標題: [問題] GOLF 1.4 TSI 122匹有缺點嗎? [打印本頁]

作者: v100    時間: 2011-2-4 04:51 PM     標題: GOLF 1.4 TSI 122匹有缺點嗎?

因為想買車,但係依左計右計日本車都係唔低買,睇中架GOLF覺得幾實用咁又平,有無人對呢部車有意見呢?發表下等我好落決定.THX ~~~~
作者: taichu88    時間: 2011-2-4 10:46 PM

波箱唔耐用。
作者: godofod    時間: 2011-2-7 03:51 PM

i want to know too
作者: v100    時間: 2011-2-8 07:02 AM

波箱唔耐用!?!?!?但係dsg2好多人口啤都唔錯,taichu88有無例子可以分享下,因為而家的日本車都不是太抵買,又無咩可取的款,所以先諗呢部車,希望可以比d意見,唔駛等我買左先黎後悔,thx~~~~~
作者: carwing    時間: 2011-2-8 07:25 AM

其實所有車都有長處有缺點
最重要都係睇自已有乜需要
作者: jennifercolina    時間: 2011-2-10 09:31 AM

vw 幾好^_^
作者: edmanco    時間: 2011-2-12 11:10 PM

優點:歐洲德國一線出品, 真材實料, 硬淨過日本車(以乘坐及路面駕駛感, 不是撞擊測驗),122匹馬力適合當家庭房車.

缺點: 香港歐洲車主都知道"歐洲車"四大死穴, 冷氣, 維修, 零件, 電子小毛病! 重要有心理準備要返廠整.
作者: caldina1    時間: 2011-3-19 03:06 PM

toyota mark x ok also
作者: caldina1    時間: 2011-3-19 03:07 PM

i like toyota estima, can carry more people.
作者: mountain220    時間: 2011-3-20 10:59 AM

what's the problem of the gearbox of Golf 1.4???  Is it the same gearbox of Golf GTI????
作者: go2david    時間: 2011-3-21 10:46 AM

應該不錯吖, 廿萬樓下一部歐洲車有咁多設備算ok啦, 如果唔係都唔會響街見到周圍都係...
作者: s1014    時間: 2011-3-24 07:44 AM

几好啊.好过揸日本车啦
作者: TangPK    時間: 2011-3-24 07:44 PM

shd have no problem
作者: 博洛龐    時間: 2011-3-26 09:27 PM

要預算返原廠保養維修,因為街外零件難找,保修成本較高.

歡迎光臨 公仔箱論壇 (http://os.tvboxnow.com/) Powered by Discuz! 7.0.0