標題: 不合理的陳法拉??????/ [打印本頁]

作者: dullmay    時間: 2011-8-11 07:17 PM     標題: 不合理的陳法拉??????/

5 D7 ?1 c* E2 u  \1 x) Y' P! Ros.tvboxnow.comos.tvboxnow.com2 t0 M0 E6 ^( @+ y8 f, \
第八集尾、講到陳法拉開鎗要合緊雙眼!好似從未開過鎗咁﹏太離普了!!!!
作者: 天明2011    時間: 2011-8-11 07:28 PM

是啊!还做过o记
作者: keelala    時間: 2011-8-11 09:34 PM     標題: 点解一个madam开枪会咪埋对眼???!!

第8集,last 果几分钟,Madam Jo拿住支枪对住果个人噶表情, 根本就5系一个警察应该有噶表情。 点解会咁惊慌失措~~~~~?!TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。! t" _7 f3 J% N4 m

! _6 B- a: d; e! [" U' ^& M9 v$ f[attach]1449329[/attach]6 Q: T$ l4 ]1 x: Z

* h" d; t) V) s, {# j% Hos.tvboxnow.com接着$ [: I  M5 v. _( E2 A# a/ I

- w; ?) F* C( q( F5 M$ t5 `tvb now,tvbnow,bttvb[attach]1449330[/attach]
3 T% I) J9 y0 t公仔箱論壇
9 q+ \8 z/ \# q: Q9 E! d0 Z然后os.tvboxnow.com" ^' S* x) q1 Y5 r# K3 v* j

* J4 R3 I8 L1 e! i( T1 S1 Nos.tvboxnow.com[attach]1449331[/attach]
作者: jinglow    時間: 2011-8-11 09:39 PM

下集自有分晓......
作者: lovelyjeff    時間: 2011-8-11 09:45 PM

可能她不算是在前线的人。。。
作者: 地獄天使貓    時間: 2011-8-11 10:09 PM

你以為..每個阿sir madam..受訓出來..個個都殺人唔眨眼咩..哈哈哈哈...
8 m4 g) H) e! B9 {4 ]6 x4 {有啲戲都有講過..開槍射人..之後會有壓力架..要去接受心理輔導架...
作者: bruce~!    時間: 2011-8-11 10:10 PM

你的觀察真牛啊
作者: 小托比    時間: 2011-8-11 10:30 PM

是没亲手杀过人
作者: bit0101    時間: 2011-8-11 10:39 PM

套套野都係咁~  第一次開完就淆一陣
作者: anhla123    時間: 2011-8-11 10:42 PM

唔出奇呵!亲手開鎗杀人喎,做过o记不代表是開鎗杀過人,
作者: cheehing2    時間: 2011-8-11 10:51 PM

對阿.. 不合理..
作者: tink711    時間: 2011-8-11 10:55 PM

你以為..每個阿sir madam..受訓出來..個個都殺人唔眨眼咩..哈哈哈哈..., u1 Q% ?( d, G
有啲戲都有講過..開槍射人..之後會有壓力架..要去接受心理輔導架...公仔箱論壇+ E: k! G/ g" l3 ~* H- @
地獄天使貓 發表於 2011-8-11 10:09 PM
( \3 R, D' Z3 G  k/ g公仔箱論壇
( m1 O0 [* j! R  KTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。非常同意!!! 好多阿SIR MADAM 咬糧O個日都未開過槍射人啦
& d( K# @4 X( Z4 F& j你估古惑仔要LUM人先有得上位?!
作者: lamchivinh    時間: 2011-8-11 11:30 PM

作者: Nichwang    時間: 2011-8-11 11:31 PM

看公主嫁到,已经受不了她。
作者: holdan228    時間: 2011-8-11 11:31 PM

可能她怕血tvb now,tvbnow,bttvb$ y; n; D2 I, T0 K2 p
所以要閑上眼
作者: a1166153    時間: 2011-8-12 01:26 AM

咁紙板唔同人tvb now,tvbnow,bttvb9 g7 r3 R% @) R. a8 K0 n" t5 Y5 ~+ S
我叫你去斬雞咁斬人你都會做唔到啦
作者: gavilau    時間: 2011-8-12 03:44 AM

