標題: 又有雷同剧情 [打印本頁]

作者: Frinson    時間: 2011-7-10 01:24 PM     標題: 又有雷同剧情

我一睇陪审团果集我就谂起以前睇过一出电影《十二怒汉》,实在太相似喇,成个感觉简直就系一样。
/ \+ @+ A6 t% V- H! o5 Q9 R. bTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。os.tvboxnow.com& B: w* ?5 u/ p$ I
同埋有个问题就系果个韦师奶本来系好唔情愿做陪审团噶,点解后来突然又变到咁认真,又做实验又分析案情咁。
作者: rafeibui    時間: 2011-7-10 03:06 PM

我赞成你讲的第二題...
作者: 如夢    時間: 2011-7-10 03:39 PM

1 f- J( ~  x, y5 ?, c3 G4 los.tvboxnow.com
9 y  `+ Y" w6 ~0 k6 }公仔箱論壇我幹幹看完十二怒漢
1 w, }8 j- J6 N. Q- t( Z係有少少相同但係無你話到好似抄到十足
# G* P" ?  o2 v! E& h公仔箱論壇, L4 f; }. j3 q0 A
$ i, j& m, P) y& @4 H& v8 w
偉師奶係客官咁看這件案其他人是帶著偏見去盤段
作者: winstonlove    時間: 2011-7-10 06:22 PM

我覺得呢,劇情相唔相似,並唔係重点之一,公仔箱論壇& i- P1 A) c+ @
即係其實依家有好多既電影都係翻拍而成的,) c' R! n, N  `$ z& H; A2 U
而係呢,係拍攝上既手法緊唔緊湊,有冇高潮,演員既演出迫唔迫真,先係關鍵: q3 g8 V. R. D! Y

) Y" x% x0 Z9 n% F) O其實佢願唔願意做陪审团,同佢突然又变得咁认真,可以話係兩回事泥
" x# g5 Q6 K& Z6 d9 iTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。盧苑茵所飾演既师奶角色,,佢本身性格並唔係一個人云亦云既人,係一個比較會有自已既想法,主見,TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。3 T0 `+ Y4 s: s, b) S( \0 ~  [
才會造就出佢睇chima單案疑点重重,予偱百出
作者: 250331233    時間: 2011-7-10 08:31 PM

都有工
作者: kenglun    時間: 2011-7-10 09:24 PM

我讚成
作者: y2jj    時間: 2011-7-10 09:28 PM

惯晒了,天下文章都差唔多
作者: ivanmiko    時間: 2011-7-10 10:31 PM

唔係你抄我就我抄你 =.=
作者: roygoh    時間: 2011-7-10 10:34 PM

唔係你抄我就我抄你 =.=
作者: lorongs2    時間: 2011-7-10 10:34 PM

镇的?
作者: cncheah    時間: 2011-7-10 10:35 PM

讚成
作者: ericlaicf    時間: 2011-7-11 12:40 AM

天下文章一大抄。
作者: o3428320d    時間: 2011-7-11 10:14 AM

讚成
作者: fungwindy2005    時間: 2011-7-11 12:11 PM

絕對同意~~~haha
作者: jjsiu    時間: 2011-7-12 02:04 PM

無線係唔係當觀眾白癡?TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。1 \& \. T" r: |
陪審團挑選有問題,
$ |" E# q/ m5 k, v2 Ytvb now,tvbnow,bttvb正常情況下TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。, G* m7 |" n; c1 H  O
當中應有印度人組合...
* ]0 u: z' |& `/ w) A成熟的成人...公仔箱論壇+ t1 v; E/ e+ W* S  t2 o3 j* k
等等..........
作者: wetwet999    時間: 2011-7-12 02:13 PM

昨晚的個案,是前幾年香港的案件嗎?
作者: tink711    時間: 2011-7-13 08:45 AM

抄魔女的審判.... 陪審團組合同呢套日劇有9成似
作者: huit    時間: 2011-7-14 08:20 AM

+ V1 S) s* q- ?, t' m+ L3 [os.tvboxnow.com
2 D! W# U3 _* P. X/ m( V5 H) tTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
無線係唔係當觀眾白癡?
4 _8 y: j1 n+ b  N+ i; K2 k" Hos.tvboxnow.com陪審團挑選有問題, , s% q' q# r' u3 Q5 d7 V$ W% ^* W7 v
正常情況下$ k4 x2 Q# T/ g& t- j
當中應有印度人組合... 7 |: n" ?6 E( E) l: G2 O0 {
成熟的成人...
, p. a/ Z0 o# l" D6 btvb now,tvbnow,bttvb等等..........os.tvboxnow.com8 `! U" t+ `) ^' Z- l9 O# p0 y
jjsiu 發表於 2011-7-12 02:04 PM
os.tvboxnow.com  {) x0 Y# y) `$ j( N% d
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。0 |' h. }! N7 c7 ^5 @0 X8 e
In a Common Law system, jury selection is done at random, jurors CANNOT be chosen based on race, age (as long as they're adults), creed or gender.
2 W; q4 U; |" `# L( X3 {( Y' g- l8 R5 uTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。os.tvboxnow.com! d7 A' H1 K  L( C
See: http://news.bbc.co.uk/2/hi/uk_news/magazine/7180764.stm
作者: ohno9413    時間: 2011-7-14 09:15 AM

i hate 韦师奶
作者: 脑功囝    時間: 2011-7-14 11:02 PM

咁多剧集,D基本剧情都基本上出晒啦~有D雷同都冇办法噶~~
作者: whitedogdog1668    時間: 2011-7-14 11:41 PM

十二怒汉? Any Brief story?
作者: 希索家    時間: 2011-7-15 03:06 PM

作者: bitichengshi    時間: 2011-7-17 12:33 AM

我赞成你讲的第二題...
作者: winstonlove    時間: 2011-7-17 09:54 AM

我一睇陪审团果集我就谂起以前睇过一出电影《十二怒汉》,实在太相似喇,成个感觉简直就系一样。os.tvboxnow.com: {. A# `! z5 ?; o) i/ |2 ^) E
os.tvboxnow.com* i/ ?2 M2 I  i& \8 D% r' ~+ y$ m9 y, B
同埋有个问题就系果个韦师奶本来系好唔情愿做陪审团噶,点解后来突然又变到咁认真,又做实验又分析案情咁。 ...
# ]5 ~9 O. H/ H$ G公仔箱論壇Frinson 發表於 2011-7-10 01:24 PM
+ \: ?4 V' s" j5 Q) z

3 b2 h" _9 S$ ^0 b4 k7 P* G之前有報導睇番資料原來《十二怒汉》係講謀殺案單case,
, Y( Y/ Y1 e0 R3 O9 B同強姦案性質上會有些少分別的
作者: skyczc    時間: 2011-7-18 11:04 PM

偉師奶係客官咁看這件案其他人是帶著偏見去盤段
作者: chanlana    時間: 2011-7-24 11:40 AM

作者: tvb27510262    時間: 2011-7-26 12:08 AM

好正啊
作者: hswtjohn    時間: 2011-7-27 12:49 PM

無線係唔係當觀眾白癡?
8 j3 U! y7 z2 ?陪審團挑選有問題, 7 v( [2 ?. T% ~+ J! `. N
正常情況下" U( Q2 w+ p. D% V2 G
當中應有印度人組合... tvb now,tvbnow,bttvb% x4 o' X) Z5 i- k
成熟的成人...
( e. }# p6 \) B) Vos.tvboxnow.com等等..........

歡迎光臨 公仔箱論壇 (http://os.tvboxnow.com/) Powered by Discuz! 7.0.0