返回列表 回復 發帖
基本上系比内地豪客来旅游嘅时候用的
当地人很少用啦
lhy92725 發表於 2019-5-22 11:06 AM
我係中國人超市, 最常見係一些國內黎d朋友, 好爽手, 買成車野唔手軟, 跟住用手機 beep 一下攪掂! 我就知到佢地可能係用微信俾錢 ! 老闆見到呢D顧客好歡迎㗎 !
唔知哦,名人黎架?
lhy92725 發表於 2019-5-22 12:25 AM
杀神3 强国有上吗?
我係中國人超市, 最常見係一些國內黎d朋友, 好爽手, 買成車野唔手軟, 跟住用手機 beep 一下攪掂! 我就知到佢地可能係用微信俾錢 ! 老闆見到呢D顧客好歡迎㗎 ! ...
manyiu 發表於 2019-5-22 11:26 AM
系啊,现在真系现金和咭都唔使带的,一部手机行天下
條骨都無佐lu
我無慢㗎 ! 西人就有100歲 !
manyiu 發表於 2019-5-22 10:59 AM
你唔想100歲咩出刀仔只可鋸大樹
外星貓E生
杀神3 强国有上吗?
4461 發表於 2019-5-22 12:03 PM
好似无哦
條骨都無佐lu
哇,比大陸D軟件強攻啦
lhy92725 發表於 2019-5-22 12:26 AM
超市都收银联,在华人聚居大阜
你好似做過...喎....見你笑得咁...奸...
manyiu 發表於 2019-5-22 10:54 AM
以前做西餐见闻
要收據, 得 ! 照價收, 冇得平俾佢地咪得囉!
manyiu 發表於 2019-5-22 10:56 AM
报纸杂志在25% 以下, 六合彩在9% 以下,电话在5% 以下,点收得平D啊?
你係內地有銀行戶口先可以用呢個服務㗎 !
manyiu 發表於 2019-5-22 10:57 AM
甘就唔关我事
超市都收银联,在华人聚居大阜
大啦叭 發表於 2019-5-22 08:08 PM
銀聯最近都有同支付寶微信嘅支付方式爭市場
條骨都無佐lu
报纸杂志在25% 以下, 六合彩在9% 以下,电话在5% 以下,点收得平D啊?
大啦叭 發表於 2019-5-22 08:12 PM
收據其實可以係白頭單嗎
條骨都無佐lu
你唔想100歲咩出刀仔只可鋸大樹
CC517 發表於 2019-5-22 03:55 PM
有錢就得啦! 只可鋸大樹搵大錢享受人生 ! 如果又窮又病, 唔好100歲呀 !
以前做西餐见闻
大啦叭 發表於 2019-5-22 08:09 PM
呢個方法; 全世界通行 !
有錢就得啦! 只可鋸大樹搵大錢享受人生 ! 如果又窮又病, 唔好100歲呀 !
manyiu 發表於 2019-5-23 09:09 AM
所以长命百岁唔系几好架咋,身体健康,两餐无忧先系最高境界
條骨都無佐lu
所以长命百岁唔系几好架咋,身体健康,两餐无忧先系最高境界
lhy92725 發表於 2019-5-23 10:14 AM
非常同意!