我睇果時都有同樣疑問, 其實佢可以打隻手, 唔駛殺人...
作者: 金田Sam    時間: 2011-8-12 03:47 AM

其實表達得幾好 ...公仔箱論壇5 i2 u: s. c: L: j: l0 S$ w
現實中ge 警察都未必個個都對過人開鎗, w! M- d+ q5 N* i0 @8 R
而 ...角式設定係要佢開鎗後仲有後遺症. ..
, O7 Q" j% x$ ~, ?若果一開始太鎮定, 之後反而接唔到啦 ...公仔箱論壇% @1 A7 n9 r" |3 _
今次陳法拉做呢個角式, 其實都好好 ....
作者: cacavalley    時間: 2011-8-12 04:04 AM

she looks very scared to shoot!
作者: iverson1015    時間: 2011-8-12 09:55 AM

CIB個office係果度,應該無配槍就真,如果係有laughing 點解會無搶
作者: wifi2000    時間: 2011-8-12 10:04 AM

可能有陰影呢,冇話你知姐.
作者: qutes    時間: 2011-8-12 02:16 PM

因为系第一次 毕竟都系杀人.....
4 y0 b& Q6 G  e1 K! u' C8 Jtvb now,tvbnow,bttvb打死只老鼠都会有呢个反映啦..
作者: catgtb    時間: 2011-8-12 07:51 PM

第一次开枪杀人是甘样啦
作者: 大懒猪竞竞    時間: 2011-8-12 09:01 PM

唔理点都好啦.一样支持法拉既...
作者: even2010    時間: 2011-8-12 10:15 PM

这个表情还真是有些奇怪啊公仔箱論壇7 W6 v* r" I8 D6 ~- [% |* G) o* R& J3 @
至少应该练习过开枪啊
作者: jayyap    時間: 2011-8-12 11:41 PM

首先 她是一个受过训练的警察 开枪竟然闭起眼睛 会不会太离谱  ????TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。+ k) B8 J" n/ G# ~- H
先不说会不会打死他 如果这件事发生在街上 目标闪开了 后面的人不是死的很冤枉 如果你个个啊SIE,madam都说怕开枪 在开枪时闭上眼睛 那要死多少个无辜市民 ???
  o0 N+ Q0 Q2 ~1 L/ N6 `TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。重点是她还没开枪打死目标 就已经摆出开枪打死目标的表情 难道她能预知未来 ???
作者: chaos_chan    時間: 2011-8-14 09:08 AM

最討厭她啦
作者: samchang76    時間: 2011-8-17 12:58 AM

佢未開過槍
作者: edwinguppy    時間: 2011-8-17 02:14 PM

好水的演技
作者: 小濠濠    時間: 2011-8-17 02:16 PM

她不算是在前线的人呀
作者: jackmay87    時間: 2011-8-18 12:52 AM

下集自有分晓......
: D- F# P, O( Ftvb now,tvbnow,bttvb可能她怕血
作者: x24779626    時間: 2011-8-18 03:41 PM

可能之前佢開槍吾係打人..係練習打耙((吾好諗多--tvb now,tvbnow,bttvb: [  ^0 F3 J1 c( s' r, ]( P
加上佢可能又係第1次開槍殺人
3 T6 A' s! W; M4 w4 l3 n# \( \5 i公仔箱論壇D血噴出黎實在嚇親佢=.=
作者: kimgundam    時間: 2011-8-18 03:51 PM

开过枪唔代表开过枪杀人,有甘反应唔出奇-
作者: stone021    時間: 2011-8-18 04:34 PM

之前谢天华说她整天只坐办公室,没什么经验,没吃过苦之类的。她还说自己以前是0记前线做事,多辛苦,你不知道而已。没想到连开枪杀人都那么大反应。
作者: stephen0626    時間: 2011-8-18 08:50 PM

