標題: 福全贏得好險 [打印本頁]

作者: winstonlove    時間: 2011-7-30 02:18 PM     標題: 福全贏得好險

本帖最後由 winstonlove 於 2011-7-30 02:21 PM 編輯 tvb now,tvbnow,bttvb) m6 C1 }7 c3 V

5 t& _9 r! L% K- Pos.tvboxnow.com福全心思其實好細密,公仔箱論壇! _, b3 \' L& u5 E0 C
佢特登唔係皇帝面前告發孝莊,以退為進,全盤經過細密安排,公仔箱論壇+ t' A+ r! E; B2 ^
呢招真係不成功,就不成仁,本來佢要被派去修橋補路,但到佢起程時神色擬重坐定定等皇帝通知而並唔係走去收拾行裝細軟,
1 L! N- S- K2 ?( M公仔箱論壇可知佢知道今云食粥食飯睇今舗,孝莊就係因為身有屎,先至急急腳係皇帝未問之前就講哂出泥,有左呢個漏洞在先,9 G  z/ p8 J( L. L9 Y
福全先至可以以呢個漏洞作為佢既翻身籌碼,如果冇選侍衛呢件事,其實福全係贏得好險
作者: yen_dy    時間: 2011-7-31 09:45 PM

男版宫心计
作者: latetx    時間: 2011-8-1 10:43 PM

他的确挺阴险的,什么都算计在内
作者: soccerforecasts    時間: 2011-8-2 06:53 AM

TVB is smart to use real life characters.
作者: kennethwcy    時間: 2011-8-2 10:30 AM

yup...........
作者: wsndjlc    時間: 2011-8-2 03:16 PM

果然是部男版宫心计啊,福全其实是个心思很细密的人哦!
作者: winstonlove    時間: 2011-8-2 10:24 PM

果然是部男版宫心计啊,福全其实是个心思很细密的人哦!) m* c2 a* N7 L" G$ o
wsndjlc 發表於 2011-8-2 03:16 PM
tvb now,tvbnow,bttvb) h) _2 t  k9 q4 }  s; v
公仔箱論壇9 i7 [9 b- D6 t  U' U+ m: z
其實佢心思细密,行每一歩棋都算過度過,唔多唔少係孝莊關係,
: g( P# @# S$ g! i佢自細以經知道孝莊係唔鐘意佢,皇帝又早早去左出家,# v- B. t/ c1 a0 l0 [2 Y
冇人冇物係大內皇宮生活,咩都係靠佢自已去爭取,再加上連最親既孝莊又唔鐘意佢之下,- ^6 L8 c  a4 {$ E; {+ z
變左今次既行動係只可成功不可失敗,佢知道今次係佢翻身既大好機會,所以佢既謀略策劃係經過好縝密
作者: whitedogdog1668    時間: 2011-8-2 11:12 PM

男版宫心计
作者: chanlana    時間: 2011-8-3 09:33 AM

作者: jianzixianji    時間: 2011-8-3 10:19 AM

不知道第7集什么时候才会出来啊,等的很心急
作者: cheerful12    時間: 2011-8-3 10:50 AM

is this based on a true story?os.tvboxnow.com: c) v, {. U2 Z; ~9 _' F
i think sometimes they just make too many shows out of the ching dynasty
作者: ttt_boy1    時間: 2011-8-3 11:50 AM

