標題: 陳法拉演"喊"係得唔得??? 大家有咩feel? [打印本頁]

作者: 2li2li    時間: 2011-8-13 02:10 AM     標題: 陳法拉演"喊"係得唔得??? 大家有咩feel?

今晚睇完第十集, 講到陳法拉同劉松仁行山散心嗰場戲...公仔箱論壇; U# I0 X: T. p; ~7 V
% i! a+ |6 s: ~) z& L
陳法拉要做苦情戲, 完完全全交唔到戲!   TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。. u6 T% X% N* [1 O

* t: B/ c' k0 X3 i# x佢演開心嘅戲就ok! 但再深情啲嘅就要再加以磨練...
9 G) b/ V% A( a- OTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。) `, O! T2 x" f# }8 u% ^0 q9 N
喜 , 怒 , 哀 , 樂 ~ 暫時只得"喜"同"樂" 公仔箱論壇( u- ]% u% @3 D- `) E7 E$ O+ k
公仔箱論壇4 i7 u3 b/ c, a0 g
其餘兩個就要再等吓...
' J1 x" |7 u/ b$ u# ]! ETVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。7 S0 P9 G+ W6 M) P
都希望佢可以努力...加油1 s, x2 {( v9 U
大家一起分享下對此一幕有見解...
作者: winstonlove    時間: 2011-8-13 08:06 AM

本帖最後由 winstonlove 於 2011-8-13 08:11 AM 編輯 8 f; `8 Z6 t4 @6 a  d1 F

! ?! ]( a0 O# M; e0 W; O陳法拉演傷感戲,比唔到有傷感感覺,! u+ V3 h* o/ ~- H  u# Y; a) B% U( C$ W
睇得出佢係巳經好落力去演,
! z, r& {. r* T9 R0 I7 q0 v8 S: `但火喉唔係甘夠猛,人不傷心不流淚( l* L+ u8 O+ r, f+ d% B1 ?
演傷感戲係要想番起自已一生中最令自已覺得最痛ge事,然後再注入個角色度,公仔箱論壇2 X' r4 Z# f4 a
真係會好似周星馳係喜戲之王所講甘,越係傷心,對眼初頭只會係眼紅紅,而d眼淚,公仔箱論壇. b+ l# m- r( V
就只會浪吓浪吓甘,邊流眼淚邊講對白出泥,TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。+ @* E* A# u, l, @5 R
一路講,d聲音震震吓而帶点激動,而人就好努力去忍住d眼淚,但然後d眼淚就會慢慢,慢慢甘,流左落泥... {# N0 }; w# w
陳法拉如果係人生之中都係順風順水,演傷感戲會係有d難度
作者: junko0609    時間: 2011-8-13 01:00 PM

一直都很喜歡法拉,但是這次的造型跟腳色讓我有點意外.演技好像沒有往常的好.
% Y" z2 @4 I8 h5 O9 ]公仔箱論壇不知道是不是為了跟電影版的karen做區分,感覺我比較喜歡karen而不喜歡madam jo.
作者: jinglow    時間: 2011-8-13 03:52 PM

而家的后生一代演员, 因为活的太舒服, 没挨过什么苦头就上位了. 人生没有经历, 很自然就少了一份沧桑感. 演不到是很正常. 不像以前的演员真的要挨过很多苦头才可以做到主角. 他们真的需要加倍努力, 如果不是永远都很难再进一步. 香港电视电影往后的前景都靠他们. 但是到目前为止, 我都不是很乐观.
作者: anthonyfai    時間: 2011-8-13 07:53 PM

