔箱論壇$ I: n. K$ H  ]# p$ \
當然,若然佢有心食免費餐,係佢泥講,好可能係無難度既事,
/ q0 k8 l. w% u) h1 n公仔箱論壇但你講到佢對女人係採取有殺错無放过,會唔會太過錯會去形容laughing係一個太過雜食既人泥呢?
- B9 t( `" X6 z, C; N7 vos.tvboxnow.com
3 S3 u% e! L; U( Y7 x6 T# D佢對丁敏,表面上係任务,但都唔排徐laughing佢對丁敏本身係有少少既好感,先會同得丁敏上床,TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。8 k7 i. |/ n( H2 F; W
若然丁敏係一個又老又肥既女人,唔通laughing為左攞料,都仲要犠性色相同丁敏上床同佢好咩,唔通,tvb now,tvbnow,bttvb4 o5 o- P; ?) m' z2 p7 X4 e
一定係laughing本身都係對丁敏都有少少既好感,先會同丁敏上床,仲有,係laughing向法拉滙報當時危急下去救丁敏,公仔箱論壇/ w  k8 X6 z% ^" `% l9 i
laughing講到話,就算救丁敏而破壞左整個行動,laughing佢話佢都會照去救丁敏ga...
- d, ?1 g- U4 w* H- xtvb now,tvbnow,bttvb由此可睇出,laughing對丁敏,內里會有少少感情因素,斷唔係話,為左純係任务,純有杀错无放过,志在呃飲呃食甘無恥wa
作者: winstonlove    時間: 2011-9-1 06:38 PM

( L6 X- A( G  X" ^" y1 d/ e/ H: G' H" y0 c% M' O; `
HK 我唔知……
* V/ E  j4 i/ ]* @3 m公仔箱論壇系中国做生意,如果对敌人仁慈。即系增加自己落难机会!讲真,我真系会踩多脚,因为我深信敌人亦都一样!os.tvboxnow.com0 N3 g5 k, o1 O
至于man,系觉得狗頭对个女下属又几道德……又几矛盾,好难得囖 ...os.tvboxnow.com: e) G% d2 S7 ]# }+ ^- @3 ?
6767167 發表於 2011-9-1 10:33 AM
: {+ t. P/ a9 U6 F2 S0 o
: _$ L" k. i1 s# X- {8 p唔好講到做生意甘搖遠先la,os.tvboxnow.com. A8 N& N+ Z; |* w/ k3 _
而係睇番狗頭同laughing兩人之間既友誼,5 g6 b4 M3 |* N& U- h9 n" S
你睇狗頭對啊矇,果種含蓄既感情,斷估狗頭就算係壞,都唔係太壞既人泥,0 a# ?* o  Q" g/ E. m$ ]
你記唔記得,當時laughing鬧過狗頭話,話狗頭妒忌laughing槍法好過佢tvb now,tvbnow,bttvb; Y' Z2 {$ H; N- n$ `' M" ?* ?
laughing一直好過狗頭,先會令,當laughing落难時,狗頭就即刻搜佢身,TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。' W! f8 E5 \& Q3 P6 D
而狗頭搜佢身,意思即係話,laughing..你都有今日喇,即係甘...os.tvboxnow.com2 d+ k, u+ P* D. g! Z: h/ ^
狗頭對laughing怨恨,並唔係單單純為落井下石而踩人上位既人泥,
! [, m8 K* w4 n' {2 i6 A而係涉及laughing一直以來都係叻過佢TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。* K! _: O2 H2 _0 C# I8 X8 X

0 R2 n, J: F4 K4 h* h+ Dp.s  唔可以以做生意泥講,畢竟做生意如戰場,當然唔會同你客氣,禮讓TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。: j8 i( `) q. C! ^
但狗頭同laughing兩者之間係冇利害衝突關係,又冇涉及利益,
2 P4 Q% l& f* W假設laughing同狗頭純係同事關係,又假設兩人係冇任務係身的話,
4 C* A6 u# L# h& cTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。甘狗頭既動作,就係落井下石,唔夠朋友亦唔夠道義,' R+ i' T2 ?' l9 w& T% Z' j7 }9 k
冇錯,佢冇呃啊朦感情,冇食佢免費餐,但佢係laughing危難時冇扶佢一把,tvb now,tvbnow,bttvb; E- @7 h0 ~$ v! _6 Q4 y! I
仲搜佢身,落佢面,所以狗頭亦唔君子得去邊
作者: iytiyt    時間: 2011-9-1 06:53 PM

not support, he is no good
作者: winstonlove    時間: 2011-9-1 07:01 PM

5 T+ {$ O. `  B+ J7 C& h- k+ CTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
! ~8 h) G% V; Z9 q) {( h7 P3 E" L
4# winstonlove  
. d0 C; P) G, n. oTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
0 c! R/ w  D2 W! \公仔箱論壇tvb now,tvbnow,bttvb2 g) V7 W2 I) u7 b& q' D
各位其主! 当你敌人落难,你都会顺便落井囖……,反之亦然!# H+ G* g9 a2 Y/ p/ C: n2 [0 h
6767167 發表於 2011-8-30 04:56 PM
8 D& N3 J/ V- G3 F5 U) \; }8 ]$ F* ^公仔箱論壇
! Y3 P' f0 j' ]3 p* y其實你講得都冇錯,我唔會否定你講既野,畢竟人既性格個個都唔同,若然你遇正個同你講道義,講良心,係你好彩
. t+ X/ A6 H) a% Q- D* w當人去到涉及利害關係時,唔好話果個人係唔係你敌人,就算未必係你敌人,都可以落井下石,冇正義心,
2 B% t  ?0 g. w& M! K6 u& ]* B更加莫講到話有冇肝胆相照甘天方夜談,呢d直頭係妄想...
作者: koster1996    時間: 2011-9-1 07:28 PM

你是想說men嗎>?
作者: silentsky    時間: 2011-9-1 07:29 PM     標題: e

men 毛 已經變成反骨仔
作者: hing1119    時間: 2011-9-1 11:28 PM

狗頭sir is 25 guy.............too bad...
作者: pancake178    時間: 2011-9-1 11:54 PM

Its up to personal idea, but for myself, i dont really think so......
作者: 6767167    時間: 2011-9-2 11:40 AM

可能狗頭着墨比较少,配角……
1 P8 |0 i9 J1 |6 i, |os.tvboxnow.com都唔怪得大家既……总之狗頭唔系无良心个挺人喇,起码唔会虾女仔。我觉得呢样野如果系现实,好难得!
作者: 6767167    時間: 2011-9-6 12:24 PM

打死狗頭都唔爆laughing出黎……
作者: 82996617    時間: 2011-9-6 12:56 PM

不觉得

歡迎光臨 公仔箱論壇 (http://os.tvboxnow.com/) Powered by Discuz! 7.0.0