標題: [討論] 史高斯接班人? 要花錢買嗎?? [打印本頁]

作者: ice_cap    時間: 2010-11-30 02:42 PM     標題: 史高斯接班人? 要花錢買嗎??

Tom Cleverley 紀華利
出生日期  08-12-1989 (21)
身高/體重  1.75m/ 67 kg

今季的聯賽統計數據(韋根):
上陣次數 (後備): 4 (3)
入球/助攻:  1/1
射門(命中): 13/6
犯規/被侵犯:  1/3

在剛過去的周末(11/27/10)為韋根先搏得十二碼﹐ 再自己射入一球:
[youtube]D9oRJDOpHW4[/youtube]

更多片段:
[youtube]651nGUIHk-Q[/youtube]

特別留意 - 1:55 的入球
[youtube]oAyLOFc5UQs[/youtube]

*15歲加入曼聯; 08/09 協助李斯特城贏得英甲冠軍; 09/10 為屈福特在英冠上陣33次, 貢獻11個入球5次助攻.

*司職中場, 左中右皆能, 踢法實而不華, 感覺像朴智星, 但更快更壯, 射門觸覺-球感更好..

*目前仍身在韋根, 但傳聞費爵爺將提早於一月把他召回...

希望紀華利和韋碧克能為曼聯青訓重振聲威吧.................
作者: HIDE    時間: 2010-11-30 07:58 PM

感覺同一隊實力差太遠,
一個字:嫩!
作者: dcck123    時間: 2010-11-30 11:22 PM

Tom Cleverley 佢好似打翼位同史高斯打法有別
作者: ice_cap    時間: 2010-12-1 12:28 AM

感覺同一隊實力差太遠,
一個字:嫩!
HIDE 發表於 2010-11-30 04:58 AM
唔... 到底是只有數場頂級聯賽的經驗, 而隊友的級數又與曼聯有距離, 所以看起來比較稚嫩, 華倫西亞來到曼聯後的進步是有目共睹的, 相信紀華利回歸曼聯後可以很快有大幅進步. 不要小看這些小將, 巴爾 (Bale) 12個月前仍是水貨....

位置上我覺得他在前鋒身後, 支援/找尋破門機會較好...  ***是破門機會, 不只是射門機會 - 不要像基比臣, 只找龍門, 不找隊友.....

當然, 要紀華利今季有表現是有難度, 寄望來季較為實際. 但他總比安達臣的經歷/處境好, 後者實在已經浪費不少時日在適應英超/曼聯的比賽模式了...
作者: HIDE    時間: 2010-12-1 12:53 AM

唔... 到底是只有數場頂級聯賽的經驗, 而隊友的級數又與曼聯有距離, 所以看起來比較稚嫩, 華倫西亞來到曼聯後的進步是有目共睹的, 相信紀華利回歸曼聯後可以很快有大幅進步. 不要小看這些小將, 巴爾 (Bale) 12個月 ...
ice_cap 發表於 2010-12-1 12:28 AM
如果打傳統442,
其實中場應該有一攻中一防中兩翼/兩防中兩翼,
但曼聯條中場兩翼,一攻一防又唔係,兩防又唔係。

卡域克,費查,史高斯,
唔知比費爵爺調教到攻定防中。

攻方面安達臣唔多得,
反而 Gibson 仲好少少咁。

無論史高斯拍邊個打雙中,
變相史高斯都係打防守中場多。

睇片好明顯見紀華利打係攻中/翼,
都唔可以話佢係史高斯既接班人人選,
只係可以話係進攻中場其中人選。

暫時我覺得史高斯拍費查最好,
不過好多時見費查都係前邊幫手進攻,
史高斯防守多d,長波派牌多d,
紀利華唔係呢一方面,似係費查接班人。

幾時先肯正正經經買個防中用?
加一個防中,曼聯條中場真係無敵架啦!

作者: ice_cap    時間: 2010-12-1 06:27 AM

...唔知比費爵爺調教到攻定防中...

HIDE 發表於 2010-11-30 09:53 AM
LOL 最可憐的還是安達臣﹐ 熱愛進攻亦有天分的小將現在真的有點尷尬﹐ 幸好今季上陣機會多了﹐ 表現漸有可轉﹐ 傳送開始到位﹐ 希望在12月的連場大戰中能發揮潛藏實力吧﹐ 否則季尾難逃清洗命運..

今年的 Gibson 是令我最失望的球員﹐ 我覺得他的名字已經等於失球和浪射﹐可能真的是太少上陣機會﹐ 令他每次上場都急於求功﹐ 和未開竅時的蘭尼一樣..

其實史高斯和傑斯應該減少正選﹐ 讓年輕的球員磨一磨﹐ 看一看到底誰是可造之材..

今日又有傳聞曼聯會出價1200萬鎊求購小豬﹐ 這價錢太低了吧...
作者: HIDE    時間: 2010-12-1 10:05 AM

LOL 最可憐的還是安達臣﹐ 熱愛進攻亦有天分的小將現在真的有點尷尬﹐ 幸好今季上陣機會多了﹐ 表現漸有可轉﹐ 傳送開始到位﹐ 希望在12月的連場大戰中能發揮潛藏實力吧﹐ 否則季尾難逃清洗命運..

今年的 Gibson  ...
ice_cap 發表於 2010-12-1 06:27 AM
其實曼聯三線最多人用係中場,
但總是誰搭誰都沒有比較完美的組合。

又買個拜仁防中,不過小豬應該好用好多
費爵轉會方面咁醒,低價買入都唔出奇
作者: msharo    時間: 2010-12-1 09:15 PM

個人感覺不太喜歡小豬!!

歡迎光臨 公仔箱論壇 (http://os.tvboxnow.com/) Powered by Discuz! 7.0.0