作者: anthonyfai    時間: 2011-8-13 07:53 PM

[img][/img]sadasdasd
作者: a1166153    時間: 2011-8-14 05:12 AM

真係做唔到過種傷心既感覺,要努力進步吧
作者: wct363606    時間: 2011-8-14 06:27 AM

只演好花瓶角色
作者: backspace222    時間: 2011-8-14 07:32 AM

她演不活CIB差婆這個角色,沒有把自己待入到角色裹去。
作者: chris123123    時間: 2011-8-14 08:38 AM

做唔到過種傷心既感覺,要努力
作者: taralabs    時間: 2011-8-14 08:57 AM

演技唔得,呢个角度佢做唔到
作者: gen7782    時間: 2011-8-14 11:15 AM

feel same way.. support
作者: wincat92    時間: 2011-8-14 11:59 AM

no feeling...=="
作者: absooo    時間: 2011-8-14 12:05 PM

花瓶角色
作者: zhengyan2    時間: 2011-8-14 12:34 PM

山顶那场法拉演出太夸张了
2 u0 X( y" _) Y2 h) t0 T' [: o  [公仔箱論壇接受不到。
作者: catgtb    時間: 2011-8-14 01:28 PM

其实还需要磨练一下
5 j5 e6 l& W4 iTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。这个不能强求
作者: lingling133    時間: 2011-8-15 11:31 PM

山頂個場喊...唔到位囉,,好像唔太入戲咁``, i9 Z  ?3 c7 G1 `( O
但都係LIKE佢,,好令女
作者: issactbp    時間: 2011-8-17 12:06 AM

作者: fungwindy2055    時間: 2011-8-17 12:12 AM

作者: lordz    時間: 2011-8-17 12:19 AM

靓女可以啦呵呵
作者: kokwah777    時間: 2011-8-17 01:15 AM

还需要时间才能当上一姐
作者: edwinguppy    時間: 2011-8-18 09:55 AM

樣子甜美,但演技有待磨練.
作者: idol1    時間: 2011-8-18 05:17 PM

she is so young...
作者: qsnowgal    時間: 2011-8-18 08:23 PM

I quite like her but this definitely is not her best show. In this episode, we can hardly see her tears. I find her not able to handle this part well, a bit disappointed
作者: ttt_boy1    時間: 2011-8-18 09:44 PM

根本是她是全個人都唔得....
作者: bw131    時間: 2011-8-18 09:57 PM

要努力進步吧
作者: jaysos    時間: 2011-8-18 11:28 PM

冇咩特別姐...
作者: cacavalley    時間: 2011-8-19 01:44 AM

fala 散心嗰場喊戲演技唔得!
作者: qutes    時間: 2011-8-19 01:09 PM

太假. 无感情. 捂入戏., ^% v8 Q9 s8 s0 O5 L* h
比起糖心风暴时差太远
作者: wakaka2345    時間: 2011-8-19 02:38 PM

作者: mrfusion    時間: 2011-8-19 02:40 PM

yes, she is too beautiful and only suitable to be a happy girl.
作者: yd03138    時間: 2011-8-21 01:15 AM

她演不活CIB差婆這個角色,沒有把自己待入到角色裹去。
7 s$ `+ T" |. ]4 B, jbackspace222 發表於 2011-8-14 07:32 AM
9 l1 I7 @: b# L' F# C; ]os.tvboxnow.com
5 B1 p# V; ?) PTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。os.tvboxnow.com  |* _* b. J; [& Y! g" }
i agreed with u!!!!
作者: uk993    時間: 2011-8-22 02:11 AM

演技未到位
作者: kaman333    時間: 2011-8-22 11:07 PM

完全吾得,得個喊樣.冇眼淚..子珊好好多喇..os.tvboxnow.com0 J6 y4 I+ f' d. P
支持子珊!!!
作者: loklok5978    時間: 2011-8-23 02:25 AM

提示: 該帖被管理員或版主屏蔽
作者: ming8969    時間: 2011-8-23 11:20 PM

一切尽在不言中~~
作者: hing1119    時間: 2011-8-24 12:22 AM

i agree 完完全全交唔到戲

歡迎光臨 公仔箱論壇 (http://os.tvboxnow.com/) Powered by Discuz! 7.0.0