太心計的劇集不太喜歡
作者: tvb24456321    時間: 2011-8-3 02:38 PM

很好看啊
作者: michaelkou    時間: 2011-8-3 09:22 PM

很好看
作者: wakaka2345    時間: 2011-8-3 10:27 PM

作者: wusong    時間: 2011-8-3 11:34 PM

有心计,才有看點
作者: frankie0644    時間: 2011-8-3 11:42 PM

男版宫心计+1
作者: lamchivinh    時間: 2011-8-3 11:49 PM

作者: winstonlove    時間: 2011-8-4 01:10 AM

本帖最後由 winstonlove 於 2011-8-4 01:13 AM 編輯 公仔箱論壇, r" J7 _& E. q( `

" D( ^9 ~# Q$ @( v) g$ R公仔箱論壇
is this based on a true story?
) B6 C- [# C* a0 r' m公仔箱論壇i think sometimes they just make too many shows out of the ching dynasty
2 `) r8 x$ R% `" Ctvb now,tvbnow,bttvbcheerful12 發表於 2011-8-3 10:50 AM
$ g; g2 g/ E  j! K: U9 h
tvb now,tvbnow,bttvb& D$ ~/ u8 _5 j! ?( h& H
故事並不在於是否真實,
: H! Q3 `1 q  {2 D( Stvb now,tvbnow,bttvb而是說岀人同人之間既險炸,有鬥爭,才會牵出大大小小不同的故事出來,才是重点之所在
, p6 A) G4 u& \2 Y6 `TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。清朝係歷史,而歷史係由皇宮內開始,再而一見到皇帝就要下咗跪先講,奴才前奴才後奴才該死,
+ m- Z3 V) p# oTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。先會引出種種故事出來,睇歷史,你唔認真去睇,就好似你所講甘,  they just make too many shows out of the ching dynasty
5 \2 k! Y9 Z$ y* Ytvb now,tvbnow,bttvb都不失為好既睇法,因為,冇甘入肉,就唔會有太多想法,之所以古時皇帝秦始王要焚書就係甘原因,又之所以會有糊塗是福呢句只限於中國語文先會有既成語,
: K; N+ |: x! o2 QTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。因為湖里湖塗做人,湖里湖塗睇劇,睇完就算,先係一樂也,亦係以前皇帝最樂見
作者: EncoreL    時間: 2011-8-4 01:15 AM

作者: legochau    時間: 2011-8-4 01:30 PM

宮心計男人版囉, 哈哈
作者: even2010    時間: 2011-8-5 09:31 PM

确实挺险的,心思缜密啊
作者: fcity    時間: 2011-8-8 06:34 PM

tvb program always lick that!
作者: cuke_3230    時間: 2011-8-13 10:19 PM

一般都是前面几集算无遗策,最后天网恢恢……定式发展剧情……
作者: kokwah777    時間: 2011-8-17 10:59 PM

男人都这么有心机
作者: edwinhiht    時間: 2011-8-18 04:25 AM

係唔錯,呢套幾好睇, 男版都做得好吖
作者: ttt_boy1    時間: 2011-8-19 10:16 PM

陰謀家, 做得還可以
作者: estellacheng    時間: 2011-8-19 10:43 PM

我都覺呢套幾好睇。
作者: king100    時間: 2011-8-23 04:51 AM

Yeah , the character and the way of thinking of 福全 made the story more exciting  !
作者: wifi2000    時間: 2011-8-23 09:59 AM

太攻心計的劇集看了令人不太舒服.
作者: stellavb    時間: 2011-8-23 11:13 AM

好睇..但系好唔钟意二王爷..
作者: winstonlove    時間: 2011-8-23 07:38 PM

好睇..但系好唔钟意二王爷..
5 t) P  d- x  D9 zos.tvboxnow.comstellavb 發表於 2011-8-23 11:13 AM
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。1 H% L( B" @, J* a3 {% y
# V* i) c% d* C& O# T2 v
福全本身好勝心大,再加上佢自細明明皇帝話會傳皇位比佢,点知原來係食炸糊,
! Z8 P: G% P  v. V! ?, @' h. P; M佢更加心身不忿,所以係成長時期性格上更加偏激,佢有今日呢種成日都要算人,
" s# E: s( q- E6 T7 ~os.tvboxnow.com果種機心,不多不少係關乎佢成長環境自細就要學識睇考莊眉頭眼額去做人有關
作者: bmgogo    時間: 2011-8-24 11:04 PM

嗯 咧集我都有睇

歡迎光臨 公仔箱論壇 (http://os.tvboxnow.com/) Powered by Discuz! 7.0.0