第一次射到人嘛, 所以有 D 唔習慣囉
作者: jaychouyang888    時間: 2011-8-18 08:57 PM

发拉表情有些生硬有待继续努力
作者: mrfusion    時間: 2011-8-18 09:06 PM

之前谢天华说她整天只坐办公室,没什么经验,没吃过苦之类的。她还说自己以前是0记前线做事,多辛苦,你不知道而已。没想到连开枪杀人都那么大反应。 ...+ A2 @9 P/ Q! S6 I3 h) j4 V; s
stone021 發表於 2011-8-18 04:34 PM
, K8 E& ^1 a5 i, ^. J公仔箱論壇公仔箱論壇5 S- C; ?% |7 u$ b8 G* z
I think it is perfectly acceptable for a cops to excel to the highest position but lucky enough to have no need to kill a single person.
: q( Y+ l, J6 e* ?tvb now,tvbnow,bttvb& F- p, N' l5 o3 A; }
And killing/hurting a person far away and right in front of your face could also be very different.
作者: reno88    時間: 2011-8-18 09:23 PM

作者: ltban    時間: 2011-8-19 10:49 AM

拍戲啫,唔使咁認真.
作者: coort    時間: 2011-8-19 11:18 AM

對阿
作者: mrdriller8    時間: 2011-8-19 12:49 PM

Madam Jo also said she worked in "O gei" before....
3 ?' n/ V( V- g. T9 Nbut still can be scary killing someone
作者: idol1    時間: 2011-8-19 04:46 PM

she is so young, forgive her.
作者: kokwah777    時間: 2011-8-19 11:33 PM

一定是演那种读书上位的警察吧
作者: calvinb1638    時間: 2011-8-19 11:37 PM

利害..怕火花入眼
作者: playeynytw    時間: 2011-8-20 12:32 AM

觀察力超勁
作者: jojo8    時間: 2011-8-22 10:26 AM

no logic , most of police should not be affraid anythings, they have train to face any kind of situation, don't said they never seen a dead body ? ..
( Q, e* t2 C0 i  l. k. O  p0 [# bTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
; {, Q7 ?6 `5 g- [3 I$ Ktvb now,tvbnow,bttvbpolice should be strong .
作者: wangi66    時間: 2011-8-24 06:49 PM

我覺得是之後去打靶場射擊還閉一隻眼射比較奇怪~ 整個ameture~
作者: 顷水    時間: 2011-8-24 06:51 PM

學警雄心里的韋伯翹在警校成績幾好,都怕開槍
作者: latetx    時間: 2011-8-25 12:58 AM

可能是做行政的呢
作者: kiwiII    時間: 2011-8-25 04:47 PM

現實都可能有d咁既警察
作者: lu.zhung    時間: 2011-8-25 08:02 PM

甘人地的确有话到系第一次开枪``向人~
) F( I3 p/ i: ?' \' P( y( W之前开枪都系练枪遮!
作者: AVA-GOOD    時間: 2011-8-26 05:46 AM

作者: jassq788    時間: 2011-8-26 01:32 PM

每個阿sir madam..受訓出來..個個都殺人唔眨眼咩..我很欣赏这句话。。。。但我想警察不能拔枪就要拿人命,其实训练有数的警察应该在警戒后,再不能阻止对方攻击才开枪射击对方的手脚, 不是一枪打死对方
作者: ghosthe    時間: 2011-8-26 03:06 PM

很简单 督查之类的官衔一般都是文职 第一集都提到了 laughing对陈法拉的推断,空降的,高学历毕业直接加入警队高层。与一般下级警员的升迁制度不同。os.tvboxnow.com0 f$ B& P$ N6 c* B
类似大陆军队的政委
作者: fung_1013    時間: 2011-8-27 09:32 PM

怕血 閉上眼
作者: kdckcc1318    時間: 2011-8-27 09:55 PM

作者: AVA-GOOD    時間: 2011-8-28 12:09 AM

作者: managementboss    時間: 2011-8-28 12:13 AM

没注意到!但法拉好冷静啊!!
作者: aovds    時間: 2011-8-28 06:14 PM

随便逛逛随便逛逛随便逛逛
作者: chooyunshing    時間: 2011-8-28 06:33 PM

她很假,一点都不会演
作者: miuwow    時間: 2011-8-28 06:36 PM

係,都吾似madam,吾入型入格

歡迎光臨 公仔箱論壇 (http://os.tvboxnow.com/) Powered by Discuz! 7.0.0